arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

04/09/2016

Retsept // Hiiglaslik smuutikauss



Kui ma siin ühel päeval koogi retsepti otsisin, sattusin lõpuks Pinterestis kausikookide otsa. Mõte läks neid ilusaid pilte vaadates uitama ja mõtlesin, et miks mitte teha hoopiski üks suur siiru-viiruline smuutikauss.
Kuna ma ühtegi retsepti ei leidnud, siis nuputasin ise, kuigi noh, ega siin pikalt midagi mõelda polegi, valad smuutid kihiti kaussi ja valmis. Tegelikult natuke ikka pidin pead vaevama, sest kuidagi pidin ma selle asja veidike paksemaks saama, et kogu kupatus kohe kokku ei vajuks, kui kausist mingi osa välja tõsta.
Alles hiljuti tegin chiaseemne pudingut ja kuna see selline mõnusalt paks ning eriti maitsev oli, siis läks see ühe kihina kohe käiku. Kartsin ikkagi, et asi jääb liiga vedel ja smuutid võivad omavahel kaussi valades seguneda, seepärast ostsin ka paar pakki Kalevi täistera digestive küpsiseid, mis on muideks äärmiselt maitsvad, kui te ei ole veel proovinud. Tegelikult soovitangi neid niisama söömiseks osta, sest tagantjärele targana võin öelda, et selles retseptis olid need pigem ülearused ja asi hakkas küpsisekooki meenutama. Smuutid said piisavalt paksud ja kui nende vahele puding panna, püsib kõik ilusti koos. Aga kes ikkagi küpsiseid tahab lisada pangu õhuke kiht, mina pingutasin ilmselgelt kahe pakiga üle.
Vaja läheb:
..................

1 purk (400ml) kookospiima
1 tops (380g) Kreeka jogurtit
3 sl chia seemneid
mett
puuvilju või marju smuutide jaoks ja kaunistamiseks
soovi korral spinatit ja Kalevi täistera digestive küpsiseid

Eelmisel päeval tegin valmis kookose-chiapudingu ehk lihtsamalt öeldes segasin kookospiima, Kreeka jogurti, chia seemned ja mee omavahel ning pistsin külmkappi tarretuma. Retsepti leiab SIIT.
Tegin valmis kaks erinevat smuutit. Roosa sisse pistsin maasikaid, rohelisesse kiivisid ja ühe spinatikuubiku. Mõlemasse lisasin ka banaani, et asi oleks paksem. Kui soovid heledamaid, pastelsemaid smuutitriipe, lisa neisse jogurtit.
Kausi võib ka toredasti ära kaunistada. Mina lõikasin banaanist väikese küpsisevormiga südamed, aga banaanirattad on ka niiisama lahedad. Peaasi on temast lõigata hästi õhukesed viilud, siis jäävad need kausi külge pidama ega libise alla. Natuke sattusid mul need südamed küll valele kõrgusele, valge ja roosa kihi vahel oleksid need kindlasti kenamad välja näinud. 
Nüüd vala smuutid ja puding vaheldumisi kaussi, soovi korral ka küpsised, kata kilega ja pista külma tahenema. 
Mõne tunni pärast võibki juba kaunistama ja sööma asuda. Järgmisel korral proovin ilma küpsisteta, üsna kindel, et asi toimib.

4 comments:

  1. Teemaväline küsimus aga kuidas RefectoCil kulmuvärviga rahul oled ja kuidas peal küsib?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, olin rahul küll, aga leidsin sellest veel tsipake parema, kirjutasin temast siin:http://www.genefic.net/2016/06/hetke-lemmikud-8.html

      Delete
  2. Selleks, et smuutid omavahel ei seguneks (kui neid üksteise peale valad) pane peale iga kihi kallamist natukeseks sügavkülma. Proovisin sügavkülma panna ja ilma. Tahtsin veenduda kas asi peab paika. Ütleme nii, et sügavkülm aitas. :) Ning smuutikauss näeb imehea välja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, see on hea mõte! Aga kartsin just seda, et kausist lusikaga tõstes vajub kõik kokku.

      Delete

ShareThis