arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

12/10/2016

Maitseme // Eat Natural batoonid & müsli & Bloom´s popcorn



Ma olen jube suur filmide vaataja ja et ükski film ei saa läbi ilma snäkkideta, siis olen alalõpmata poes popcorni-, pähkli- või halvemal juhul krõpsuriiuli ees. Ühel päeval järjekordselt popcornijahil käies mõlgutasin omaette, et huvitav, miks peale võimaitseliste midagi põnevamat ei pakuta, vähemasti minu kodu-Selveris mitte. Muidugi võiks ka ise erinevate maitseainetega katsetada, aga noh, tahaks kuidagi lihtsamalt hakkama saada ja ega need katsetused ei pruugi ka muidugi maitsvat vilja kanda.
Igatahes... mul oli ääretult hea meel, kui mulle kirjutas, justkui minu mõtteid lugedes, imearmas Gerda (mõni inimene lihtsalt oskab nii toredaid ja sooje kirju kirjutada) ja ma sain teada, et meie kaubandusse on jõudnud just see, millest olin puudust tundnud - maitsestatud popcornid! Gerda toob nimelt maale Essexis valmivaid Bloom´s gurmee popcorne ja minu suureks rõõmuks saatis ta mulle maitsmiseks kõigi viie erineva maitsega plaksumaisi. Hurraa! Oodake, asi läks veelgi paremaks, sest pirakast karbist leidsin ka Eat Natural müslid ning batoonid, milledest olin paari kunagi proovinud ja nende headuses juba veendunud. Mul ei olnud aimugi, et neid on lausa kaheksa erineva maitsega! Nüüd on kõik proovitud ja hea on poes kohe oma lemmikud korvi pista.
Kutsusin seekord degusteerimisele taas paar abilist.  Mitte, et mul selle kastitäie hävitamisel abi oleks vaja, aga nii on minu meelest tulemus kuidagi adekvaatsem ja põnevam, kui üksi nosides.
Esiteks lõime hambad sisse batoonidesse. Mul on Eat Natural ja tegelikult ka teiste brändide batoonidega alati see mure, et kuigi ma olen neid mitmeid kordi ostnud, unustan ma ära, millise maitsega batooni ma eelnevalt soetanud olen ja ma nüüd ei teagi, kas ma olen alati proovinud erinevaid või söönud mitu korda ühte ja sama. Alustasin siis n.ö. puhtalt lehelt ja ilma igasuguste eelarvamuste ja mälestusteta. 

Kui ma vanasti (kas vanasti võib öelda paari aasta taguse aja kohta?) haarasin toidupoest kiireks snäkiks alati mõne šokolaadibatooni (erilised lemmikud olid Geisha ja Bounty), siis nüüd püüan millegi veidi tervislikuma poole vaadata. Kui banaani isu parasjagu ei juhtu olema, siis olengi erinevate brändide batoone proovinud. Nende viga kipub olema see, et need on pea sama magusad, kui šokolaad ja kui oled suure näljaga terve batooni nahka pannud, siis peab kindlasti teises käes olema pudelitäis vett, millega see kuidagi neutraliseerida, muidu lihtsalt on olemine väga lääge.
Minu ja kõikide teiste õnneks, kes armastavad veidike vähem magusat vahepala, on Eat Natural´i valikus ka nii mõnigi batoon, mis enda kõravale pudelitäit vett ei vaja. Infoks veel nii palju, et Eat Natural batoonid on gluteenivabad, neisse ei lisata kunstlikke maitseid, värve ega säilitusaineid. Koostisaineid on neis tõesti vähe ja keeruliste nimedega elemente sealt ei leia. Näiteks ülemisel pildil oleva datlite ja Kreeka pähklitega batoonis on: datlid, sultana rosinad, glükoosisiirup, paisutatud riis, Kreeka pähklid, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, mesi ja sarapuupähklid. Lihtne! 
Andsime igale batoonile kümne palli süsteemis punkte ja igaüks sai ka paberi, kuhu oma mõtted/tunded kirja panna. Mõne batooni kohta kirjutasime pea kõik samu märksõnu, tesite puhul läksid arvamused täiesti lahku, maitsed on ikka nii erinevad! Täitsa naljakas oli, kuidas sama batooni maitstes kostus ühe suust rahulolev mõmin, teine kirtsutas nina ja kolmas kehitas õlgu. Aga eks nii on pea iga toiduga. Minu kaks lemmikut pääsesid siiski võidule, jee! Panin kõik batoonid keskmise hinde järgi ritta, alustades tagumisest otsast. See ei tähenda sugugi, et vähem punkte saanud ei ole maitsvad või ei tasu proovimist, lihtsalt mõnele ei meeldi dattel, teisele tume šokolaad ja nii need punktid kujunesid.  

datlite, Kreeka pähklite ja kõrvitsaseemnetega
.............................................................................
4/10
✮hästi tugev Kreeka pähkli maitse
✮datlid muudavad liiga magusaks
✮mõnusalt nätske



 parapähklite, sultana rosinate, mandlite, maapähklite ja sarapuupähklitega
..........................................................................................................................
4,7/10.
✮ei ole liiga magus
✮hästi tugev pähkli maitse
✮paigas maitsed
✮natuke igav



jõhvikate, makadaamiapähklite ja tumeda šokolaadiga
..............................................................................................
5/10
✮tugev mõrkjas maitse
✮jõhvikad on mõnusalt hapukad
✮liiga mõru
✮sobib suurepäraselt tumeda šokolaadi austajatele



maapähklite, India pähklite, jõhvikate ja piimašokolaadiga
.....................................................................................................
6/10
✮väga magus
mõnusalt palju pähkleid
✮jõhvikad on kohati liiga mgusad
✮pehme piimašokolaadi maitse
✮hapukad marjad sobivad magusa šokolaadiga

 tumeda (70%) šokolaadiga, parapähklite ja aprikoosidega
.............................................................................................
6,3/10
✮väga rosinane
✮tugev tumeda šokolaadi maitse
✮seemned on mõnusaks lisandiks
✮tume šokolaad tasakaalustab magusat
 ✮hapukas
✮mõrkjas
✮maitseb nagu tume šokolaad kirssidega


 mandlite, aprikooside ja jogurtiglasuuriga
........................................................................
7/10
✮mõnusalt nätske ja veidike krõmpsuv
✮parajalt magus
mõnus aprikoosi maitse
✮valge šokolaad sobib hästi mandlite ja aprikoosiga
✮mandlitükid lisavad tekstuurile palju juurde
✮lõpus piimane-kreemjas maitse


ekstra proteiini, maapähklite ja šokolaadiga
..........................................................................
8/10
✮kõige vähem magus
✮kõvem konsistents kui teistel
✮hästi paigas maitsed, pähklid või tume šokolaad ei domineeri
✮kergelt mõru
✮neutraalne meeldiv maitse
✮kindel lemmik!

India pähklite, mustikate ja jogurtiglasuuriga
.............................................................................
8,3/10
✮lemmik!
✮meenutab Lioni valget šokolaadi
✮üsna magus, aga hapukad marjad neutraliseerivad
✮valge šokolaad domineerib, muud maitsed jäävad tagaplaanile
mustikas tasakaalustab ideaalselt valge šokolaadi magusust
✮hea mahe maitse


Selline see edetabel sai. Pean ütlema, et kui niimoodi järjest neid batoone maitsesime, siis lõpuks tundus kõik juba väga magus ja need, kes juhtusid lõpupoole maitstuks, said ehk seetõttu ebaausalt vähem punkte. Tegelikult ei ole neist ükski hullupööra lääge ja sobivad kõik vahepalaks suurepäraselt. Hea, kui kotis on alati mõni batoon olemas puhuks, kui nälg hakkab näpistama. Neist saab tänu pähklitele, seemnetele ja marjadele tervisliku energialaksu ning saab jälle edasi kütta. 

Kuna ma poodides müsliriiulite juures tihedasti ei peatu, sest eelistan seda ise kodus meisterdada, siis ei olnud mul aimugi, et Eat Natural ka neid toredaid hommikusööke valmistab. Valikus on peale nende kahe veel parapähklite ja sultana rosinatega ning mandlite ja aprikoosidega müslid.

Ma ütlen ausalt, et pistsin esimese kausitäie niimoodi nahka, et isegi karbi pealt ei lugenud, mida ma söön ja imestasin ennast hiljem suuresilmseks, kui nägin, et olin just oma elu esimese tatramüsliga ühele poole saanud. Ja see oli kindlasti kõige parem poemüsli, mida ma olen proovinud. Ma ei taha küll tunnistada, aga kisub vist sinnapoole, et see on isegi natuke parem, kui see, mida ma ise kodus vahel meisterdan. Ma olin üsna kindel, et sellest maitsvamat ei ole maamunal olemas, aga näe, siin ta on. Ja kõige kurvem on see, et järele teha ma seda ei oska, sest ma ei kujuta ette, mida ma peaksin nende tatrateradega tegema, et nad nii mõnusa tekstuuriga jääksid - keetma ja siis ahjus pruunistama?

Kogu koostise võin ka kiirelt ette vuristada, see on lihtsalt nii lühike - tatar 24%, päevalilleseemned 21%, sultana rosinad 21%, riivitud kookos 8%, rosinad 7%, mesi, paisutatud riis 4%, kõrvitsaseemned 4%, linaseemned 4%, rapsiõli, suhkur, kaneel 0,2%. Ei säilitusaineid ega kunstlikke maitse- või värvaineid. See müsli on ka gluteenivaba.
Tatramüsli sobib minu meelest suurepäraselt just sügis-talveks, tal on natuke selline jõuluhõng ja -maitse juures. 

Teiseks oli meil proovida klassikaline täistera kaerahelveste ja pähklite-seemnetega  müsli, mis paistab vasakpoolses kausis. Koostis on sellel sama loogiline, kui eelmisel: pähklid ja seemned 25%, täistera kaer 25%, röstitud leivakrõbuskid 19%, mesi 13%, paisutatud riis, riivitud kookos 8%, rapsiõli, suhkur.

See müsli on mõnusa tugeva maitsega ja eriliselt krõbe. Selles on lisaks paisutatud riisikrõbuskitele ka rukkiraasukesed, mis muudavad müsli eriti krõmpsuvaks. Veidike häiris mind justkui õline lõhn, mis küll maitses ei väljendu ja mis on vist mingi minu kiiks, sest kui ma teistele karbi nina alla pistsin, tundsid nemad vaid pähklite-seemnete lõhna. Tagatipuks maitses see neile isegi rohkem, kui minu lemmik tatramüsli. Ongi parem, mulle jääb rohkem.

Tegelikult mugiksin muidugi mõlemaid müslisid iga päev suurima hea meelega, krõmpsuvad nii mõnusalt ja on maitserikkad. Lisaks on need paksult kasulikku kraami täis ja suhkruga on oldud väga tagasihoidlikud.
Kes ei ole veel Eat Natural tooteid poodides üles leidnud, siis edasimüüjad on reas SIIN.

Ma olen juba maininud, et olen suur popcorni sõber. Kinokülastus ilma popcornitorbikuta ei tule kõne allagi ja ka kodus meeldib mulle filmivaatamise kõrvale just plaksumaisi mugida. Mulle ei meenu, et ma oleksin üldse kunagi valmis popcorni poest ostnud, pistan alati korvi selle paki, mille saab ise kodus mikrolaineahjus valmis plaksutada. See tuleb üsna sarnane sellele, mida kinodeski pakutakse. Mind täitsa huvitas, kas Bloom´s on midagi teistsugust.

Jah, on küll. Kõik, kes esimest korda pakist Blooms´i suhu pistsid olid meeldivalt üllatunud, et see on nii krõbe ja sootuks teise tekstuuriga kui "tavalised" popcornid. Meenutab mulle natuke maisipulgakesi, mida väiksena sõin. Mulle meeldib, et Bloom´si popcorn ei kriuksu hamba all nagu teised seda vahel teevad ja et see on õhuline ning krõbe.

Mis mind ja ka teisi natuke kurvastab on see, et kõik viis popcorni on magusad, mõni rohkem, mõni vähem. Kui teile suhkruga popcorn sugugi ei meeldi, siis arvatavasti te endale siit uut lemmikut ei leia. Mulle vahelduseks täitsa meeldis, sest ausalt öeldes ei meenu mulle, et oleksin üldse magusat popcorni kunagi söönud, aga igapäevaselt/nädalaselt valiksin siiski soolase lisandiga snäki. Ma loodan, et Bloom´s millalgi ka suhkruvabu variante valikusse lisab, mina oleksin igatahes kohe käpp, sest tekstuur on neil tõesti mõnus. Popcorni valmistatakse Inglismaal käsitsi, väikeste koguste kaupa, kuumadel pannidel ning kasutatakse suureteralist maisi. Ei lisata säilitus-, lõhna- ega värvaineid. Kõik on looduslik ning koostisosad on lihtsad - mais, maisiõli, suhkur, sool ning olenevalt maitsest, erinevad maitseained. 

 Ma ei olnud isegi kunagi uurinud, mida need popcorni pakid sisaldavad, mida ma koju olen ostnud. Kui nüüd järgi vaatan, siis on neis kõigis palmiõli, mis ei pidavat sugugi kasulik olema. Bloom´sis on kasutusel maisiõli, plusspunktid selle eest. Aga nüüd maitsete juurde!

Popcorne maitstes meie arvamused nii lahku ei läinud kui batoonide degusteerimisel. Lemmikud olid kõigil ühed ja samad. Ma olin lausa üllatunud, et mina, kes ma kardan kõike, kus veidikenegi tšillit või muud vürtsikat sees on, nagu tuld, täitsa nautisin suitsutatud Mehhiko tšilli popcorni, mis pani suu natuke õhetama. 

Edetabel sai meil selline...

röstitud maapähkel
...............................
6/10
✮meenutab halvaad
✮mõnusalt rammus maitse
✮mõned tükid on liiga magusad


magus&soolane
..........................
6,3/10
✮neutraalne, õrn maitse
✮esialgu soolane, siis magus
✮natuke igav maitse


suitsutatud Mehhiko tšilli
..........................................
8/10
✮ilma suhkruta oleks super
✮paneb suu mõnusalt õhetama
✮suitsust maitset võiks rohkemgi olla
✮niiii hea!


seesamiseemned&meresool
............................................
8,3/10
✮hästi krõbedad
✮natuke liiga magusad
✮tugev seesami maitse
✮algul magusad, hiljem soolakas maitse


soolane karamell
.............................
8,7/10
✮kindel lemmik!
✮nagu karamellijäätis
✮uskumatult hea
✮väga tugev karamelli maitse
✮krõbe ja nätske üheaegselt, mõnus tekstuur


Soolase karamelli popcorni ostan kindlasti teinekordki, kui millegi magusa järele isu tekib.
Kindlasti tervislikum kui näiteks pakk küpsiseid. Google Facts andmetel on popcorn kõige tervislikum snäkk üldse, seda siis ilma liigse, soola, suhkru ja rasvata. 

Bloom´si popcorn on meie turul üsna uus ja igast toidupoest seda veel ei leia, aga müügikohti aina lisandub.
Nüüdseks saab seda soetada Prismadest, Pärnu, Viimsi ja Solarise Delice poodidest ning Statoilidest üle Eesti. Proovige kindlasti, kui näpud taha saate!


Mind väga huvitab, kas olete Bloom´si popcorne ja Eat Natural´i batoone-müslisid proovinud ning kuidas on maitsenud?
p.s. Tasub kindlasti blogi Facebooki lehele piiluda, sest loosin seal välja üllatuspaki Bloom´si ja Eat Natural toodetega, saate ise kõik järgi proovida. Klikka SIIA!


*sponsoreeritud postitus

16 comments:

  1. Ülihästi kirjutatud postitus. Ilusad pildid, lihtsasti jälgitav ja lugemakutsuv :)

    ReplyDelete
  2. Batoone söön ma pidevalt, aga neid müslisid pole krõbeda hinna pärast veel proovinud... aga sinu postitus kohe kutsub proovima! Peab vist selle väljamineku ikka mingi hetk tegema. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, siis saad linnukese kirja panna, et oled maailma parimat müslit proovinud. Ma vähemasti loodan, et Sulle maitseb. :)

      Delete
  3. Ei ole näinud ega maitsnud - Võrumaa külapoodi sellised hõrgutised vist kunagi ei jõua.Tatramüsli pani suu vesistama. Kindlasti on need tooted tervislikud ja kasulikud ( kui vaid liiga magusad poleks).
    Võtan loosist osa, aga selle õnnega on nagu on :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui kogu küla nõuab, siis küll jõuavad. :D

      Delete
  4. Pole kahjuks ühtegi neist ise proovinud, aga kui kusagil poes näen, siis haaran proovida. Just need maitsega plaksumaisid tunduvad kutsuvad, kuigi võiks tõesti soolaseid variante ka olla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karamelli oma on tõesti väga magus, teised vaid õrnalt, aga jaa, päris soolast varianti ei ole.

      Delete
  5. Su blogi on muutumas kahjuks reklaamiks. Iga postitus on millestki, mida keegi saadab, iseennast nagu polegi sisus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahju, et Sa nii arvad, aga saan muidugi Sinust täitsa aru. Püüan alati kirjutada ausalt, samamoodi nagu siis, kui oleksin tooted ise ostnud. Võtan vastu ainult tooted, mis mulle huvi pakuvad ja millest võiks lugejatel olla põnev lugeda. Ostan ise asju haruharva ja mul ei oleks siin siis lihtsalt midagi põnevat jagada. :)

      Delete
  6. Väga väga mõnus postitus. Imestan, kuidas sa viitsid alati nii põhjalikult kirjutada ja pildid on ka alati meeldivalt atraktiivsed ja värvilised. Tuli kohe söögiisu peale :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle meeldib ega muidu ei viitsikski. Aitäh Sulle! :D

      Delete
  7. Bloomsile on olemas palju soodsam ja suurema pakiga alternatiiv Selveris (toovad ise maale). Lillas pakis "Sweet and salty" - pigem magus ja helesinises "salted" - paki hind 1.29€ Samuti "hand popped" "cane sugar" jne jne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, huvitav, miks ma näinud ei ole, käin pea iga päev Selveris. Homme lähen uurin. :D

      Delete
  8. Kas sulle makstakse reklaampostituste eest? Ma loodan, et jah. Sest su aega ja panust peaksid firmad küll väärtustama! Su postitused on alati nii kaasahaaravad ja põhjalikud. Nii palju kvaliteetseid pilte:)

    Tubli töö!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! :) Postituste all on kirjas, kui need on sponsoreeritud.

      Delete

ShareThis