arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

26/10/2016

Paar puudritrikki + untsus ostud
Lisasin hiljuti oma meigirutiini paar sammu, mis aitavad mu väga rasusel nahal veidikenegi pikemalt matt püsida ja muidugi jagan neid nippe rõõmuga teiegagi, sest tean, et teie seas on sama murega maadlejaid üsna palju - blogi üks loetumaid postitusi on  "10 asja, mida su rasune nahk vajab!".  See on küll juba kolm aastat vana ja suurt osa tooteid, millest seal juttu, enam kättesaadavad ei ole, aga nõuanded töötavad veel tänapäevalgi. 
Ma olen tõesti äärmiselt hädas oma meeletult läikiva näoga ja naljalt ilma matistavate paberite ning puudritoosita kodust ei lahku. Räägitakse küll, et mida vanemaks saad, seda kuivemaks muutub nahk, aga minul on tunne, et minu oma saab aastatega aina hoogu juurde ja kuskilt otsast seda kuivust ei paista. Eks on nagu on ja tuleb leppida ning leida viise selle taltsutamiseks.
Rasusel nahal on loomulikult ka omad plussid, tegelikult vist küll ainult üks - kortsud pidavat neile vaevalisemalt tekkima, sest nägu on pidevalt loomulikul moel niisutatud. Miinuseid on kahjuks veidi rohkem ja läikiv nägu on neist kõige väiksem probleem ning selle vastu saab ka õnneks üht-teist ette võtta.
Esimene nipp - puuderda nägu ENNE jumestuskreemi pealekandmist. Jep, lugesite õigesti. Olin ka esialgu üsna skeptiline, kui Youtubes see trend levima hakkas, sest noh, aegade algusest peale on meile õpetatud, et asi käib just vastupidi.  Aga muidugi proovisin triki ära ja pean ütlema, et tõesti töötab.

Arvamused lähevad YT videotes veidike lahku - osad väidavad, et vahet ei ole, kas kasutada tolm- või kompaktpuudrit, läbipaistvat või toonitud varianti, teised jällegi vaidlevad vastu, et hea tulemuse annab vaid värvitu tolmpuuder. Mina kaldun sinna viimaste leeri. Olen proovinud nii ühte kui teistpidi ja mulle tundub, et kõige loomulikuma ja kauapüsivama tulemuse saab just läbipaistva ehk translucent tolmpuudriga. Kasutan hetkel Catrice Nude Illusion tolmpuudrit, mis teeb täitsa head tööd ja maksab Selveris vaid 5,79€.
Enne puuderdamist võiks nahk olla ilusti ette valmistatud, kas siis päevakreemi, meigialuskreemi või nende mõlemaga. Tervet nägu ma alati ei puuderdagi, võtan pisemat sorti pintsliga veidike toodet külge, koputan üleliigse maha ja kannan õrnade ringjate liigutustega t-tsoonile. Edasi läheb kõik nii nagu ikka - jumestuskreem, peitekreem, puuder... Õrn puudrikiht naha ja jumestuskreemi vahel hoiab naha veidike kauem matina ja natuke isegi justkui peidab poore. Kel kuivem nahk, need ei vajagi seda tehnikat kasutades ehk jumestuskreemi ülepuuderdamist ja jume jääb seeläbi loomulikum. Proovige järgi! 

Teine toode, mida kiidaksin on Guerlain´i  Meteorites Light Revealing puudripärlid (42,95€ LINK / ARVUSTUS). Lisaks matistamisele korrigeerivad erinevat värvi kuulikesed nahatooni ja puuder jääb nahal täiesti märkamatu kuna on imepeen. Samuti lõhnab see imearmsasti kannikeste järele.  

Seda puudrit võib julgelt kanda üle terve näo, see jääb tõesti täiesti märkamatu. Nii jumestuskreemi all kui peal.
Lillekujuline pintsel on pärit eBay´st (2,77€ LINK).

Teine nipp on ka ehk veidike kummaline, sest puuder ja vesi on asjad, mis ei peaks omavahel kuidagi kokku sobima, aga näe - töötab! Kui jumestuskreem on näole kantud, tuleb see kinnitada puudriga, mis tuleb näole vajutada NIISKE meigikäsnaga. Puuder võiks jällegi olla läbipaistev, siis jääb tulemus loomulik. Mulle meeldib The Balm´i Sexy Mama kompaktpuuder (17,90€ LINK ARVUSTUS), mis on hästi peen ja siidine. Sellega on ka hea päeva jooksul nina üle tupsutada, toonitud puudriga võib asi muutuda inetuks.

Puudrit võib nahale tupsutada sama käsnaga, millega jumestuskreemi peale kandsid. Tähtis on mitte võtta liiga palju puudrit korraga švammi peale ja see tuleks korralikult naha külge vajutada. Väga hästi töötab see tehnika ka silmade all, peitekreem ei kogune kortsukestesse ja niiske puuder ei too joonekesi esile. Kui puudrit sai natuke liiga palju, võib selle peale kuivamist pintsliga minema pühkida.
Niiskelt peale kandes jääb puuder nahal loomulikum, umbes sama efekti saab, kui nägu peale puuderdamist vee või meigikinnitiga üle piserdada, aga švammitehnika hoiab naha mingil moel kauem mati.
Andke kindlasti teada, kas ja kuidas nipp teil töötas.

Lõppu natuke vingumist ka. Soetasin nimelt endale üle pika aja paar toodet ja ei jäänud nendega sugugi rahule. Minu Beutyblender vajaks väljavahetamist ja mõtlesin, et proovin mõnda soodsamat varianti. H&M´is hakkas silma see tore heleroosa švammike, aga kahjuks ei oska see peale ilus olemise suurt muud teha. Meigikäsna ülesanne peaks olema jumestuskreemi nahale laiali kandmine, kuid see roosa kiisu tõmbab kogu kreemi endasse ja kogu lugu, tilkagi ta enam tagasi ei anna, ühtlaselt nahale kandmisest rääkimata.
Kui keegi on mõne BB väärilise švammi leidnud, mis maksaks vähem kui 16€, siis olen üks suur kõrv.
...
Uue puudri vajadust tegelikult otseselt ei olnudki, aga kuna Rimmel´i Stay Matte oli Ideaalkosmeetikas väga hea hinnaga saadaval, siis pistsin selle korvi. Rimmeli puudrit on kiitnud vist küll kõik ilublogijad/Youtuberid üle maailma ja olen seda kunagi väga ammu ka ise proovinud ning rahule jäänud, aga nüüd ma ei tea, mis on juhtunud. Mul on kuri kahtlus, et tegu ei ole vana hea kultustootega. Pakend on veidike teine, mäletan, et eelmisel oli kirjas, et sisaldab naturaalseid mineraale vms. Pakend pakendiks, need ju ikka aeg-ajalt uuenevad, kuid sisu ei ole enam sugugi kiitmist väärt. Ma ei mäleta, et eelmine puuder oleks lähedalt uurides sillerdanud, samuti jääb see nahal väga jahune ja cakey, toob kortsud ja muud ebatasasused esile ning kuigi valisin läbipaistva variandi, muudab see naha vähemalt tooni võrra heledamaks.
On kellelgi veel Stay Matte´ga sellised kogemused?    

Kes ootab juba Halloweeni? Mina küll. Kui märkasite, siis blogi kujundusse on ka natuke kõrvitsaid tekkinud ja minu õlal istub väike kummitus, hi-hi. Kaevasin ka oma vanad pealuudega H&M´i küünlaklaasid välja ja nädalavahetusel teen ehk paar temaatilist rooga ning kindlasti vaatame ära mõne õuduka. Kui ma julgen. Viimasel ajal on mul sellega probleeme. 💀  

17 comments:

 1. Mina kasutan real techniqus'i oranži meigisvammi ning ise olen väga rahul :) (muide, nende ametlikult kodulehelt tuleb odavam tellida ;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen seda kunagi kasutanud, aga millegipärast lagunes see mul väga kiiresti ära. :(

   Delete
  2. Kasutan samuti RT svammi, iHerbist saab odavalt ja viimati oli seal kahene pakk ka saadaval :)

   Delete
  3. Ma ei tea, mis minu švammiga juhtus, aga talle tekkisid paari korraga suured "haavad", siin näeb pilti: http://www.genefic.net/2014/05/untsus-ostud-2.html

   Delete
  4. Hmm, täitsa imelik, mul täitsa elab veel, kuigi pikalt kasutuses olnud ja pestud ka korduvalt :P

   Delete
  5. Imelik jaa, ju sattus praak. :)

   Delete
  6. tahtsin ka kohe RTd soovitama tulla :) kasutan ise mõlemaid (BB ja RT) ja mina asetaksin nad ikka üsna võrdsele pulgale :)

   Delete
 2. Ma just panen tolmpuudrit beautyblenderiga. Olen kunagi niiske pintsliga oma puudreid (lauvärve) rikkunud küll, et enam ei julge naljalt midagi niisket sinna panna, aga tolmpuudriga lihtne: koputada puuder toosikaanele ja sealt võtta, nn "bake" tehnika :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, olen proovinud, aga mulle tundub, et siis ei jää nii ühtlane ja saab korraga liiga palju. Kompaktist tuleb just parajalt. Švamm on vaid õrnalt niiske ja puudriga pole miskit halba juhtunud. Veel. :)

   Delete
 3. Oi, BB-d ei ületa miski ikka, mul on ka teine käsil ja olen proovinud muid, ei sobi. :) Artis brushid on ka imelised <3 Aga mis jumestuskreemi kasutad ja kus kohast RT pintslid pärit on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Preagu kasutan Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral jumestuskreemi. Pintslid on tellitud iHerb.com lehelt. :)

   Delete
 4. Mina kasutan suvest saadik Aliexpressist ostetud meigisvammi, mis peaks siis RT meigisvammi koopia olema. Olen 3-4 kuud seda pea igapäevaselt kasutanud ja siiani olen megarahul sellega. :) Hind on ka nii soodne, et tasub proovimist!

  ReplyDelete
 5. Soovitan Real techniques meigisvammi.

  ReplyDelete
 6. Mina ei ole BB svammi proovinud, aga kasutan seda https://www.kaubamaja.ee/et/parsa-meigikasn-primer ja olen rahul. Äkki ma lihtsalt ei oska paremat tahta? Samas saab sellega väga ilusa ühtlase jumestuse, et ei kurda igatahes. Neil teise kujuga ka saadaval https://www.kaubamaja.ee/et/parsa-meigikasn-primer-roosa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lähedalt vaadates tundub üsna BB sarnane. :)

   Delete
 7. Mina kasutan Oriflame jumestuskäsna ja mulle väga meeldib :) pole BB käsna veel kahjuks omanud - seega sellega võrrelda ei oska

  ReplyDelete
 8. Minu hingeõnnistus rasuse naha puhul on Artistry Extra fit jumestuskreem. Nii, et ma olin ikka rohkem kui tänulik, kui selle pakist leidsin, mille nad mulle saatsid. See nimelt kogub üleliigse rasu nahalt ära ja jätab kohe mõnusa mati tulemuse. Ja ma ei pea seda päeva jooksul kordagi uuendama. Ma ei kujuta ette, mis ma teen kui see otsa saab, sest üle 40 € jumestuskreemi eest on natuke minu jaoks natuke palju maksta, aga samas on see nii hea, et ma isegi kaalun varianti, et ta ma teen omale väikese kingituse, kui see otsa peaks saama :D Aga BEutyblenderist, siis minu arust on see täiest mõttetu vidin. OStsin ka omale kaubamajast ühe ja olen seda paaril korral kasutanud, küll katsetasin seda märjaks tegemise varianti ja siis kuivalt ka, näppudega saab ikka jumestuskreemi peale kandes selle kõige parema variandi :D

  ReplyDelete

ShareThis