arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

12/11/2016

Maailma lihtsaim kookosemagustoit - suhkruvaba!



Rääkisin teile hiljuti oma esimesest ahjuõunamoosi meisterdamisest SIIN. Tegin selle ju jogurtiga söömiseks, et matkida lapse lemmikut ahjuõunajogurit. Kui hakkasin kapist Kreeka jogurti topsi välja õngitsema juhtus selle kõrval seisma kookospiima purk ja nii need kaks kokku said. Tegu on muidugi naeruväärselt lihtsa magustoiduga, aga mõtlesin, et panen selle siiski siia üles, sest tõesti sai imemaitsev.
Rohkemat midagi vaja ei lähegi, kui neid kahte ja mingit sorti magusaid puuvilju-marju või moosi. 
Tegelikult võib jogurti ja kookose ka niisama kokku segada, vahustamine ei ole kohustuslik, nii saab lihtsalt ühtlasem. Kui vaid endale ühe klaasitäie teed ei hakka ju mikserit kapist välja õngitsema.
Lao magustoit kaussi või klaasi ja valmis see ongi. Mulle meenus praegu, et olen jogurtit ja kookospiima ka varem kokku seganud hiiglaslikus smuutikausis ja chia seemne pudingus, aga tänane magustoit on selline lihtne ja kiire variant, mille saab valmis paari minutiga. 
Kui kasutada puuvilju-marju, siis on see dessert ka täiesti suhkruvaba, aga maitseb nii super hästi, et selle peale isegi ei tule, et sõid just magustoitu, milles seda grammigi sees pole. Eriti maitsev saab hästi küpsete hurmaadega, lisaks veel natuke kaneeli... Proovige kindlasti, väga mõnusa kookose mekiga ja maitseb kindlasti ka neile, kes muidu ehk Kreeka jogurtit väga ei armasta, kookos muudab selle maitse hästi mahedaks.   

2 comments:

  1. Hehe kui huvitav, ma harjutasin ka mõned päevad tagasi ühe kihilise magustoidu tegemist, küll vegan variandina, aga siiskii päris sarnane :) Retsepti mõtlesin postitada peale isadepäeva, siis on olemas ka isa arvamus magustoidust. :D
    Sul on jätkuvalt ikka nii kaunid pildid! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga armas, jään ootama. Ja suur aitäh Sulle! :*

      Delete

ShareThis