arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

06/11/2016

Roosamanna



Kas teil on ka nii, et lume tulekuga ja talve lähenedes muutuvad magustoidud kuidagi eriti aktuaalseks ja ilmuvad söögilauale palju tihedamini kui soojal ajal? Minul on küll praegu pideavalt isu millegi hõrgutava järele. Mind ei köida niivõrd  šokolaad või kommid, vaid just igat sorti kaussidest ja klaasidest söödavad maiuspalad.
Üks minu kõige lemmikumaid magustoite maamunal on kindlasti mannavaht. Mingil imelikul kombel teen ma seda aga haruharva, mul ei tule lihtsalt meelde, et selline dessert eksisteerib. Kuna tegu on nii lihtsa retseptiga, siis ei ole ta mul kusagil retseptivihikus kirjas ka, kus ta mulle silma hakkaks. Mõtlesin, et teen mannavahust blogis juttu, siis on ta mul siin retseptide kaustas olemas, kus ma ikka käin aeg ajalt inspitarsiooni otsimas ja ehk vajas keegi teist ka seda meeldetuletust, et selline lihtne ja maitsev magustoit on maailma olemas.  
Ma olen mannavahtu valmistanud vaid jõhvika- ja punasesõstramahlast. Seekord oli mul kasutada imearmas väike pudel sõstramahla, mille ema oma aiamaa marjadest ise tegi. Ta villis mahlad nii lahedatesse pisikestesse Mahlaka pudelitesse, mida on täpselt nii palju, et jätkub ühe potitäie mannavahu valmistamiseks.
Mulle meeldib mannavaht, mis on pigem vedelapoolne, siis on see peale vahustamist eriliselt kreemjas ja pehme. Lisan kahe liitri mahla ja vee sugule umbes 2½ dl mannat. 
 Kõige paremini maitseb mannavaht minu meelest veel natuke soojalt koos jääkulma piimaga. Tean, et mõni sööb näiteks hapukoorega.
 Mind jubedat huvitaks, millest olete teie mannavahtu teinud ja kuidas armastate seda süüa? Kas teile üldse see magustoit maitseb ja kui tihti selle teo ette võtate?

4 comments:

  1. Kevadel on meil rabarberimannavaht kindlasti aktuaalne (ja talvel sügavkülmast võetud rabarberitega). Aga üldiselt tehakse ka meil mannavahtu enamasti sõstramahlast ja süüakse ikka külma piimaga. Täitsa hea, et meelde tuletasid. Me viimasel ajal taaselustame kodus "sööklakassikat" (vorstikaste, seljanka jms) ja lapsepõlve magustoidud oleks ka mõnus nostalgiline lisand :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi jaa, proovin kevadel rabarberiga ka teha, kuidagi meelest läinud see variant. :)

      Delete
  2. Kuidagi niru on endale üksi magustoitu teha - saab nii palju.Tegin leivapudru moodi(leivakoorikud,õunad, sõstrad, rabarber, arooniad,suhkur, kaneel). Kaks nädalat sõin :D hapukoorega.Ei läinud halvaks ka, et oleks põhjus ära visata. Roosamanna hapukoorega - ei kujuta ette :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üksi on jah suht niru magustoitu teha, aga noh, alati võib kellegi külla kutsuda. Tavaliselt üksi olles teen jogurtikausi puuviljadega vms, mille saab korraga nahka panna. :)

      Delete

ShareThis