arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

08/12/2016

Arvustus // Nurme + sooduskood!





Tänast arvustust on kohe kuidagi eriti tore kirja panna, sest Nurme tooted tekitavad minus sellise hea ja sooja tunde. Nurme nimelt oli üks esimesi, kes blogi algusaegadel oma tooteid mulle proovida usaldas ja ma mäletan nii hästi seda elevust, kui suure kotitäie tooteid sain ja seda mõnusat lõhna, mida seal tulvas. Nurme kandis siis nime Nurme Seep. Nimi on küll vahepeal muutunud, kuid see meeldiv metsa-niidu aroom, mis tooteid täis karpi avades ninna lõi,  on täpselt samaks jäänud.
Mulle hirmasti meeldib, mida Nurme oma pakenditega eelmisel aastal tegi - need näevad nüüd nii armsad välja ja lausa kutsuvad end kasutama, sobivad loodustoodete ümber imehästi. Sain Nurmelt armsa pakkumise nende toredate pudelite-purkide seast mõned tooted välja valida ja siin on see, mis mis mulle nendest suurest valikust eriti kutsuv tundus.


...

Orgaaniline greibi ihupiim
10,50€ LINK
..........................................
Kui ma Nurme kodulehele ringi luusima läksin, siis panin sellele greibiga ihupiimale kohe silma peale. Mul on nimelt nõrkus kõige vastu, mis lõhnab greipfruudi järele.
Ihupiimast leiab muu hulgas orgaanilise sheavõi, kookosvõi, magusmandli-, päevalille-, kibuvitsa- ja kookosõli, mis on kõik superniisutajad ning muidugi roosa greibi eeterliku õli, mis sisaldab suurel hulgal vitamiine ja toitaineid, mida nahk armastab.

Greibi lõhn lööb kreemi nahale määrides kohe ninna, aga hajub üsna ruttu, millest mul on natuke kahju, kuid kreem lõhnab õrnalt ja meeldivalt omasoodu edasi, tunda on sheavõid ja muid mõnusaid looduslikke aroome.
Greibi ihupiim on üsna rikkalik ja äärmiselt niisutav, praeguseks külmaks ajaks sobib see ideaalselt. Peale nahale määrimist ei kao see kohe, kes teab kuhu, vaid nahk ongi katsudes mõnusalt niiske või õigem oleks öelda niisutatud. Mulle meeldib sellega enne välja minekut ka käsi määrida, sheavõi kaitseb külma eest eriti hästi ja nahk ei muutu inetult krobeliseks.
Igati väärt nahaniisutaja, mis sobib kindlasti eriti hästi neile, kelle nahk kuiv ja kipub kiskuma. Kuigi selline on meil eestimaalastel see külmal ajal vist kõigil.  


...

Looduslik rosmariini šampoon
8,90€ LINK
...................................................
Neid kodumaiseid brände, kelle tootevalikust leiaks juuksehooldustooteid ei ole just palju, tegelikult meenub mulle praegu vaid paar.  Looduslikke šampoone-palsameid tuleb lausa tikutulega taga otsida.
Loomulikult haarasin kohe võimalusest ja proovisin ära Nurme rosmariini šampooni. Oleme seda aromaatset maitsetaime harjunud erinevates retseptides nägema, kuid rosmariini eeterlik õli sobib suurepäraselt ka juuksehooldustoodetesse. Sellel on nimelt juuksekasvu soodustav toime, samuti aitab see leevendada kuiva ning sügelevat peanahka ja on üldise rahustava toimega. Šampoonile on lisatud ka ProVitamin B5-te, mis aitab vähendada katkiseid juukseotsi. Lisaks leiab sealt rahustavat ja läiget andvat kummelit ning niisutavat granaatõuna ekstrakti.
Pakend näeb tore välja ja kuigi ilma pumbata, on klõpsuga lahtikäiv kork igati mugav kasutada.
Šampoon on üsna tugeva lõhnaga, mis meenutab väga teepuuõli, see küll on vist tegelikult rosmariin,  mille lõhna ma olen ära unustanud, sest teepuud ma koostisest ei leia. Mul ei ole selle lõhna vastu midagi, kasutan teepuuõli igapäevaselt ja olen sellega juba nii harjunud, selline hea värskendav. 
Mis mulle veel jubedalt meeldib on see, et kuigi šamoon on SLS vaba, siis vahutab see super hästi, mida jääb looduslike pesuvahendite juures tihti vajaka.
Vahuainena on Nurme šampoonis kasutuses ALS, mis on loodustoodetes lubatud ja nahale ohutu.
Kui ma nüüd lasen silme eest läbi kõik need looduslikud šampoonid, mida olen kunagi proovinud, siis  Nurme oma meeldib mulle neist kõige enam. Kes on loodustoodete riiulilt pärit šampoone kasutanud, siis kindlasti olete tundud, kuidas nendega pestes on juuksed sootuks teistsugused - mitte nii siledadja hiljem on kammimine veidike raskem. See tuleb sellest, et neis ei ole silikoone, mis juuksed libedaks muudaksid. Silikoonid on juustele kahjulikud, sest tekitavad juuksekarvale justkui kile, läbi mille see ei saa enam õhust niiskust imada ja juuksed muutuvad seetõttu lõpuks kuivaks ja hapraks ning hakkavad murduma.
Ka Nurme šampooniga pestes tunnen juukseid vee all loputades, et need ei ole nii siledad, kui tavaliselt, aga kindlasti vähem karmid, kui olen teiste looduslike šampoone kasutades täheldanud. Mõnega on mul peale peapesu jäänud pähe tõsine kiiver, mille lahtikammimine on üsna vaevaline.
Nii et jaa, kuigi veidike olin oma eelnevate kogemuste tõttu mures, et kuidas šampoon mulle sobib, siis jäin super rahule ja soovitan kindlasti proovida ka neil, kellel on looduslikest šampoonidest halvad mälestused ja on ehk asjale käega löönud. 
Mulle tundub, et šampoon sobib igale juuksetüübile, sest see ei ole mingil moel kuivatav ega ka juukseid üleliia niisutav. Juuksed saavad krudisevalt puhtaks, on läikivad ja hoiavad ilusti.
Mul on plaan kindla peale ära proovida ka Nurme teine šampoon, mis lõhnab lavendli järele. Ausaltöeldes ei tahakski juustele enam neid silikoonide, parabeenide ja SLS-idega rikastatud šampoone ligi lasta.

...

Looduslik lavendli juuksepalsam
9,90€ LINK
.......................................................
Nurme šampoon ja palsam on nagu sukk ja saabas. Need sobivad nii hästi kokku, et ma kindla peale soovitan mõlemad koos hankida. Nimelt on nende palsam üks neist vähestest, mida võib kanda ka peanahale. Ma olen elus paari sellist proovinud ja mulle jubedalt meeldib, et esiteks, ma ei pea jälgima, et palsam liiga lähedale peanahale ei satuks, mis muudab juuksed kiirelt mustaks ja teiseks, mis on eriti tähtis, kui kasutate looduslikke šampoone - palsamit üle terve pea kandes on need alates juurtest imekergelt kammitavad. Ka on sellist palsamit lihtsalt palju mugavam kasutada ning sellega peanahka masseerides elavdad vereringet, mis omakorda soodustab juuksekasvu.

Mul ei ole jällegi peale kiidusõnade miskit muud kosta. Pudel on imearmas, varrustatud mugava pumbaga, palsam ise on parajalt paks, lõhnab imehästi lavendli järele ning tuleb loputades väga hästi maha. Juuksed jäävad siledad, hästi kammitavad ja mõnusalt lõhnavad. Ei ole just palju palsameid, millega ma rahul oleksin, enamasti need lihtsalt ei tee midagi, seepärast olin veel eriti üllatunud, et leidsin nii väärt toote meie enda tootjalt. Soovitan kindlasti proovida, sobib kindlasti iga šampooniga, aga eriti hästi muidugi looduslikega. Kes on hädas kõõma või sügeleva peanahaga see võib proovida rosmariini palsamit.


...

Sojavahast küünal #Ürdiaed
9,95€ LINK
............................................
Armsa üllatusena leidsin karbist ka sojavahaküünla. Nime kannab see Ürdiaed ja küünal lõhnabki kui suvine aiake, kus lisaks maitsetaimedele suurel hulgal lavendlit kasvamas. Mulle meeldib, et selle küünla leek on hästi pikk ja sirge ning see põleb kuidagi eriti graatsiliselt. Kuna mu köök/elutuba on ilmatuma suur, siis hajub küünla lõhn üsna laiali, aga kui korraks toast lahkun, siis tagasi tulles tunnen küll, kuidas tuba on mõnusat lavendli lõhna täis.

Nurme küünlad on valmistatud tervisele ohutust sojavahast, mida saadakse sojaubadest. Need  põlevad kuni poole kauem kui parafiinist küünlad. Parafiin, mis on nafta jääkprodukt, eritab põledes mürgiseid aineid, mis võivad tekitada peavalu, nii et küünlaid soetades tasub alati etiketilt näpuga järge ajada, et mitte enda tervist ohtu seada. Küünalde lõhnastamiseks kasutab Nurme samuti vaid looduslikke eeterlikke õlisid.
Peale minu Ürdiaia küünla on Nurme valikus veel viis toredat sojavahast küünalt - salapärase lille järgi lõhnav Nurme saladus, männi- ja kadakahõnguline Eesti mets, särtsakas Suvepäike, armsalt roosa Romantiline puudutus ning jõuludeks imehästi sobiv Vürtsivalgus.


...

Jojobaõli
18,50€ LINK
.....................
Mul oli tõsiselt hea meel, kui Nurme e-poest näoõlid leidsin. Nahk nii hirmasti kuivab ja mul oli just plaan endale mõni uus näoõli soetada. Ma ei tea, miks mu näonahk ikka veel ei taha toa kuiva õhu ja õue miinuskraadidega harjuda, tavaliselt on ta selline vaid paaril esimesel kütteperoodi algusnädalal. Nüüd kisub ja ketendab juba mitu kuud. Olen õlisid ka enne kasutanud ja tean, et need toovad kiirelt leevendust.
Ma ei pidanud kaua mõtlema, et millise õli kuuest valin, olen nende kohta nii palju lugenud, et tean täpselt - rasuse naha jaoks on ideaalne õli jojoba. Olen seda ka kunagi kasutanud ja mäletan, et mõjus väga hästi. Jojoba õli on huvitav selle poolest, et keemiliselt koostiselt sarnaneb see rohkem inimese naha rasule kui teistele taimeõlidele. Natuke hirmutav, onju, aga selles tema suurepärasus seisnebki. Arvatakse, et jojobaõli suudab naha arvama panna, et see on juba piisavalt rasu tootnud ja suudab seeläbi rasuse naha maha rahustada, et see jätaks hullumeelse rasutootmise ja muutuks ükskord ometi normaalseks. see ei tähenda, et õli oleks mingil moel kuivatav, kaugel sellest, kus vaja, seal ikka niisutab.
Kui õli pihkude vahel hõõruda, siis on tõesti tunda, et jojobaõli on kuidagi peenem kui teised õlid ja sobitub nahaga eriti hästi. Näole määrides imendub kiirelt ja jätab mõnusa pehme tunde. Paar-kolm tilka on täiesti piisav, kuivale nahale läheb ehk veidike rohkem. Jah, see õli on universaalne - rasust nahka tasakaalustab ja kuiva toidab ning niisutab.

Jojobaõli sobib ka muide väga hästi silmameiki eemaldama, sest ei ärrita silmi, samuti on see suurepärane juukseõli, mis ei muuda juukseid rasvaseks. Sellega võib teha nii juuksemaski, kui niisutada küünenahkasid või tervet keha. Ühesõnaga saab ühe õlipudeliga ennast sõna otseses mõttes pealaest jalatallani ära niisutada. Vahel ma jään tõesti mõttesse, kui sellised super tooted mulle pihku satuvad, et uskumatuid asju meile ikka loodus pakub. Aga meie toodame veel sünteetilisi juurde... 
Nurme valikus on kuus näoõli, nii et igat sorti nahk peaks endale sobiva leidma. 


Mul on teile üks tore pakkumine ka, mis jõulude eel kindalsti marjaks ära kulub. Nimelt saavad minu armsad lugejad koodiga GENEFIC kõikidelt Nurme toodetelt 15% allahindlust ja seda tervelt kaks kuud jutti!
Soovitan kindlasti piiluma minna nende kinkekarpe (LINK), kus näiteks ka minu lemmikud šampoon/palsam juba ilusti pakitud. Kõiki Nurme tooteid saab uudistada SIIN.

p.s. Tellides tasub kindalsti teha ka Nurme konto, siis on ostud veel 5% soodsamad!



Kes on Nurme tooteid proovinud, siis loeksin huviga, et milliseid ja kuidas teile on sobinud?
Või kui ei ole, siis milliseid oleks soov katsetada? 

*sponsoreeritud postitus

4 comments:

  1. Minul tekkis küsimus miks Nurme üldse ALSi kasutab? Eesti oma tootjalt ootaks ikka täiesti ausat ja puhast toodet (purest beauty nagu Nurme brändinimigi ütleb). Pealegi minule teadaolevalt võib loodustoodetes kasutada seda vaid vähesel määral aga Nurme šampoonis on seda ikka väga palju (koostises lausa teisel kohal). Eestis puuduvad täpsed regulatsioonid mistõttu võib igaüks oma tooted hoolimata koostisest looduslikuks kuulutada ja väheteadlik tarbija kahjuks usubki seda.

    ReplyDelete
  2. ALS on lühend kas Ammonium Laureth Sulfate või Ammonium Lauryl Sulfate. Ammoonium ei ole sama, mis sodium (sodium laureth sulfate või sodium lauryl sulfate) ja lauryl ja laureth on samuti erinevad asjad. Nurme šampoonis on ammonium laureth sulfate, mis on nendest kõigist kõige pehmematoimelisem. Šampoon oma olemuselt on vee baasil toode. Üle 50% koostisest on vesi. Kuigi koostisainetes on ta (ammonium laureth sulfate) märgitud teisele kohale, siis koguhulgast moodustab vaid väikese osa. Toote pakendile märgitakse koostisained kahanevad järjekorras. Seega kõige suuremas mahus komponent vesi (nt 50% või hoopis 70%) on küll esikohal, kuid järgmised loetelus olevad komponendid võivad olla 5%, 4,9%, 4,8% jne kuni tuleb 100% täis. Alla 1% sisaldusega komponendid võib märkida suvalises järjestuses.
    Ammonium Laureth Sulfate-i toodetakse kahel võimalikul viisil: naftast või kookosest. Üht neist nimetatakse sünteetiliseks ja teist siis looduslikku päritolu tooraineks. Viimast looduskosmeetikas kasutatakse. Olen nõus, et seadus ei reguleeri hetkel looduskosmeetikat. See ei ole Eesti probleem vaid muudatust ootab kogu maailm. Hetkel reguleerivad ja teevad "seadusi" tarbijad internetis leiduvate andmete põhjal. Tootjad lähtuvad aga teaduslikest dokumentidest, mille baasil tehakse tootele sõltumatu ohuhinnang enne toote turule laskmist.

    Täname kommenteerijat tagasiside eest ja lohutuseks võime öelda, et teie muret on juba kuulda võetud ja sellega tegeletakse.

    Marit Tiits- Nurme Looduskosmeetika OÜ kaasasutaja.

    ReplyDelete
  3. tere ise kasutan rosmarin shampoo ja olen Rahul ilma balsamita supper kammimine on minu juuksed on vaga tanulikud 108cm

    ReplyDelete

ShareThis