arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

25/12/2016

Jõulupüha hommik



Mõtlesin küll, et ma siia enne pühade lõppu ei jõua, aga kuna ma niikuinii tõbisena teki all turtsun ja miskit muud eriti ette võtta ei saa, siis tulin niisama hommikusest koogisöömisest ja jõulutundest jutustama.
Hommikul ei olnud küll eriti jaksu, aga ma nii väga tahtsin neid piparkoogipannkooke, mida eelmisel nädalavahetusel tegin, et ajasin ennast ikka pliidi äärde. Piparkoogivormiga ei hakanud ma seekord jamama ja tegin niisama ümmargused pisikesed koogid. Pean ütlema, et need said isegi maitvamad, kui esimesek korral. Ehk on asi selles, et kasutasin seekord Annas piparkooke, mis on minu meelest ühed parimad, mis poes saadaval.
Kel piparkooke kodus üle, siis pannkookide retsepti leiab SIIT.
Kuuseke tuli meil seekord selline natuke hullumeelne. Tahtsin ju uute kommiehete juurde valgeid ja punaseid kuule, ning mingit sorti pärlirida, aga ei jõudnudki neid kusagilt otsima minna ja nii nad omale kodus olemasolevad ehted kaaslasteks said. Eks järgmine aasta lähen uuesti luurele.
 Dexter vaatas pannikaid nii hardal pilgul. Ta pani enda ilma piparkookideta koogi kiirelt nahka ja siis tuli meie omi nillima. Raske on see koera elu.
Eelmisel aastal oli meil jõululaual Coca-Cola ja mõtlesin, et miks mitte sellest traditsioon teha, sobib oma ilusa punase sildiga sinna ilusti ja kuna seda jooki niikuinii haruharva joome, siis ongi selline eriline tunne ka. Ma ei julenud õhtul rohkem, kui pool pudelt juua, et äkki võtab une ära ja sain täna hommikul edasi nautida.  
Kuidas teil sel aastal jõulutundega on? Mul on täitsa null. Eks see, et võitlen haigusega mõjutab ka, aga rohkem ikkagi lume puudus. Kasvõi õrn kirme oleks võinud maha sadada, ma oleksin igasuguse paksusega lumevaibaga rahul. Ainus, mis mind veidi lohutab on igaõhtune Die Hard. Esimene osa kindel lemmik, aga kõiki teisi armastan ka.
Head ja paremat on viimasel ajal kapis nii palju, et üllataval kombel on meil isegi veel piparkoogimüslit järgi. Tegin seda muidugi ettenägelikult suuremal hulgal ka. Mis võiks jõulupühede hommikul veel paremini maitseda! Kellel veel proovimata, siis retsepti saab SIIT.
Eilsest pole mul ühtegi pilti näidata, aga tahtsin mainida, et Talleggi poolt meile saadetud ahjukanaliblikas oli jube maitsev. See küpses küpsetuskotis nii pehmeks, et põhimõtteliselt lagunes osadeks, kui tahtsin kana liuale tõsta. Tegimegi eile vaid kana ja natuke verivorste, hea kerge kohe olla, kui pole rasket liha söönud. Soovitan kindlasti proovida, kanaliblikas peaks nüüd juba kõikjal poodides saadaval olema. Lähengi nüüd ja otsin meie pooliku kana üles, õhtusöök on kuidagi hilja peale jäänud.
Ja siis varsti hakkavadki juba Bruce ja Samuel pomme otsima. 
Kuidas teie pühad on siiani möödunud? Loodan, et olete kõik terved. Mida head lauale panite ja kuidas jõulutundega lood on? Äkki on mõnes Eestimaa nurgas isegi lumi maas?

4 comments:

  1. Kahju, et lund pole, aga hakkan juba sellega õrnalt harjuma, et jõulud on rohelised, mitte valged. Olen õppinud nautima seda mis on, sest mis tuleb ja mis sellet tuleneb, seda ette ei tea. Sinu punase-valgekirjud pildid tekitavad küll jõulutunde!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ikka ei harju ja olen igal aastal väga pettunud, kui maa on must. Hoian juba järgmiseks aastaks pöidlaid pihus. :D

      Delete
  2. Sa oled kindlasti kirjutanud aga olen kahe silma vahele jätnud-Millist kaamerat/töötlusprogrammi sa kasutad et nii kaunid pildid tulevad?
    Ps :Kiiret paranemist ning imekauneid aasta viimaseid päevi:)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh, olengi juba peaaegu terve! Sulle ka imeilusat aasta lõppu! Kaameraks on Canon 600D ja programmiks PhotoScape, mille saab netist tasuta alla tõmmata. :)

      Delete

ShareThis