arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

23/12/2016

Kolme koostisosaga piparkoogi-toorjuustumuffinid




Piparkookide küpsetamiseni ma sel aastal ei jõudnudki. Sõin enda isu juba poe omadest täis ja otsustasin kodus olevast taignast hoopis midagi muud põnevat teha. Leidsin Pinterestist imelihtsate muffinite retsepti, kuhu peale piparkoogitaigna läheb vaja veel vaid toorjuustu ning tuhksuhkrut, millest viimase, ma usun, võiks isegi vabalt ära jätta. 
Muffinid said täitsa mõnusad, nagu pehmed piparkoogid. Toorjuust lisas mahlasust ja mahendas koogikeste vürtsikust. Need seisavad külmikus vähemalt nädala ja muutuvad seal isegi veel mahlasemaks. Kohe ahjust võttes koos külma piimaga olid ka super head. Pean tunnistama, et mulle meeldivad need vist isegi tsipa rohkem, kui tavalised piparkoogid. Vahelduse mõttes kindlasti tasub proovimist, imelihtsad teha pealegi.

Vaja läheb:
..................
1 pk (500g) piparkoogitainast
1 karpi (200g) toorjuustu
1 sl tuhksuhkrut
Võta taigen ja toorjuust tunnike enne küpsetamist külmikust välja, et need oleksid toatemberatuuril. Veereta taignast pallid.
Pista igasse muffinivormi pallike. Ühest taignapätsist saab umbes 15 muffinit.
Vajuta pallidesse mõne ümara otsaga asjaga süvendid, mis kasta enne jahusse, et taigen selle külge ei kleepuks.
Vahusta toorjuust tuhksuhkruga.
 Pritsi tordipritsiga või pane lusikaga igasse süvendisse umbes 1 tl toorjuustu.
 Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit või kuni taignasse pistetud tikk jääb puhtaks.  
Orignaalretseptis oli tuhksuhkrut ette nähtud poole rohkem. Tegelikult ei oleks seda sinna üldse vaja, sest taigen on isegi nii magus, aga päris ära ma seda ka ei julenud jätta, sest äkki see kuidagi mõjutab seda, kuidas toorjuust ahjus käitub, kuigi ma eriti ei usu. Teine kord proovin ilma. 
Tegin muffineid kahte sorti taignaga ja pean ütlema, et Pagaripoiste omast said palju maitsvamad koogikesed (pildil paremal) kui Eesti Pagari taignast. PP taigen ei ole nii magus, see on pehmem ja mõnusa maheda maitsega.
Kui ma selle aasta sees jõuan veel ühe portsu neid muffineid teha, siis mõtlesin, et prooviksin toorjuustu sisse suhkru asemel hoopis sinihallitusjuustu segada. See pidi piparkookidega väga hästi kokku sobima. On keegi proovinud neid kahte koos?
...
Soovin teile kõigile siit Tartust toredaid pühi! Räägime juba siis, kui verivorstid söödud ja Die Hardid vaadatud! Olge tublid!

2 comments:

  1. Oh, need tunduvad nii isuäratavad! Ma sel aastal piparkooke ei teinudki, kuid nüüd kindlasti lähen haaran ühe pätsi tainast ja asun vaaritama! Anna märku ka kuidas hallitusjuustuga tulid, tahaksin ka teada ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kardan, et mul on selleks aastaks piparkoogimaitseliste asjadega ühel pool, limiit on täis. Aga järgmisel aastal proovin kindlasti ära :D

      Delete

ShareThis