arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

16/12/2016

Viimase hetke jõulukingid Stockmannist!




Küll mul oli hea meel, et ma ei olnud jõudnud oma tükk aega tagasi saadud Stockmanni kinkekaarti päris tühjaks kulutada, sest see kulus mul nüüd viimase hetke jõulukinkide muretsemiseks nii marjaks ära. Olin küll tublilt juba enamus kinke äragi pakkinud, aga ikka on nii, et miskit on puudu ja keegi on ilma, nii ma siis sammud oma lemmik kaubamajja jällegi seadsin.
...
Stockmannist jõulukinkide ostmine ei ole tegelikult minu jaoks sugugi nii võõras, kui ehk ühe alles hiljuti Tartust pealinna kolija kohta võisite arvata. Nimelt töötasin pea kümme aastat Seppäläs dekoraatorina, mis kuulus siis Stockmanni alla ja jõuludeks saime me kõik alati suure posu kuponge, mille eest sai tervele perele Stockmannist hunniku kingitusi valida. Nii et jaa, mul oli nüüd kohe natuke nostalgiline tunne seal ilusti ehitud osakondades kingitusi valides.  
Täiesti juhuslikult sain veidi enne ostlema minekut Stockmannilt kirja, et kas ma ei sooviks nende kaubamaja koduosakonnas veidi ringi vaadata ja toredaid kingiideid, mis mulle silma jäävad, oma lugejatega jagada. Mis mul selle vastu sai olla, pistsin fotoaparaadi kotti ja uudistasin hea meelega. Kusjuures niimoodi tähelepanelikult ringi luusides leiab ikka igasugust lahedat kraami. Ma ei oleks paljusid asju tähelegi pannud, kui oleksin sealt osakonnast niisama läbi jalutanud, aga nüüd tõmbasin alusmistelt riiuliteltki asju välja ja uurisin igat nurgatagust. 
Ma enda ostetud kingitusi teile küll näidata ei saa, sest siis poleks need enam saajaile üllatuseks, aga natuke jätsin kinkekaardile ikka enda jaoks ka alles ja neid paari asja, mis ma enesele soetasin, näitan hea meelega. Ja postituse teises pooles tuleb kõik see, mis mul veel silma jäi.
...
Need imearmsad salvrätikud (2,90€, kliendikaardiga 2,30€) pistsin ma kohe korvi, sest ma ei ole vist enne nii ilusaid näinudki. Kui sellised on laual, siis muid kaunistusi enam vaja polegi.  
 Lapse tuppa sain ideaalse kella (14,90€), mis sobib selle must-valge-hall  asjaga, mida seal ajada püüame, imehästi. 
 Ma olen kõikidele meie peres kinkinud imepehmed saunalinad, aga endal oli mul küll ilus, kuid äärmiselt kare rätik, millele ma mitte kusagilt pehmet asendust ei leinud. Ma nii lootsin, et Stockmannist ma selle endale saan ja ma sain! See on imearmsate lilledega, hästi pehme ja lisaks on sellel äärtes vahvad tutid (29,90€).
Ma küll unistasin, et minu uus rätik saab olema imeline, aga nii ilusat ma ei osanud isegi ette kujutada. Roosa variant oli vist isegi veel kaunim, aga kuna mu magamistoa kapp, kus ma voodiriideid ja rätikuid hoian on klaasist ustega, siis on ilus, kui sealt vaid valged asjad välja vaatavad.   
 Aga nüüd kõik see, mis mulle koduosakonnast veel silma jäi. 
Kui olete eskalaatori pealt maha saanud, tervitab teid kohe ilus pühadeväljapanek, mille staar on kindlasti see lahe käokell. Kägu küll vist häält ei tee, aga selle eest tantsib tublilt. Tegu on tegelikult seinakellaga, millel käib ka pendel all. Väga tore nägi igatahes välja. 
Pajalapid, pajakindad, köögirätikud on alati hea kink, need nimelt kipuvad suure kokkamise käigus kiirelt kuluma ja määrduma. Leidsin eriti toredad kassidega kaunistatud köögitarvikud, pange tähele keskmise ja alumise konksu otsas rippuvaid kannusoojendajaid, kas ei ole mitte vahvad?!
 Midagi ka linnusõpradele...
 ja koerainimestele...
See Snurki voodipesu on lihtsalt parim leid! Kes hirmsasti endale koju koera tahab, aga mingil põhjusel endale parimat sõpra muretseda ei saa, siis on talle toredaks lohutuseks kindlasti see armas voodipesu, kus kutsu alati ta und valvab. 
 Kassiallergikud saavad nüüd kiisu kaisus magada, ainuke mure, et see ei nurru. Snurki riiulil oli veel suur hulk lahedat voodipesu, millega saab end magades muuta näiteks baleriiniks, kosmonaudiks, printsessiks või tuletõrjujaks. 
Mulle meeldis veel hirmasti see täpiline Casa Stockmann voodipesu...
 Kui teie isa, vanaisa, vend või onu on flanellifännid, kes armastavad sellest pehmest riidest pidžaamaisid ja särke, siis nad kindla peale ahhetavad, kui saavad teilt kingiks samast materjalit voodipesu. Valikus on punaseruudulised, ühevärvilised hallid, helesiniseruudulised ning halliruudulised tekikotid ja padjapüürid, mis on kõik sel kuul püsikliendipakkumises. 
Kes otsib kinki kohvisõbrale, siis tasub kindlasti uurida neid eriti laheda disainiga Alessi espressokanne. Kel huvi, siis SELLEST lühikesest videost saab näha, kuidas need kannud sündisid ning kuidas nendega kohvi valmistatakse. 
Kes nii vinget disaini pelgab, siis valikus on ka klassikalise välimusega Bialetti kannud. Kohvi valmistamine on nendega tõesti imelihtne - alumisse otsa käib vesi ja kohv, kust see pliidil kuumuse toimel ülemisse kannu tõuseb. Pidavat olema ülimalt aromaatne ja kuna vesi ning kohv puutuvad sellistes kannudes üksteisega hästi lühikest aega kokku, on sellega valmistatud kohvis vähem kofeiini. 
Kui muidu on mind vildist käsitöötooted üsna külmaks jätnud, siis see tore Pentiku põder oli nii pehmed ja vahva, et selline võiks aknalaual või riiulil silma rõõmustada küll.
Villeroy & Boch lauanõud on täiesti omaette vaatamisväärsus. Imetlen neid alati, kui jõulukollektsioon välja tuuakse. See on just midagi sellist, mida ehk ise endale kinkida ei raatsi ja mida tasapisi koos jõuluvana abiga kollektsineerida võiks.
Selle laua juurde jõudes tundsin ennast nagu kodus, hehe. Minu Iittala Taika kollektsioon saab ka igal jõululaupäeval täiendust ja mulle hirmsasti meeldib hommukuti röstsaia just sellelt punaselt taldrikult süüa ning õhtul teed valgest kruusist juua.
Kui teil on mõni sõber, kel kodus kasvõi üks Iittala toode, siis uskuge mind, ta soovib neid juurde, need on lihtsalt nii ilusad ja käes mõnusad.   
Iittala Kastehelmi punane mummuline küünlaalus tundub mulle jõuluküünalde põletamiseks nii ideaalne.
Punases tulukeses on midagi eriti hubast ja meeleolu loovat. 
Eelmise nädala lõpus jõudis Stockmanni Liisu Arro särtsakates värvides keraamika, nii et kes on ainult piltide pealt näinud, siis nüüd saab täitsa oma käega katsuda ka. Kingituseks sobib selline kaunis kodumaine portselan muidugi ideaalselt. Ja hinnad ei ole neil sugugi nii üüratud, kui võiks ehk arvata.
Sellises stiilis ringidega küünlajald on praegu ülipopulaarsed ja need näevad tõesti lahedad välja.
Kui ma just ei oleks endale juba kahte küünlajalga ostnud...
Kui pulkadega ruumilõhnastaja tundub liiga tavaline, siis selline keraamilise roosiga aroomipudel, mis vaikselt tuppa lõhna eraldab, on kindlasti palju põnevam.  
Vaaside valik on Stockis päris korralik, mulle meeldivad eriti need pisikesed klaasist mummulised.
Neisse sobiksid nii ilusti armsad väiksed kuuseoksad.
Leidsin ka päris mitu postrit, see triibulise südamega meeldis mulle kõige rohkem...

Isegi, kui teil ei ole plaanis seda jänest ei endale ega kellelegi teisele kinkida, siis te lihtsalt peate seda jäneste kuhja minema katsuma, need on peaaegu sama pehmed kui päris jänkud.
Kel kaisuloom puudu, siis tegelikult jõuab veel jõuluvanale kirjutada küll...
See tore hõõgveinikann on kõikidest ülespildistatud toodetest minu lemmik. Sellega on kaasas lahe jõulumotiividega alus, millesse käib küünal ning mis hoiab joogi pikalt sooja. Kui meil oleks kodus hõõgveinijoojaid, siis ma kindla peale selle endale muretseksin, jõululaual oleks see kindlasti tegija. Kujutan ette, kui ilus näeb see välja, kui küünal punast veini valgustab.
Sellised toredad asjad siis. Loodan, et kel mõned kingid veel puudu, said siit asja parandamiseks ideid.
p.s. Stockmanni püsikliendid - otsige kindlasti oma viimane kataloog välja ja võtke šoppama minnes sellega kaasas olnud kupongid ühes, nendega saab päris toreda allahindluse!
*postitus on valminud koostöös Stockmanni kaubamajaga.

2 comments:

  1. Ma olen ka uskumatu Iittala fänn. Õnneks olen neid Taika sarja tooteid nii jõuluks kui ka sünnipäevaks saanud ja eelmisest töökohast lahkudes sain suure Taika vaagna koos kahe pisikese kruusiga. Võiksid enda Iittala sarja toodetest ka tulevikus postituse teha:)

    Ja neid Villeroy jõulusarja tooteid armastan ka hirmasti, aga need on nii kallid ja kui Taikat saab ikka Hulludelt päevadelt/Osturallilt suht hea hinnaga, siis V&B hinnaklass on veidi kõrgem. Küll aga on mul valgest portselanist V&B lauanõusid vaikselt kogunema hakanud. Ma olin ikka totaalne lauanõude fänn kuigi veel pole siukest suurt laudagi, kuhu neid asetada:)

    Kahjuks on mul kõik jõulukingid juba ostetud, aga selle glögikannu peaks endale küll soetama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilusad lauanõud on tõesti tore asi, mida koguda, neid läheb niikuinii vaja ja on ju lahe, kui ka igapäevad nõud on tujutõstvalt kaunid. :) Mu Iittala kollketsioon on veel päris tilluke ja postitus tuleks üsna lühike, pealegi figureerivad need nõud mul juba nii paljudes postitustes niikuinii. :)
      See gloögikann on tõesti lahe, ma olen kohe natuke õnnetu, et ma glögi ise ei joo. Hind oli samuti täitsa tore, kui ma ei eksi, siis 35€ kanti.

      Delete

ShareThis