arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

02/01/2017

Okasteta kuusest ja galettidest



Meie uus aasta algas eile päris kurvalt. Nimelt selgus, et meie kuuseke ei ole tilkagi vett joonud ja vaeseke lasi kurvalt kõik okkad maha. Ma ei kujuta ette, miks ta veest keeldus, sest onu, kes kuuski müüs lõikas tal ilusti jala otsast jupi maha ja tulime temaga otsejoones koju, kus talle kohe juua valasin. Ehk oli ta müügipunktis juba ilmatuma aja janusena seisnud? Tõesti kurb, sest lootsin temast veel tükk aega rõõmu tunda, aga nüüd seisab ta kurvalt ilma okasteta prügikasti kõrval. Otsustasime, et järgmisel aastal soetame ikkagi uuesti kunstkuuse, sest seda puu piinlemist oli ikka päris valus vaadata. 
Natuke lõbusamalt jätkates... Juba jupp aega tagasi märkasin Selveris neid šokolaadiga riisigalette, aga kõndisin alati edasi. Ühel päeval aga pistsin need korvi ja sellest ajast alates on mul mõni pakk alati kapis. Tavalisi riisigalette söön ma vahest ka (tihedamini küll tatra omi), aga šokolaadiga on need ikka eriti head. Ma ei uskunudki, et riis võib tumeda šokolaadiga nii hästi kokku klappida. 
Kusjuures tegu on üsnagi tervisliku snäkiga, koosnebki see vaid pruunist riisist ning tumedast šokolaadist. Magusaisu saab ühe galetiga rahuldatud ja täidab kõhtu ka päris tublisti. Teleka ees on neid väga mõnus krõbistada. Kui muidu on riisigalett selline pudisev ja vahel kriuksub hamba all, siis koos šokolaadiga on ta kuidagi palju krõbedam ja mõnusam. Soovitan kindlasti proovida. Selveris on need praegu hea hinnaga saadaval ka (LINK) makstes kõigest 99 senti. Pean minema ja endale tagavaraks mõned pakid soetama. Kes tumedat šokolaadi ei armasta, siis saadaval on ka piimašokolaadiga galetid

Kel käis mõte peast läbi, et kust see tore laternake on pärit, siis selle kinkis mulle minu armas ema, kes selle Magaziini poest leidis. Olin sellist endale juba tükk aega igatsenud, aga poodides ei olnud sellist lihtsalt ja ilusat ning paraja suurusega silma hakanud. See latern näeb aknalaual põledes imearmas välja. Kes Magaziini poodi ei ole veel sattunud, siis endale lähima kaupluse leiab SIIT.

7 comments:

  1. Tead, see jupi maha lõikamine sageli ei aita. Nipp seisneb selles, et puud ei tohi kuivale jätta. Mina kastan nii hommikul kui õhtul. Kui korraks on veeta, siis ongi nö "kraanid kinni". Kui kuusk tuppa tuua, võika koheselt ka saagida lõikekohale sälgud, et vesi ligi pääseks. Kui on sirgelt lõigatud ja kuusk toetub veeanuma põhja, ei saa ta vett hästi kätte. Meil on kuusk toas juba 3 nädalat ja kaanib vett mis hirmus. Okkaid ei aja ja on endiselt veel nagu värskelt tuppa toodud, kahju lausa välja visata 😕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vett oli kuusel kogu aeg, aga ta ei tahtnud seda juua. Ja kuusejala põhjas on meil selline nupp, et tüvi ei toetuks põhja. Eelmise aasta kuusk jõi metsikult, ei jõudnud talle ette valada, aga sel korral oli miskit nihu. Ma kardan, et need kuused olid juba jumal teab millal maha saetud ja lihtsalt ootasid kusagil angaaris ja surid vaikselt. :(

      Delete
  2. Jaaaa, meie koju toodud kuusel oli samuti miskipärast näljastreik. Hirmus kahju oli tõesti. Iga kord, kui liiga lähedalt mööda kõndisid, hülgas puu nii kaks peotäit okkaid.. ja no muidugi andsid oma panuse ka kass ja koer seal all traavides :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dexter õnneks sel aastal ei teinud kuusest välja, muidu oleks see juba ammu okkad maha lasknud. :D

      Delete
  3. KUi kunstkuuske tahad, siis ilusad on nt shishil- hetkel ka allahindlus ilma tulukesteta kuusele, me tõime just endale ühe koju järgmiseks aastaks. 2,4m kõrge ja 1,45m diameetriga kuuseke maksis 124 eurot. SIlma jäid ka veel bauhofi kuusekesed: 219 euri miinus 50%, too oli 2,1m kõrge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh, nüüd tean, kust otsima minna. :)

      Delete
  4. Haha, mina lugesin pealkirja kuidagi eriti lohakalt ja tulemuseks oli okasteta kuusest riisigaletid. Mõtlesin veel, et mis imeasi see siis on :D Aga jaa riisigaletid šokolaadiga on ülihead, piimašokolaadi omad on nati liiga magusad, aga tumedaga on suurepärased. Ise ostan enamasti Tigeri omasid.

    ReplyDelete

ShareThis