arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

03/01/2017

Veel üks hea leid Selverist
Ma ehk kõlan nagu Selveri reklaamleht, sest eile utsitasin teid neilt riisigalette ostma ja täna soovitan ostukorvi ühe mõnusa magustoidu tõsta, aga ma tõesti saanud seda head leidu teiega jagamata jätta. 
Kui me läksime viimasel minutil oma aastavahetuselauale head ja paremat ostma oligi koogiletis, nagu ma kartsin, peaaegu et puhas töö tehtud. Mingi koogi me siiski saime, aga mõtlesin, et piilun veel sügavkülma, et äkki on seal mõni tore jäätisetort saadaval.  Mulle hakkas külmikus silma hoopis selline karp.
Tegu on laavakookide ehk šokolaadivulkaanide ehk fondantidega. Tundus põnev ja pistsime korvi. Karbis on kaks sügavkülmutatud koogikest, hinnaks 1,99€.
Mis mulle eriti meeldib on see, et kooke ei pea üles sulatama. Kui tuleb isu, pistad need otse sügavkülmast ahju või mikrolaineahju. Viimases valmivad need umbes 40 sekundiga, meie tegime ahjus ja seal peavad fondandid küpsema 13 minutit.  
Mul oli sügavkülmas külmutatud vaarikaid, mis sobisid koogi peale oivaliselt.
Koogid tulid tõeliselt maitsvad, väga mõnusa tummise šokolaadi maitsega ja parajalt magusad. Soolane karamell oleks võinud ehk veidike soolasem olla, selle maitse läks kuidagi kaduma, aga ikkagi nautisin igat suutäit. 
Soetan kindlasti veel mõne karbi, koogikesi on ju väga tore ootamatutele külalistele serveerida või enda perele magustoiduks pakkuda. Hind on neil ka päris tore, kohvikus 1€ eest laavakooki kindlasti ei saa. 
Ma ei ole ise laavkooke kunagi küpsetanud, aga nüüd saan algust teha, sest ema kinkis mulle hunniku rameni vorme, mis selleks tarbeks ideaalsed. Kas olete ise šokolaadivulkaane küpsetanud või neid Selveri omi proovinud?

9 comments:

 1. Just nädalake tagasi katsetasin esimest korda ise teha. Iseenesest ei midagi rasket, aga see vormist välja kummutamine pärast..

  Neljast koogist kolm esimest läksid katki ja voolasid laiali, vaatamata sellele, et hoidsin neid kõvasti kauem ahjus, kui retseptis soovitatud oli. Ilmselt magusaisu ajas lihtsalt kiirustama ja oleksin pidanud laskma neil õige pisut jahtuda ja taheneda.

  Aga maitse ju kujust ei muutu, lihtne vanillijäätis kõrvale ja mmmmMMMMMmmMMm. Laavakook üks mu lemmikutest!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma ise kardan ka just seda, et kas vormidest välja tulevad. Peab vist kõvasti võitama või siis äkki panna sellised pabervormid sisse nagu Selveri omadel on. :)

   Delete
  2. Mul tulevad alati üsna hästi vormidest välja kui esmalt vormid võiga korralikult kokku määrida ning siis panna kakaopulbrit, mis sinna või külge kleepub. :)

   Delete
  3. Panen kõrva taha, aitäh! :)

   Delete
 2. Olen ise teinud. Kasutasin silikoonist muffinivorme ja sealt tulid välja probleemideta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hea mõte, mul on ka sellised veits suuremad muffinivormid olemas. :)

   Delete
 3. Olen ka seda Selveri laavakooki proovinud ja tõesti, väga hea ja kiire magusaisu kustutaja :) Peakski varusid täiendama minema, aitäh, et meelde tuletasid :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma loodan, et minu kodu-Selver on varusid täiendanud, peale mind jäi sinna veel vaid üks karp. Kodus kõik juba nõuavad uut laari. :)

   Delete
 4. Olen selverist ostnud šokolaadi omi. Mina kui magusa sõber sain 2 ampsuga isu täis, sest olid tõesti liiga magusad. :/ aga proovin karamelli nüüd ära. :)

  ReplyDelete

ShareThis