arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

12/03/2017

MangoÜks asi, mida olen juba pikalt nii tava- kui e-poodidest taga otsinud, on üks täitsa tavaline must kott. Mul on küll päris mitu pisikest ja üks suur, aga selline, millega oleks mugav iga päev tööl käia, oli täiesti puudu.
Te ei kujuta ette, kui raske on leida kotti, mis a) oleks keskmise suurusega, b) millel oleks küljes nii sang kui rihm, c) millel ei oleks küljes mingeid logosid ega muid jubinaid, d) mis käiks pealt kinni. Mina ka ei kujutanud ja olin üsna nõutu, kui sai selgeks, et isegi, kui ma hinda ei vaata, ei ole neile neljale kriteeriumile vastavat kotti sugugi lihtne hankida.
Tegelikult oli mul plaan osta üks korralik ja veidi kallim käekott, mis peaks pikemalt vastu ja oleks mõnusalt pehme ja kvaliteetne. Ei, pole olemas. Kõik kotid, mis olid vähegi okei suurusega ja sobiva kujuga, ei käinud pealt kinni, olid imelike kaunistustega või ilma õlarihmata, kummaliste sangadega või lihtsalt jäigad ja kõvad.
Tulin Moschinode, Korside ja Furlade juurest tulema ja kammisin mõnda aega soodsamaid poode, aga õige pea lõin käega. Või noh, mitte päris seda, sest igaühe jaoks on kusagil see õige kott olemas, lihtsalt ma ei otsinud teda enam nii paaniliselt taga - andsin universumile oma soovi edasi ja rahunesin maha. Töötab alati! Ei läinudki palju aega mööda, kui sattusin, enam ei mäleta miks, Mango kodulehele ja sealt vaatas mulle vastu minu kott.
 Ainus häda oli see, et tavapoes teda ei olnud ja kuna Mango e-poes on tagastamine üsna kulukas/keerukas, siis ei julenud ma tellida ka, äkki on kohale jõudes kole kui öö. 
Käisin e-poes ikka aeg-ajalt piilumas ja lõpuks sain rohelise tule - VIRUS täitsa olemas! Järgmisel päeval olin kohe platsis ja müüja leidis tagaruumist koti üles, neid poldud jõutud veel välja panna, nii et olin esimene, kes näpud taha sai.  
 Kott on isegi ilusam kui pildi peal ja ideaalse suurusega, kuhu mahub kõik, mis ma igapäevaselt kaasas kannan - hommikune smuuti, banaan, apelsin või õun, suuremat sorti märkmik, juuksehari, kosmeetikakott ja veel muid väiksemaid vidinaid. Voodrit kotil ei ole ja ausaltöeldes ei tunne ma sellest ka puudust. See vaid raskendab asjade kotist üles leidmist ja puhastada on kotti seest niiske lapiga samuti palju mugavam.
 Ja kui peaks tulema tahtmine jubinaid külge riputada, siis see on ka täitsa võimalik...
 Hetkel näitab, et kott on olemas vaid Tartus Tasku keskuses, aga usun, et neid tuleb ka Virusse-Roccasse juurde, aga mine sa tea, äkki on paljud sellise lihtsa musta koti otsingul just selle Mango oma otsa komistanud ja neid polegi enam hulgi saadaval. E-poest saab praegu veel kohe kindlasti LINK, hinnaks 35, 99€. Sealt leiab ka veidi pisema beeži ja erksinise variandi LINK.
...
Mul oleks jube huvitav lugeda, kui te kommentaaridesse kirja paneksite, kust teie oma viimase koti soetasite ja kui tihti üldse käekotte ostate. Kas kannate enne ühe ribadeks või on teil kapis neid hulgi ja vahetate vastavalt tujule?

24 comments:

 1. Ilus kott !
  Mina ostsin oma viimase koti novembris Hollandi outletist. Firmaks on MK ja hind 139€ ( meil kaubamajas seisab sama kollektsioon 389€, mis on ulme ).
  Miks just MK ? Ma tean nende kvaliteeti ja olen väga rahul olnud. Suuri käekotte ostangi kuskil 1,5-2 aa tagant ja crossbodysid nii kuidas jumal juhatab :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. See oli küll super hea diil. Olen ka MK kotte käinud katsumas, aga pole seda ideaalset leidnud. Mõnel on sangad kole suured ja teisel jälle materjal mitte minu maitse. Aga hoian uutel mudelitel ikka silma peal. :)

   Delete
 2. Minu viimane kott sai ostetud ridikyl.ee poest just sel nädalal. Oli soodus ja maksis vaid 15€. Kusjuures ma tean, et nii odav asi kaua ei kesta aga kuna minu kotil peab olema pikk rihm, piisav suurus märkmiku ja muu jaoks, mitu sisetaskut ning ka värvi siis ostangi ära kui mõistliku hinnaga asi silma vähegi jääb.

  ReplyDelete
  Replies
  1. See täitsa oleneb. Mõne soodne asi ei lagune ka peale pikki aastaid ja tihedat kasutamist ära. Hoiame pöialt! :)

   Delete
 3. Ma pole viimasel ajal üldse ühtegi käekotti ostnud ja needki mis on, olen suurema osa teisele ringile saatnud - et ikka teistel rohkem rõõmu oleks. Mõned crossbodyd on veel alles, kuid eelmisel kuul tegin hoopis iseäraliku ostu enda jaoks ja ostsin Zarast keskmise suurusega naturaalvalge seljakoti. Kujutan ette kui ilus see minu bordoopunase mantliga koos kandes oleks. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seljakotid on igati mugavad ja lahedad. Valgete kottidega on ainult see häda, et kipuvad vastu riideid hõõrdudes nende värvi külge võtma, et Sa ole oma punase mantliga siis ettevaatlik. :)

   Delete
 4. Selline tunne, nagu oleks ise seda postitust kirjutanud. Mul on täpselt samad probleemid, olin juba valmis kallimasse kotti investeerima ja samamoodi olen hoopiski seda kotti mitmeid kordi Mango lehel vaatamas käinud. Tänud Sulle postituse eest, nüüd on kindel, et mul on ka vaja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, väga lahe! Ma loodan, et jääd sama rahule kui mina. :D

   Delete
 5. Sinu piltidel tundub see kott eriti ahvatlev. Oma õige koti leidmine on tõesti vahest päris närvesööv. Viimasel ajal tunnen, et kott peab olema mitte liiga pehme, siis püsivad asjad paremini paigal ja siis ei tundu see nii põhjatu. Must on muidugi alati praktiline valik. Palju õnne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aitäh! Jaa täitsa nõus, neist pehmetest käekottidest on ilmvõimatu midagi üles leida, eriti kui on kiire. :D

   Delete
 6. Viimase käekoti soetasin kaltsukast. Uue ostan tavaliselt vaid siis kui vana pm ribadeks on.. Korraga oman vaid ühte. 😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mul on mõned tuttavad, kes kaltsukatest on imetabaseid kotte soetanud, aga mul pole lihtsalt seda kaltsukasoont. :/

   Delete
 7. Minu viimane "tähtsam" kott on MK Hamilton bag, mille ma sain kingituseks. Noh, ise valisin küll välja. :D toon on pruun ja minu jaoks ideaalne :) mulle meeldib kui kott on tugev ja hoiab oma kuju. Samuti on olulised nii pikk kui lühike rihm. Kott peab olema suur, et kogu mu nodi ära mahuks. Hetkel otsin suveks väiksemat crossbody kotti, aga muidu ostan uusi käekotte harva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hamilton on kaunis, aga minu jaoks natuke suur, ma ise väga pisike. :)

   Delete
 8. Mina ostsin reedel täiesti ootamatult omale uue koti. Ülemistes Sinsay poest. Plaanisin endale kevade poole soetada midagi beežikat, aga kui seda halli narmastega kokkutõmmatavat crossbody nägin, olin sekundiga müüdud! :D Maksis ta midagi 19 ja sente ning on mu hetke vaieldamatu lemmik! Need kõige ootamatumad ostud kipuvad olema lõpuks alati need kõige-kõige paremad. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tean seda tunnet, kui leiad ootamatult just selle, mida vaja. :)

   Delete
 9. Tõesti ilus ja klassikaline kott! Naersin "kole kui öö" kommentaari peale :D

  ReplyDelete
 10. Jamhhh, mul neid käekotte liiga palju. Olen mõelnud, et enam musti ei osta, aga siis ikka ja jälle võidab mõni mu südame :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käekottides on midagi täiesti vastupandamatut, kui näed mõnda, mis meeldib, siis enam peast välja ei saa. :D

   Delete
 11. Ma olen ka just sellistele kriteeriumitele vastavat kotti otsinud, ag apole veel leidnud. Ma tahaksin ehtsast nahast, muidu on see ideaalne.

  ReplyDelete
 12. Viimane kott on must Guess, keskmisest suurusega ja hoiab vormi. Plussiks on erinevate kinnitustega hunnik sahtleid ja hetkel on igapäevaselt kasutuses, kuna mahutab tõesti palju. Hind oli vist 155.- aga igati ära tasunud juba. Käekotte peab mul ikka iga toonis ja suuruses olema:D Hetkel on jäänud silma ka River Islandi e-poest väikemad suvised kotikesed- hinnad head ja välimuselt kaunid, kindlasti on vaja midagi sealt ka :)) Valgete/heledate kottide uhul on minu puhul ainult häda, et nurgad määrduvad lõpuks siiski ära ja mina neid puhtaks ole suutnud millegagi teha.

  ReplyDelete
 13. Oooo, aitäh vihje eest! Ma just ükspäev luusisin ringi - HM-is on päris ilusaid kotte praegu, aga pealt lahti. :( Kuigi samas nüüd tuleb kevad/suvi ja möödunud kevadel ostsin Itaaliast ühe eriti kauni heleroosa käekoti, mis on täpselt paraja suurusega.
  Varem oli mu jaoks oluline, et kott oleks võõõõimalikult suur ja mahutaks kindlasti läpakat+muud vajalikku veel. Samas nende suurte kottidega on see mure, et mahutab küll, aga kole raskeks läheb. :) Niiet less is more!

  ReplyDelete
 14. Hakka või ise kotte tegema!
  Olen ise ka korduvalt kindlat tüüpi kotti otsinud. See pole tõesti kerge ülesanne. Viimasest ostust on nüüd ikka jupp aega. NS kingast on vist viimane lemmik pärit.

  ReplyDelete

ShareThis