arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

06/03/2017

Vaikusest, uuest töökohast ja Eesti Laulust




Hei-hei, üle pika aja! Olen täitsa elus ja ka täiesti terve, suur aitäh muretsejatele. :* Kes mind Instagramis jälgivad on sealt ehk natuke aimu saanud, miks blogi avalehelt juba ilmatuma pikka aega vaid mahlased kalkuni-kodujuustukotletid vastu vaatavad. Ma eraelu siin blogis ei puuduta pea üldse ja ei hakka ka seekord pikemalt jutustama, mainin vaid ära, et töötan nüüd juba pea kuu aega Tallinna Kaubamajas e-poe arenduses ja just seetõttu siin midagi uut toimunud ei olegi.
Asi ei olegi olnud niivõrd ajapuuduses, jõuan töölt koju juba natuke peale kella viit, vaid pigem on pea olnud paksult täis uue töökohaga seonduvat infot ja kuigi ma igal õhtul blogi lahti olen teinud, ei ole ma suutnud ennast kuidagi ümber lülitada, et siia midagi tekitada. Aga nüüdseks olen juba kenasti sisse elanud ja aju on uule lahtrile nimega "töö" ruumi teinud ning ka kõik ülejäänu on selle ümber, eesotsas blogiga, ilusti tagasi paika loksunud. Natuke on lausa tunne nagu alustaks puhtalt lehelt, kuigi noh, ega midagi ju muutunud olegi peale selle, et kella 8:30-17:00-ni mind tööpäevadel kodus ei ole. Nii et tegelikult läheb siin kõik ikka vanaviisi edasi, uue asjana võib ehk Instagramis varasemast enam Kaubamajaga seonduvat märgata. :) 
  Nädalavahetused mööduvad tööl käies nüüd nii imeruttu, et kodust välja minemine tundub pea võimatu. Hea, kui jõuan pesud pestud ja natuke koristada ning Dexteriga mõne pikema jalutuskäigu ette võtta. Pean lihtsalt aega kuidagi paremini planeerima... Aga laupäeval võtsime siiski kätte ja läksime peaaegu, et eksprompt Eesti Laulu peaproovi. Kuigi ma olen üsna suur Eesti Laulu fänn, siis ei ole ma miskipärast isegi kunagi mõelnud, et võiks koha peale minna asja vaatama.
Mulle ei ole vist tegelikult päriselt kohale jõudnud, et elan nüüd Tallinnas ja saan vabalt kõikidele mind huvitavatale üritustele minna, muretsemata kohalejõudmise ja öömaja pärast, haha. Igatahes jaa, kui leidsin eelmisel nädalal postkastist Sportlandi kirja, kus pakuti soodushinnaga Eesti Laulu peaproovi pileteid, mis pidavat olema sama tore, kui päris kontsert ise, siis piletid ma kiirelt ära ostsingi.
 Ma ei jõudnud ennast ära kiita, kui me ükskord kohal olime ja asi peale hakkas. Ma ei uskunud, et nad asja nii grandioosselt on ette võtnud, tõesti oli võimas. Kel vähegi järgmisel aastal võimalus ja kes vähegi Eesti Laulu fännavad, siis soovitan tungivalt koha peale minna. See, mis telekast paistab või pigem kostub, tuleks korrutada ma ei tea isegi millega, et kokku saada see, mis saalis sinuni jõuab.
Ma vaatasin õhtul kodus muidugi kõike uuesti ja see tundus nüüd kõik nii... lame. Mitte banaalselt lame, vaid lame nagu pannkook (eilehommikused pannkoogi pildid sobivad seda väga hästi ilmestama haha), sest keera sa sound ja bass nii põhja kui tahes, ei jõua see kahjuks läbi teleka kõlarite meie tuppa. 
Kui mulle esialgu tundus tõesti, et mu pea seal saalis plahvatab, siis harjusin päris kiiresti ja lõpuks tundus isegi, et oleks võinud volüümi veel juurdegi keerata. Ma olen üsna kindel ja teisedki olid minuga nõus, et kui hääletada oleksid saanud vaid saalis viibijad, oleksid tulemused olnud sootuks teised. Mõnel esinejal lihtsalt on rohkem seda n.ö. lavasarmi või energiat, mida saali saata, teate küll. Teine jälle paistab teleriekraanilt jube lahe välja, aga saalist vaadates-kuulates jätab täitsa külmaks. Ma panen iga esineja kohta paari lausega kirja, kuidas nad minu jaoks saalist versus telekast paistsid.

Liis Lemsalu nägi lihtsalt nii imeilus välja, et ma peaaegu ei usugi, et ta päris on. Ja laulul pole kuni refräänini ka tegelikult midagi viga, aga kogu aeg nagu ootad mingit võimast meeldejäävat kohta, mida ei tulegi. Selline ühtlaselt helisev lauluke. Aga sobiks väga hästi näiteks järgmise jalka MM-i tunnuslauluks? Kugi Liis laulab väga hästi ja lava ees olijatele jagati ka suured valguspulgad pihku, siis saalist vaadates-kuulates jäi asi natuke lahjaks. Powerit nagu oli, aga üldmulje oli veidike igavavõitu. Televiisorist oli palju parem, sest siis sai Liisi ilusat kleiti lähemalt imetleda, ahhhh....

Koit Toome& Laura... ma tõesti oska muud kosta, kui et mul on Koidu üle südamest hea meel. Mul oli tõesti rõõm näha, kui õnnelik ta võidu üle oli. Las ta siis minna. Ma ise pakkusin neile viimast kohta. Lihtsalt liiga vanamoeline on kogu see asi ja natuke naeruväärne. Ma ei saa midagi teha, iga jumala kord, kui ma Koitu seda laulu laulmas näen, meenutab ta mulle Thomas Andersit, see lihtsalt kõlab täpselt nagu Modern Talking. Ahjaa, Laura kleit. Ma tõesti loodan, et nad sellega midagi ette võtavad, nii valus oli vaadata, kuidas ta vaevaliselt komberdas. Aga jaa, mul on isegi hea meel, et võitsid nemad, mitte näiteks Lenna või Elina. Siis oleks lihtsalt igav olnud. Nüüd on vähemalt natuke naljakas. Peaproovis muide laulis Laura osa Kaire Vilgats, kulisside taga siis. Ja nii hästi, et me ei saanud arugi. See tehti teatavaks alles peale laulu. Finaaliks sai Laura oma hääle siiski õnneks korda. Koidul vedas. Juhheii! 

Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian olid peale eelvooru tegelikult mu lemmikud. Mõnusalt tšillid ja värskendavad. Ma nii lootsin, et nad need veidrad taustatantsijad, kes numbriga kuidagi ei haakunud, finaaliks kõrvaldavad ja nii ka läks, aga kahjuks kadus ka Maiani ilus roosa kleit. Ma ei tea, kas seetõttu või olin laulu raadiost juba liiga tihti kuulnud, igatahes olin natuke või päris palju pettunud. Televiisorist vaadates tundus, et Karl-Kristjan oli natuke närvis ka ja laulmine läks minu meelest veidike mööda. Selle eest Maian laulis imetoredasti. 

Lenna number oli minu jaoks kõige kummastavam. Miks selline võimlemisrühma laadne liikumine ja -kostüümid? Lendamine pani kogu sellele klišeemaigulisele numbrile sobiva punkti. Peaproovis mängiti läbi ka kogu punktide andmise-võitja väljakuulutamise osa ja just Lenna selle kinni pani. Johhaidii! Põgenesime enne "võiduloo" uuesti kõlamist kiirelt saalist, et seda kõike enam mitte kogeda. Muidu kõlas kõik tibens-tobens, nii saalis kui kodus, aga lihtsalt nii igavat asja pole ammu näinud. Ei, lendamine ka ei päästnud.

Ma olen üsna suur Daniel Levi fänn ja olin päris kurb, kui nad üle-eelmise aastal Eesti Laulu ei võitnud. Selleaastane laul mulle esialgu mitte et ei meeldinud, aga midagi jäi nagu puudu. Ka kuidagi väga ära kadus Daniel poolfinaalis sinna pimedasse ja laserite sisse. Aga kohapeal..... oh my! Neist lihtsalt paiskus saali metsikus koguses positiivset energiat + need laserid ja vinge tümps... ülituus! Ma loodan, et nad on järgmisel aastal jälle platsis.

Elina Born viimast kohta kindlasti ära ei olnud teeninud, aga väga palju ettepoole ma teda ka ei nihutaks. Nii kohapeal kui telekas tundus asi kuidagi selline närviline, milles vist oli süüdi see saksofon, mida oli minu meelest veidike liiga palju. Tuli kange tahtmine see saksiga mees üles otsida ja ta pill kaheksaks keerata. Natuke liiga lihtne lauluke Stigi poolt. Aga järgmisel aastal kindlasti uuesti. Ilma Elinata ehk siis.     

Ma isegi peale eelvooru natuke kartsin, et Ivo Linna paneb asja lukku. Mitte, et ta mulle Ivo ei meeldiks, kaugel sellest, ma armastan teda täpselt sama palavalt nagu iga teinegi eestlane, aga mul oleks lihtsalt natuke kahju olnud teda sinna Ukrainasse solgutadamisele saata, kus teda ei osata hinnata nii nagu meie seda teeme. Ivo oli kindla peale terve õhtu staar ja lihtsalt imearmas inimene. Mul on tõsiselt hea meel, et ta osaleda otsustas. Rõõm oli näha, kui väga ta seda kõike nautis ja kui õnnelik ja tänulik ta oli, et rahvas teda nii armastab.
Muide...  Saku Suurhalli jõudes sisenesime me esialgu valedest ustest ja minu üllatuseks põrkasime uksel kokku Ivo Linnaga, kes oli just väljumas. Ma suure ähmiga ei pannud tähelegi, kas ta hingas seal ukse ees niisama värsket õhku või suitsetas,  aga ma kangesti tahtsin talle möödudes midagi toredat öelda. Mul ei tulnud mitte midagi muud pähe kui "õnn kaasa" aga noh, ma olen kindel, et ta on juba harjunud, et inimesed teda nähes midagi mõistlikku ei suuda lausuda ja vastas loomulikult eriti mõnusa häälega midagi, mida ma ei mäleta, sest noh, ma rääkisin just Ivo Linnaga. Mu ema, kes on ka temaga korra põgusalt kokku juhtunud küsis minult, et kas mulle tundus ka, et ta näeb päriselus välja justkui pühak ja ma olen täiesti nõus. Justkui kaunis ilmutus oleks mu ees seisnud. Temast lausa õhkub soojust ja headust.

Rasmus Rädvee lõi mind täiesti pahviks. Ma ei olnud siiamaani eriline fänn, selles mõttes, et meeldis küll, aga tema tegemistel ma viimasel ajal silma peal hoidnud ei ole. Aga see, millise poweriga ta enda lugu esitas... me lihtsalt istusime ja vahtisime suud ammuli. See kõlas saalis lihtsalt nii võimsalt ja hästi. Mul poleks midagi selle vastu olnud, kui ta oleks mõned laulud veel laulnud. Mul oli jube hea meel, et teistele telekast tundus asi samuti piisavalt hea ja Rasmus kolmandaks jäi või õigemini sai. Ma loodan, et ta sai innustust ja paneb sama tuusalt edasi. Jehhuuu!   

Ariadne võidus olime me saalis istudes enam kui kindlad. Tema nime mainimisel kostus alati kõige kõvem kisa ja noh, raadiotest on seda lugu minu meelest ka kõige rohkem mängitud. Aga ehk tüütaski juba kõiki ära? Imearmas tüdruk, aga minu jaoks liiga lihtne lauluke, mis jah, muutus kiirelt tüütuks. Asi kõlas nii saalis kui televiisoris üsna sarnaselt.
Küll nägi põlevate taskulampite meri telekas lahedamad välja, sest saalis ei kustutatud sel ajal millegipärast lampe ja oli üsna valge. Aga ilus ikkagi.  

Kerli laul mulle lihtsalt ei meeldi. Ma ei tea, kas asi on laulus, mis ei kõla või tal ehk ei olegi rohkem võhma, et kõvemini või pigem kõlavamini seda laulu laulda. Nii saalist kui telekast paistis kõik üsna ühtemoodi. Ainus, mis kohapeal palju vägevam välja nägi, oli see lõpupauk, kus sädelevaid linte lendas ja kullavihma sadas. Lavashow oleks ehk Eurovisioonil peale läinud, aga kas mitte ei olnud juba ühel aastal see jama, et need ventikad, mis tuult teevad on nii kallid, et me ei saanud seda endale lubada? Ja ilma tuuleta, mis Kerli kostüümi ja juukseid lennutavad, poleks ju pooltki see. 

Aaa ja siis oli ju veel Måns... Tema oli ka natuke põhjuseks, miks ma otsustasin piletid osta. Oligi täpselt nii hea kui ma arvasin ja natuke paremgi. Kui äkki kellelgi jäi nägemata...


Minu esikolmik enne kontserti: 

Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian
Daniel Levi
Liis Lemsalu

ja peale:
Rasmus Rändvee
Daniel Levi
Ivo Linna

Natuke oli mul kahju, et rahvas eriti asjale kaasa ei elanud ja püsti ajasid ennast laulude ajal vaid need, kes lava ees olid ja kellel seda paluti spetsiaalselt teha. Meie sektoris juhtusid olema eriti apaatsed tegelased, enamus istusid tumade nägudega v.a. paar last, kelledest üks fännas Rasmust ja teine Danieli, mida oli tore vaadata. :)  Minu kõrval istus eriti kurja näoga tädi, kes meid alati, kui püsti tõusime või natuke kõvemini huilgasime, altkulmu põrnitses. Aga noh, me ei teinud väljagi ja olime ikka rõõmsad edasi.
...
Nii et jaa, ma soovitan kindla peale järgmisel aastal kohale minna. Kui päris kontserdile pileteid ei saa, siis täiesti vabalt sobib ka peaproov.  Võimalusel valiksin küll esimese varinadi, sest lõpust jäi ära see põnevus, aga samas mulle tundus, et proovis olid nii esinejad kui õhtujuhid vabamad-rahulikumad ja nalja sai natuke rohkem. Ma siiralt loodan, et Sepp&Avandi on 2018 samuti kohal, ilma nendeta poleks asi pooltki nii tore olnud. Tean, et osadele need reklaamid ei istunud, aga noh, mõned inimesed lihtsalt on tõsisemad kui teised ja ei oska minna lasta. Tšill! 
...

 Rääkige, kuidas teile Eesti Laulu võitja meeldib, kes oli lemmik ja kui äkki keegi oli Saku Suurhallis kohapeal, siis kas meie arvamused esitustest ühtivad? 

23 comments:

  1. Oi Rasmus oli ka minu lemmik. Selline mõnusalt vampy?! Ahhh. Ainus, mis tema puhul häiris, olid tema intervjuud ja kommentaarid. Midagi seal minu jaoks ei klappinud, aga noh, artistina jälle.. võimas! 👏🏼Tore, et Sulle ka meeldis! 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rass oli parim! Täitsa arusaadav, et veits puterdas, närvis ju. :)

      Delete
  2. Mina olin kohapeal õhtust Finaali vaatamas :) Ja ütleme, et SUPPPPER (suurte tähtedega) :) Eesti Laulul on ikka see finaal väga vinge. Olen käinud nt vaatamas näosaadet ja seda on mõtekam vaadata teleka ees pigem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päris finaal oli kindlasti veel kordades lahedam kui proov. Loodan järgmisel aastal ka jaole saada. :)

      Delete
  3. Rasmus oli ka meie pere lemmik. Eelvooru eel oli temaga pisut juttu ja siis ta mainis, et võib olla päris raske sealt kümne hulgast edasi finaali saada, kuid läks hästi. Mind lõi pahviks tema liikumine ja muidugi laul. Ja ajakirjanikuna on mind juba aasta otsa ajanud närvi, kuidas reporterid Rasmuse kallal närisid ja aina kiusliku maiguga küsisid, kuhu sa kadunud oled ka kas sa üldse tagasi tuled. Mõtlen tihti, et selleks, et olla olemas, ei pea olema igal üritusel printsess, pulmas peig. Selleks, et asju südamega teha, ongi vaja vahel olla eemal, hingata teist õhku ja siis tagasi tulla. Ja Rasmuse tulek oli võimas. Kolmas koht! Rasmuse puhul avaldab ka muljet, et olles teda superstaari saate päevilt intervjueerinud, ei ole ta sootuks ülbeks muutunud, vaid jäänud ikka selleks samaks toredaks, sümpaatseks ja ägedaks poisiks. Ja tore, et Sina siin blogis tagasi oled.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh, Stella! Kogu Rasmuse kava oli tõesti nii super ja just kohapeal äärmiselt nauditav. Mul on tema pärast siiralt hea meel. :)

      Delete
  4. Hehe, mulle samuti meeldis Rasmus, ta kuidagi oskab seal laval olla ja lava hästi ära täita ning see energia mis tal oli. Kohe nagu lavale sündinud lausa + laul jäi ka kummitama :)

    ReplyDelete
  5. Eelmisel aastal käisin kohapeal, aga enam mitte. :D Meie arvamused lähevad lahku - Saku Suurhalli heli on ikka niiii halb, et paha hakkab. Nad võiks mõne muu saali valida, siis ehk läheksin. Ausõna, mul on parem heli kodus telekast vaadates ja väiksema "müraga". Seal nagu ragiseb kohati. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Copy-paste Elu24-st: Sel aastal on «Eesti laul» tohutult investeerinud ka helisse. «Meie helieelarve on umbes poole suurem kui varem. Kui nüüd ka öeldakse, et suurhallis on heli kehv, siis on kõrvad pesemata!» lubas Normet.
      Heli oli tõesti super, ma ei ole üheski saalis paremat kuulnud. Nii et tasub järgmisel aastal ikka minna. :)

      Delete
    2. Okei, see on hea uudis :)

      Delete
  6. Minu vaieldamatut lemmik oli Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian nagu Sinulgi. Aga finaalis oli nende laval tatsumineja Maiani kleit kuidagi nii tobe :( . Ivo Linna on muidugi üle kõige. See, et Kerli finaali sai, tuli ikka väga suure üllatusena. Aga kui valida Kerli ja Koidu/Laura vahel, siis kindlasti valin Koidu ja Laura. Mulle meeldis ka Lenna ja telekas jättis kiikumine nii laheda mulje, vähemalt meie seltskonnale. Igaljuhul väga põnev lugeda kommentaare inimese poolt, kes koha peal oli. Ja palju edu uuel tööl! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh Sulle! Täitsa nõus selle tatsumise ja kleidi asjaga. :)

      Delete
  7. Mulle meeldisid peaaegu köik finaali lood. Aga Kerli mitte😁

    ReplyDelete
  8. Tunnistan ausalt, et kui Rasmus ekraanidele superstaari saates ilmus, siis ta kohe üldse ei meeldinud mulle.. Aga see lugu ja see esitus, ta meeldib mulle!Hea, et ta laupäeval nii kõrge lennu tegi :) Käisin finaali kohapeal vaatamas ja ei pidanud pettuma. "Verona" on mulle meeldinud algusest saati ja mind teeb natuke kurvaks, et paljud inimesed ei rõõmusta natukenegi nende üle. Nende jaoks see ju eriline asi, et võitsid. Isegi, kui oleks võitnud laul, mis mulle nii nii väga ei meeldinud, siis oleksin võitjte üle õnnelik olnud :)
    No ja siis oli Måns..olesk ta vaid veel ja veel ja veel laulnud :D (Hoian pöidlaid, et ta peagi tagasi tuleks)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Måns käisin üle-eelmine aasta, nii et paras aeg jälle tulla ja üks kontsert anda. :)

      Delete
  9. Nii mõnusalt pikk postitus! Mis puudutab tänavust Eesti Laulu, siis ma olen lõpmata õnnelik, et just Koit ja Laura võitsid. Peamiselt Koidu niinii siira emotsiooni ja selle eest, et Laural on seljataga üpriski õnnetud ajad ning talle oli midagi head sellesse aastasse vaja. Ja kohapealne emotsioon oli kindlasti võimas, olin kaks aastat tagasi ka publikus ja see oli juba siiiis nii võimas. Kujutan vaid ette, mis siis seal sel korral toimus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, mulle tundus ka, et just nemad seda võitu kõige rohkem ootasid ja vajasid. :)

      Delete
  10. Õnne uue töö puhul kõigepeat!
    kaubamaja on minu kodupood toidust-riieteni,niisiis ootan veel suurema huviga poste:).
    Kas ma võin uurida huvipärast-Palju oli proovi/päris show piletihinna vahe,kui sa tead:)?

    Ps:Ise ma eurovisiooni ei vaata:D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle! Peaproovi piletid maksid olenemata kohast kõik 15,90€, päris kontsedil 19-60€. :)

      Delete
  11. Ma tahtsin lihtsalt seda öelda, et mul on nii hea meel, et sa endale ägeda töökoha leidsid lõpuks, nii elasin kaasa sulle vahepeal kui see teema siin blogis üles kerkis.
    Jõudu tööle :)
    Anni.

    ReplyDelete

ShareThis