arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

24/06/2017

Eriti šokolaadised pannkoogid šokolaadikastmega




Akna taga krabistab nii mõnusasti vihma ja see tekitas kuidagi eriti suure igatsuse blogimise järele. Ma olen selle akna siin pea iga päev lahti teinud ja sama targalt kinni pannud, aga täna jäi lahti... Võtsin kohe eriti suure tassi teed, kerisin ennast koos Dexteriga karvase pleedi sisse ja siin ma nüüd olen.
Kõik on kindlasti hirmsasti pahased, et ilm on nii ilmatuma halb ja õiget suve ei paista kuskilt, aga mulle just selline õhtu nagu täna meeldib nii väga. Mis siis, et pidin Dexteriga välja minekuks pusa ja jope selga toppima, õhk oli nii mõnusalt värske ja terves pargis polnud pea ühtegi inimest. Korraks oli tunne, et ma ei elagi kesklinnas vaid kusagil keset metsa. Mulle meeldib, et Kadrioru park on tagant otsast lastud üsna rohtu kasvada, täitsa metsik näeb välja ja Dexter saab seal pika rohu sees hullumiseni hiiri taga otsida.
...
Aga jaa, pannkoogid... Ma polnud nii ilmatuma ammu pannikaid teinud, et hirm tuli peale. Ma ei jäta naljalt ühtegi pühapäeva vahele, aga nüüd on neid pannkoogivabu pühapäevi juba pea kahe kuu jagu kogunenud! Mõtlesin vea parandamiseks teha kohe eriti räigelt magusaid isendeid ja siin need nüüd on - paksult šokolaadi täis ja tummise šokolaadikastmega üle valatud.
Vaja läheb:
....................
2 muna
1sl suhkrut
1 1/3 kl piima
3 sl sulatatud võid
1 1/2 kl jahu
2 sl kakaod
2 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
soola
100gr (tumedat) küpsetusšokolaadi

Šokolaadikaste
............................
50gr (tumedat) küpsetusšokolaadi
1/2 kl piima
Sega ühes kausis munakollased suhkruga, lisa piim ning sulatatud või. Teises sega kokku jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Kalla kaks segu kokku ning sega vispliga ühtlaseks. Lisa riivitud šokolaad ja viimasena vahustatud munavalged, sega õrnalt läbi. Lase taignal u. 20 min. seista. Küpseta väikesed või keskmised pannkoogid. 
Need pannkoogid on väga maitsvad ka vaid moosiga, aga tõeline šokohoolik teeb kindlasti juurde ka mõnusalt paksu šokolaadikastme, millega pannikad üle valada. Selleks tuleb vaid piim mikrolaineahjus või kastrulis kuumaks ajada ja šokolaaditükkidele valada. Natuke segamist ja voilaa!
Kaste muutub jahtudes üsna kiirelt paksuks, nii et vahepeal võib seda mikrolaineahjus veidi kuumutada, et see oleks mõnusalt voolav.
Kes tumedat šokolaadi ei armsata, siis Kalevil on küpsetamiseks olemas ka piimašokolaad. Soovitan kindlasti poes valida just küpsetusšokolaad, tavaline võib pannil imelikult käituda ja kaste ei pruugi samuti õnnestuda. Kes järgi teeb, siis andke kindlasti teada, kuidas maitsesid.

1 comment:

ShareThis