arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

06/08/2017

Miniarvustused #1





Mind on juba pikemat aega vaevanud mõte, et blogis on ilujuttu kuidagi kurvalt väheseks jäänud. Tooteid, milledest tahaks juttu teha, aga on nii hirmus palju. Kuna arvustuste kirjutamine võtab minult ilmatuma aja, mida mul kahjuks enam nii laialt käes ei ole, siis mõtlesin, et toon teieni aeg-ajalt ka selliseid miniarvustusi, kus kambakesti on koos suurem hulk tooteid, mida just parajasti kasutan ja millede kohta lühidalt kas siis head või halba kirja panen. Mis te arvate sellest asjast? Ega te enne vastata ei oska, kui postituse läbi loete, nii et andke lõppu jõudes kommentaarides kindlasti teada, kuidas meeldis.
Ma olen täitsa hädas sobiva jumestuskreemi leidmisega. Mitte üks ei taha mu näol terve päeva püsida. Proovisin MAC'i Pro Longweari, ei sobinud, sama lugu MAX FACTOR'i Facefinity ja L'OREAL'i Infalliblega. Üksi neist ei näinud loomulik välja ega püsinud üle 3 tunni.
Ühel päeval Selveris ilulettide vahel uitades möödusin CATRICE väljapanekust ja mõtlesin - hei, miks mitte proovida! Mulle meenus, et Anna Elisabeth oli oma blogis nende HD Liquid Coverage jumestuskreemi mitmeid kordi väga kiitnud ja kuigi meie näonahad on kõike muud, kui sarnased - temal pigem kuiv, minu väga rasune, siis tõin kreemi siiski koju.
See on tõesti väga hea katvusega ja hästi kerge, aga minu nahal siiski üle kolme tunni vastu ei pea, see ei hakka mitte lihtsalt läikima vaid ka nahal liikuma ja imelikult maha kuluma ning kogunema sinna, kuhu pole vaja. Ka on seda jumestuskreemi natuke raske hajutada, see kuivab imekiirelt ja on kummalise konsistentsiga, mis justkui ei haaku nahaga ega iseendaga. Aga kellel kuivemat sorti või normaalne nahk ja vajab hea katvusega jumestuskreemi, siis soovitan küll. Vaeva peab ehk natuke rohkem nägema kui mõne kreemjama tootega, aga selle hinna eest, mis on umbes 7€, võib ekstra hajutamist teha küll. Plusspunktid ka soliidse klaaspudeli eest, mis varustatud mugava pipetiga.  
CATRICE leti juurde sattusin aga õige pea uuesti ja tõin uudishimust koju järgmise jumestuskreemi - 24h Made To Stay Make Up. No ei püsi kakskümmend neli tundi, püsib neli. Vähemasti minu nahal. Jällegi, suurepärane toode kuiva ja normaalse nahaga inimestele. Katab minu hinnangul sama hästi kui eelmine, kuid on veidi kreemjam ja lihtsamini hajutatav. Jääb nahal väga loomulik, tulemus on poolmatt. Ainus, mis natuke häirib on see, et kreem kipub peale igat kasutamist mööda pumpa alla nirisema, nagu pildilt ka näha ja vajab puhastamist. Aga jällegi, 7€ hinna tõttu vaataksin sellele läbi sõrmede.
Natuke niru lugu on nende jumestuskreemide toonivalikuga, mõlemaid on saadaval vaid nelja tooni ja enamus neist on äärmiselt heledad. Mul on väga hele nahk nii et päevitunud inimestel selle leti juurde vist asja pole, kui jumestuskreemi valmine käsil. Küll aga leiavad sealt endale sobiva kreemi kindlasti kõik Lumivalgekesed.  
24 h Made To Stay jumestuskreem on minul toonis 015 Vanilla Beige, mis sobib suurepäraselt - selline neutraalne, mitte liialt kollane ega üleliia roosa.
 HD kreemi valisin toonis 030 Sand Beige, millest tumedam oli veel vaid üks variant ja see oli väga kollase alatooniga. Sand Beige on minu jaoks küll tsipake liiga hele, aga päikesepuudriga natuke järele aidates ajab asja ära.
Pildil paremal 24h ja vasakul HD swatch.
 REVUELE must kilemask (2,90€ LINK) rändas ostukorvi täiesti spontaanselt, lihtsalt läksin SAH'i ajal Kaubamajas ostuhullusega kaasa ja nii mõnigi asi tuli riiulitelt minuga koju, mis ehk ei oleks pidanud. 
Kuna mulle sedasorti kileks kuivavad maskid hirmsasti meeldivad, siis kibelesin väga proovima. Ja pettusin. Mask peaks olema sügavpuhastav, rasueritust reguleeriv ja matistav, mida ta kindlasti ka on, kui selle vaid näolt ilusti kätte saaks. Proovisin mitu korda, määrides maski nii õhemalt kui paksemalt, aga ikka rebeneb see tõmmates puruks ja väikesi musti kiletükke naha küljest ära tokkida on ikka ilmatuma tüütu. Mask iseenesest näeb väga tore välja, see on süsimust milles on natuke pärlmutrit, aga selle toredusega ei ole kahjuks miskit peale hakata.  
ORIFLAME Optimals Hydra näopesugeeli* (7,90€ LINK) olen juba jupp aega kasutanud ja väga rahul. See lõhnab mõnusasti ja jätab nahale värske tunde. Kuivale nahale ma geeli soovitada ei julge, sest minu väga rasuse naha peseb see nii korralikult puhtaks, et tunnen - natuke veel ja see võib kiskuma hakata. Pakend on ka igati mugav ja geeli sees on ilusad sinised täpikesed, mis on, kui ma ei eksi, mandliõliga helmed, mis nahka siluvad ja pehmendavad.  
 OGX Coconut Water šampoon (11,49€ LINK) on ka üks SAH'i ostudest ja silma jäi see mulle seepärast, et olen viimasel ajal miskipärast suures kookose hulluses. Ükskõik, kas satun toidupoodi või ilutoodete leti juurde, otsin silmadega siltidelt sõna COCONUT, täiesti sõge! Just enne postituse kirjutamist tegin e-Selverist tellimuse ja enne kui ma arugi sain, olin otsingukasti juba "kookos" trükkinud. Õnneks piirdun enamasti vaid kookospiima ja -jäätisega. On veel keegi kookosesõltlane?
Šampoonis olen veidike pettunud. Pudelist nuusutades lõhnab see väga mõnusasti, kuid pestes ei tunne kookose aroomi pea üldse, rääkimata sellest, et juuksed peale pesu lõhnaksid. Kuigi kirjas, et šampoon on ülikerge ja niisutav, on see pigem kuivatav ega niisuta kuivi juukseotsi piisavalt ning juukseid on peale pesu raske kammida. Kasutan selle siiski koos toitvama palsamiga lõpuni, aga uue järgi kindlasti ei lähe. On keegi Coconut Milk sarja proovinud? Ehk on see niisutavam. 
Kuigi ma suve alguses otsustasin, et ei hakka sel aastal isepruunistajatega jändama, siis sattusin kellegi blogis ST. MORIZ isepruunistava losjooni (6,95€ LINK) kiitvat arvustust lugema ja nii ma jälle ennast sellega sisse määrisin. Kõik oli alguses üsna tore - toode esialgu eriti isepruunistaja järele ei lõhnanud (hiljem lõi välja), andis koheselt päris toreda jume, muutus tundidega tumedamaks ja kuigi pealekandmine oli ka spetsiaalse kindaga natuke keeruline, jäi tulemus üsna tipp-topp, kuigi veidike kirju. Kuid... see tuli järgmisel hommikul duši all KÕIK maha. Olin sama valge kui enne! Jah, on olemas mahapestavad pruunistajad, kuid wash off ei loe ma sellelt pudelilt küll kusagilt välja. On kellelgi St. Morizaga kogemusi? 
Kui ma muidu olen suur L'Oreali Volume Million Lashes ripsmetuši fänn (see lisab sulle tõesti peaaegu miljon ripsmekarva!), siis rohelises tuubis Volume Million Lashes Féline* tušš (10,90€ LINK) ei lisa peale veidikese pikkuse minu ripsmetele mitte kui midagi. Mulle tundub, et asi on selles kaardus harjas, mis on küll kummist, kuid kuidagi ei suuda ripsmeid läbi kammida ega neile piisavalt värvi peale kanda. Ripsmed jäävad kuidagi väga õnnetud, nirud ja ebaühtlased. Ka on tuši eemaldamine üsna vaevarikas, see ei tule sooja veega maha nagu kuldses tuubis original Million Lashes või lillas pakendis Fatale. Neid kahte soovitan küll.
Ise ma endale erinevate kehaosade tarvis erinevaid tooteid ostnud ei ole ja arvatavasti ka ei hakka, aga kuna mulle FEMFRESH intiimpesugeel ja deodorant* (3,49€ ja 2,29€ Kaubamaja, Selver, Rimi) proovimiseks saadeti, siis muidugi katsetasin ära. Kes on hädas väga tundliku nahaga intiimpiirkonnas, mis peale tavapäraste pesuvahenditega pesemist sügeleme-kihelema hakkab, siis Femfresh pesugeel on spetsiaalselt just selleks puhuks välja töötatud. See sisaldab rahustavat aaloed ja geeli koostis on tasakaalustatud ph-tasemega, et ärritust vältida. Ma ei oska kahjuks kommenteerida, kas Femfresh pesugeel on nahale õrnem kui kõik teised, millega mul on olnud rõõm ennast pesta, aga nahka see kindlasti ei ärritanud ega kuivatanud. Nii pesugeel kui deodorant lõhnavad mõlemad väga mõnusasti ja pigem tagasihoidlikult, ma ei oskagi öelda, mille järele... puhta pesu? Deodorandi vajalikkusest ma natuke kahtlen, aga miks mitte ennast päeva jooksul igast otsast värskendada, ha-ha! 
DOVE dušigeelidest ja armastusest nende vastu olen siin blogis juba mitmeid kordi juttu teinud. Ka need kaks uut, mis Dove mulle armsasti kingiks saatis - avokaadõli/saialille-ekstrakti ning pirni/aaloe lõhnalised on mõlemad just nii head kui teisedki, mida olen nende valikust proovinud. Need lõhnavad hästi, vahutavad meeletult, on mugavas ja kenas pakendis ning hästi kreemjad ega kuivata nahka. Ja maksavad kõige selle juures imevähe. 
Ka kiidan igati nende uut pirni-aaloe rulldeodoranti, mis on ühtaegu mõnusalt värske ja natuke magusa lõhnaga - suveks ideaalne. Mulle tundub, et see on siiani Dove deodorantidest ka kõige efektiivsem, teeb oma tööd tõesti väga hästi. 

On keegi neist toodetest mõnda proovinud? Kuidas teile sobis/ei sobinud?


* kingitud toode

15 comments:

  1. Ma soovitaks proovida Maybelline fit me matte and poreless jumestuskreemi (koos sama puudriga, mida vist veel Eestis ei ole aga näiteks bootsist saab tellida) ja need kaks püsivad mu õlipanni näol ilusti terve päeva

    ReplyDelete
    Replies
    1. See mul ka proovitud, aga ei sobinud. Ükskõik, kui õhukeselt ma ka ei püüdnud panna, jäi cakey. :/

      Delete
  2. Skin79 kreem Koreast?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mäletan, et tahtsin seda kunagi proovida, aga arvustusi lugedes loobusin, sest rasusel nahal ei pidavat siiski püsima. :(

      Delete
  3. Minu rasusel/kombineeritud nahal püsib üsna hästi Revloni ColorStay jumestuskreem (combination/oily) - 24h kindlasti ei püsi, aga päris mitu tundi küll. Kas oled proovinud?

    Selle kookose šampooniga (ja palsamiga) on mul selline kogemus, et kesklinnas pestes jäävad juuksed raskesti kammitavaks, aga Nõmmel pestes mitte... nii et tundub, et sõltub vist vee karedusest päris palju. Olin ise ka üllatunud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ColorStay on proovitud, püsis küll hästi, aga nahal oli hirmus raske selle all, koguaeg tundsin, kuidas see mul näos on.
      Jaa, eks veest oleneb palju. Ma olen Tallinna kesklinna veega väga rahul, sest tulen Tartust, kus oli nii kare vesi, et juukselakki polnud vajagi. :D

      Delete
  4. Kasutasin Coconut Milk šampooni ja juuksed tegi nii kohevaks ja kuna mul niigi paksud, siis oli paras parukas. Aga too lõhnas küll väga mõnusalt kookose järgi. Praegu kasutan Moroccan Argan Oil'i ja vot see teeb juuksed eriti mõnusaks siidiseks. Teisi pole veel proovinud, olen tollele viimasele kauemaks pidama jäänud.
    x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuvott, ma oleksin pidanud hoopis Milk šampooni valima, kohevus on igati terutulnud. Moroccan Argan Oili kohta olen palju head kuulnud, kindlasti proovin järele. :)

      Delete
  5. Mina soovitaks hoopiski Pupa jumestuskreemi... Mis on ka sellises pipetiga klaaspudelis (Like a doll?). Endal ka rasune nahk, ning ka see ei püsi kümneid tunde matina, kuid on hästi kattev, samas kerge ja hästi loomulik. Nii et päeva jooksul käin korra-paar paberiga üle ja püsib tööpäeva lõpuni kena. Hind muidugi natuke krõbedam, nii et tasuks enne proovida. :)

    ReplyDelete
  6. Ma soovitan Ingloti (asuvad tradehouse'ga ühes hoones) jumestuskreemi. Hind on taskukohane, katvus ja püsivus suurepärane ning igale nahatüübile on võimalik kohapeal leida sobilik jumestuskreem :)

    ReplyDelete
  7. Mina kasutan juba mõned aastad Morizi isepruunistavat vahtu, mis toimib küll väga hästi ja imbub koheselt nahka :)

    ReplyDelete
  8. mul mingisugune st morizi mousse ja sama jama.. peale jääb küll väga ilusat värvi ja ühtlane, aga pesus tuleb kõik kohe maha :/ Ja kui trennis mõni higitilk kuskile tilgub, siis see ka pruun :D

    ReplyDelete
  9. Nägin kuskilt nippi, et st morizi peab jaheda veega maga pesema ja ilma dušigeelita 😄

    ReplyDelete

ShareThis