arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/01/2016

Arvustus // 3 näoõli, mida veel sellel talvel proovida



Mõned teist ehk imestavad, miks mina, kes ma pea igas kosmeetikast kõnelevas postituses ei jäta mainimata, et mu näonahk on maailma rasuseim, räägin täna näoõlidest. Olin ka mina esialgu, kui erinevad brändid hakkasid järjest näoõlidega välja tulema, üsna kindel, et need tooted ei ole mitte minu jaoks, aga natuke uurimist ja proovimist ja üsna kiirelt sai selgeks, et õlid sobivad väga hästi ka õlinägudele, küll mitte kõik, aga kõik ei sobigi ju kõigile. Räägin teile lähemalt kolmest üsna erinevast näoõlist, mida olen proovinud ja püüan välja tuua nende erilisemad omadused ja erinevused, et teil oleks ehk natuke lihtsam otsustada, milline võiks just teile sobida, kui peaks tekkima huvi mõnda proovida.  
face oils

Neile, kes ei ole enne üldse õlidega kokku puutunud, mõned küsimused, mis ehk võivad tekkida ja vastused ka, nii hästi, kui vastata oskasin...


Miks ma üldse peaksin näoõli kasutama?
Näoõlid sisaldavad palju erinevaid rasvhappeid, vitamiine ja mineraale, mis on nahale kui täisväärtuslik toit. Näoõlid on tugevalt niisutavad, aga ka noorendavad, need hoiavad niiskust nahas, kaitsevad nii pakase, kui kuiva toaõhu eest. Eriti hästi sobivadki õlid kasutamiseks talveperioodil, sest neis ei ole vett. Enamikses näokreemides, ka kõige rasvastemas, on vesi sees ja kui kohe peale kreemitamist välja pakase kätte minna, võib vesi külmuda ja nahka kahjustada. Seepärast peaks nahka kreemitama vähemalt 20 min. enne õueminekut, et vesi jõuaks aurustuda. 

Miks näoõlid on nii kallid?
Kvaliteetsed näoõlid võivad esmapilgul tunduda kallivõitu, kuid kuna neid korraga kulub vaid 1-3 tilka, siis kujuta ette, kui kaua aega kulub, et see pudel ükskord tühjaks saaks! Kindlasti on olemas ka soodsama hinnaga õlisid, kuid jälgi alati, mida need täpsemalt sisaldavad - väldi mineraalõlisid sisaldavaid näoõlisid. Kui leiad pakendilt midagi sellist - paraffinum liquidum, vaselin, petrolatum, ozokerite, cera microcristallina, hydrogenated polyisobutene, paraffinum, cyclomethicone (silikoonõli), parafiinid, steariin, jäta toode parem ostmata.
Naftast toodetud mineraalõlid tekitavad nahale justkui "kile", mis tekitab küll tunde, et nahk on pehme ja niisutatud, kuid selle all ei saa jääkained eralduda, nahk ei saa hingata ja suured õlimolekulid ummistavad poore ning kuna naharasu ei saa pinnale tõusta, võivad tekkida ka vistrikud. Mineraalõlid on küll väga soodsad, kuid need ei suuda nahka niisutada ja on tervisele lausa ohtlikud. Vali kindlasti taimseid õlisid sisaldav toode või kasuta mõnda puhast baasõli (LINK). 
best facial oils
Miks ma peaksin oma niigi rasusele/õlisele nahale õli juurde lisama?
Ega ei peagi. Kui nahk on väga rasune, niisutab see nahka niigi piisavalt või noh, isegi ülearu ja mingit vajadust õlide-kreemide järele tegelikult ju polegi. Küll võib need appi võtta siis, kui nahk on küll rasune, kuid pindkuiv, nagu minul. Naha kuivus ja pindkuivus on kaks täiesti erinevat asja. Kuiva naha probleem asub sügavamal nahakihtides, pindkuiva naha mure aga otse naha pinnal - niiskus on pindmistest nahakihtidest välja auranud ja sarvkihi rakud ei liimu enam üksteise külge ning tekib inetu ketendus. Põhjuseid on erinevaid - liialt kuivatavad nahatooted, akneravimid, liialdamine päevitamisega, allergia. Just aminohapped on need, mida on pindkuivas nahas vajaka ja näoõlid siin appi tulevadki. Rasusele nahale ei sobi kindlasti kõik õlid ja tasub kindlasti enne ostu natuke uurida, millised neist ei ummista poore. Näiteks SIIN on ära toodud enamike õlide komedogeensus. Mõned õlid on lausa tasakaalustavad ja aitavad rasueritust vähendada, näiteks viinamarjaseemne- või jojobaõli.  

Mida ma veel näoõliga saan teha?
Peale niisama näole tupsutamist võib õli segada päeva- või öökreemi sisse, lisada tilga või paar jumestuskreemi hulka, näomaski sisse, kuhu iganes. Kui pudel kuidagi otsa ei taha saada (jah, seda jätkub vähemalt aastaks!), õlita kuiva kätenahka või tilguta õli kehakreemi sisse, miks mitte siluda õli ka juustele, need lõhnavad siis imeliselt. Olen ka lugenud, et dermatoloogid soovitavad õli akneravi ajal, mis hirmsasti nahka kuivatab. Õli tuleb siis õhukese kihina kanda aknekreemi peale. 

Kuidas õli õigesti kasutada?
See on minu meelest kõige tähtsam asi õlide juures üldse! Pean tunnistama, et kasutasin esialgu ise samuti õlisid valesti ja kui mul ei oleks olnud viitsimist asja natuke lähemalt uurida ja kasutusjuhendeid lugeda, oleksin arvatavasti pudelid nurka visanud. Õlid on muidugi erinevad, kuid enamikke tuleb korraga kasutada vaid 2-3 tilka, mõnda kulub vaid üksainus tilk. Mina tilgutasin esialgu õlisid peopessa ikka korraliku loigukese ja imestasin, miks need ei imendu ja jätavad naha õliselt läikivaks, ajasin muidugi kõik oma rasuse naha süüks. Loe kindlasti kasutusjuhendit! Tilguta õli vastavalt õpetusele 1-3 tilka peopessa, hõõru see käte vahel soojaks ja VAJUTA õrnalt nahale, masseeri kergelt, ära hõõru kõvasti. Võid lausa käsi veidi aega vastu nägu hoida, et soojuse toimel õli veelgi paremini imenduks.
The Body Shop´il on tore video ka, kus on lõbusal ette näidatud, kuidas asi käib...

 


 Biotherm / Liquid Glow Skin Best*

398,95€ LINK
........................................................
Prantsusmaa luksusbrändi Biotherm näoõli on kolmest minu lemmik! See sobib minu rasusele nahale ideaalselt, sest on nii imekerge ja imendub sekunditega. Tegu on kuivõliga, mis tähendab, et see sisaldab aineid, mis ei lase nahal jääda õliseks või kleepuvaks ning mis muudavad selle sametiseks. Liquid Glow sobib kindlasti ka kõikidele teistele nahatüüpidele turgutuseks ja sära taastamiseks.  See annab nahale ilusa kuma ja lisaks lõhnab imehästi, värske-magus aroom meenutab mulle meloni lõhna. Mulle meeldib seda õli tilgutada ka jumestuskreemi sisse, üks tilk muudab naha säravamaks ja jumestuskreemi veidi vedelamaks, mis teeb selle pealekandmise eriti lihtsaks ja tulemus jääb ühtlasem. Kui kreemi sisse piisab ühest tilgast, siis puhtana nahale kandmiseks soovitatakse päevaseks kasutamiseks kahte ja öiseks kolme tilka. Peale kreemi sisse tilgutamise soovitab Biotherm kasutada õli ka näiteks näomaskina - kand neli tilka näole ja lasta 10 min. imenduda, ülejäägid pühkida salvrätiga minema.
Biotherm  Liquid Glow review
    Liquid Glow sisaldab lausa kaheksat erinevat õli - aprikoosiseemne-, apelsinikoore-, maisi-, kibuvitsaseemne-, mustsõstra-, päevalilleseemne-, riisikliide- ja granadilliõli. Peale selle veel tugevat antioksüdanti, vetikaekstrakti, mis nahka tugevdab ja kaitseb. Kes on rasuse naha tõttu näoõlidest siiani eemale hoidnud, siis soovitan just seda ilusat apelsinikarva õli, kõigile teistele muidugi ka.   
Biotherm  Liquid Glow face oil

Kiehl´s / Daily Reviving Concentrate*
41,99€ LINK
...........................................................................
Kiehls´i sinises pudelis Midnight Recovery konstentraati teate kindlasti kõik. Sügisel tuli välja selle ülipopulaarse, lausa ikoonilise toote päevaseks kasutamiseks mõeldud variant. Tegu on taaselustava näoõliga, mis 100% looduslikku päritolu. Õlidest on esindatud rapsi-, päevalilleseemne-, apelsinikoore-, tamanuseemne-, koriandriseemne-, kibuvitsaseemne-, greipfruudiseemne ja ingverijuureõli.
Kolme õli võrreldes pistaksin selle pudeli keskele, just täpselt nii, nagu ta siin postituseski juhtus olema. See on veidike tummisem, kui esimene ja tsipake lahjem, kui viimane. Minu nahale on ühest tilgast päeval ja kahest öösel enam kui küll. Kuivale nahale läheb kindlasti tilk või paar rohkem sisse. Imendub see siiski üsna kiirelt (mitte ehk nii kärmelt, kui kuivõli) ja jätab naha  vaid õrnalt justkui niiskeks, kindlasti mitte õliseks.
Kui teile meeldis Midnight Recovery, meeldib teile see õli suure tõenäolisusega samuti. Kuigi kodulehel on kirjas, et tegu on MR-i lahjema variandiga, siis minu meelest on need kaks üsna sarnased, võin ka muidugi eksida, sest kasutasin öist kontsentraati üsna ammu ja ehk ei ole enam täpselt meeles, kuid minu arvates on tunne nahal üsna samalaadne.     
Kiehl´s  Daily Reviving Concentrate review
Selle õli lõhn on kolmest kõige tagasihoidlikum, õrn sidruni aroom lendub üsna kiirelt minema, millest on natuke kahju, mulle meeldiks, kui see püsiks kätel veidi kauem, nahale patsutades oleks mõnus seda sisse hingata. Kes aga tugevalõhnalisi nahahooldustooteid pelgavad, need leiavad selle omaduse ehk positiivse olevat. Põnevam, kui toote lõhn, on selle pudeli kork. Kui teise kahe õli pudelist välja pumpamine käib pipetimeetodil, siis Kiehl`si korgi otsas on õli pumpamiseks lausa nupp.     
Kiehl´s  face oil

The Body Shop / Oils of Life*
35€ LINK
.................................................
 The Body Shop`i õli sobib kindla peale eriti hästi kuivemale nahale, sest sisaldab hästi toitvat oliiviõli. See ei imendu vast nii kiirelt, kui teised kaks, kuid see eest on niisutus tõhusam. Päevaseks kasutamiseks on see minu jaoks ehk natuke liiga rammus, mõtlen just meigi alla, kuid ööseks ideaalne. Niisutusomadused on sellel tõesti väga head ja tean, et paljud, kes hädas väga kuiva nahaga, on sellest õlist abi saanud. Naha muudab see kiirelt hästi pehmeks ja siidiseks. Mulle meeldib vahel paar tilka panna kätelegi, kui need on peale pakase käes olemist eriti kuivad ja karedad, natuke masseerimist ja kätenahk on nagu uus. Peale oliiviõli sisaldab see pudelike veel muu hulgas jojoba-, kameeliaseemne-, põldtuderi-, kibuvitsa- ja aed-mustköömneõli ning väiksemas koguses veel mitmeid teisigi, mida on lisatud lõhna tarvis. Aroom on esialgu üsna tugev, tunda on nii taimede- kui tsitrusenoote, kuid õige pea heljub see minema ja jätab maha vaid õrna väga meeldiva lõhna. The Body Shop Oils of Life review
Mulle tõsiselt meeldib ka selle pudeli välimus. Ülevalt tumedam, alt heledam klaaspudel on kuidagi eriti luksuslik, must kork lisab veelgi stiilsust juurde. See õli sobib kolmest kõige paremini näomassaažiks. Mõni tilk rohkem ja näpud libisevad nahal väga mõnusalt. Kes hädas kiskuva-ketendava nahaga, neil soovitan kindlasti proovida, igati väärt toode, mis koosneb 99% naturaalsetest õlidest, niisutab tõhusalt, lõhnab mõnusat ja näeb šikk välja.
The Body Shop  Oils of Life review

Kui nüüd robustselt liigitada, siis Biotherma õli võiks sobida rasusele, Kiehl`si oma normaalsele ja The Body Shop kuivale nahale, kuid nii lahterdada neid päris nagu ei saa, ka tootjad ise soovitavad neid ju kõikidele nahatüüpidele. Sobisid need ju tegelikult minu nahalegi kõik, tuleb vaid leida enda jaoks sobiv kogus ja kasutamisviis. 

  
Mina olen igatahes nüüd näoõlide usku ja tarvitan neid igapäevaselt. Lisaks sellele, et õlid on nahale kasulikud, on neid lihtsalt nii mõnus kasutada, need lõhnavad imehästi ja on pistetud ilusatesse väikestesse pudelitesse. Selline natuke luksuslik ja veidike isegi spirituaalne rituaal igasse hommikusse ja õhtusse. Lihtsalt tunned mõnu väikestest toredatest asjadest elus... ja oled tänulik.
...
Kas olete näoõlisid kasutanud?
Millised on lemmikud?

näoõli

* kingitud toode

26 comments:

  1. Ka Loreali näoõli teeb imelist tööd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oskad Sa öelda, mis hinnaklassi see jääb?

      Delete
    2. Selveri laadapäevadelt sain 7euriga ja Kaubamajas on hetkel soodukate ajal 10eur. Tavaline hind oli VIST 13 eur.

      Delete
    3. Oi, see on ju küll hea hind. Vaatasin, et seal päris palju erinevaid häid õlisid sees, tasub osta. :)

      Delete
  2. Appi P!!! Nii ilusad pildid!!😍 See softbox tasub ära!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei taha midagi halvasti Getri kohta öelda, kuid praegu jääb mulje nagu softbox teeks ise pilte. Umbes nii, et Pille-Riin läks koeraga jalutama ja softbox tegi ise foto valmis, sättis ja stiliseris pudeleid. Blogijal võib kodus olla kasvõi 10 softboxi, aga kui annet pole, siis pilti vist ka ei tule. Mina kiidan Pille-Riini head kätt pildistamisel.

      Delete
    2. Eiiii, Getri kiitis ju ikka pilte, mitte softboxe. Aga jaa, need teevad vähemasti pool tööd ära. :D

      Delete
  3. Vesi näokreemis ei hakka näol jäätuma. See on müüt. Vaata näiteks https://www.youtube.com/watch?v=xdEKSf6y1EI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tõesti, mida ma küll mõtlesin, nahk ei muutu ju õues jääkülmaks. Loen valesid artikleid. Aitäh tähelepanu juhtimast. :)

      Delete
  4. Oh, Pille-Riin, kui Sinu fotod oleksid bassein, siis ma tahaksin sinna sukelduda ja seal pikalt ujuda. Sa ikka oskad! Mul on nendest kaks näoõli, Kiehls juba on lemmik, Biothermi pole jõudnud veel lahti võtta, see seisab päris pikalt juba. Nüüd, kui lugesin, et see võiks olla rasusele nahale, teen selle ka lahti. Aitäh, et Sa ikka nii põhjalik oled.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Stella, Sinu kommentaarid on alati nii armsasti erilised ja tõstavad tuju. Usun, et jääd Biothermiga samuti rahule, lõhn on juba iseenesest nii mõnus. :)

      Delete
  5. täitsa lõpp, sulle võiks keegi blogimise eest kuldmedali ja meistritiitli anda. kuidas on võimalik, et nii laitmatult ilus ja nii hästi sõnastatud postitus saab ühteaegu olla nii ladus, loomulik ja mõnusalt familiaarne? kuidas sa oskad?! huhh. tahaks kõik osta, mida soovitad. muide - dr. Hauschka normaliseeriv näoõli on viimase peal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, Miiu, tuhat tänu Sulle! Tead, kui mulle mingi medal anda, siis ponnistuse ja punnitamise eest. :D Mulle ei ole nimelt sugugi seda kirjutamisladusust antud. Ma loen alati suu ammuli blogijate postitusi, kus kirjas, et nende postitused valmivad paari tunniga, mõnel veel kiiremini!!! Lihtsalt panevadki järjest kõik oma mõtted paberile... Tahan kaaaaa! Ma kirjutan mõnda postitust nädal aega ja pressin pea igat sõna välja sellise ponnistusega, mis tõesõna meenutab mulle vahel sünnitust. Olen omadega lõpuks nii läbi, kui postitus valmis, et mõtlen alati - enam ei hakka. Aga no nagu lapsesaamisegagi, kõik halb läheb meelest ja õige pea hakkad juba uue peale mõtlema. Haha. :D

      Delete
  6. Olen kasutanud dr Hauschka näoõli lausa kaks pudelit järjest ja väga hea kogemus oli, kuid siis lugesin kusagilt, et näoõlide kasutamine teeb poorid suureks ja nüüd ei julge enam kasutada.
    Kas keegi oskab öelda, on sellel õli-teeb-poorid-suureks-jutul mingi tõepõhi ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poore suuremaks vaevalt, et miski suudab teha, küll võivad mõned õlid neid ummistada. Dr. Hauschka õlist leian ma näiteks nisuiduõli, mis sobib hästi kuivale nahale, rasusele võib aga komedoone tekitada. Aga tundub, et Sulle see on sobinud, muidu ei oleks ju kahte pudelit järjest ära kasutanud. :) Tasub pudelitelt näpuga järge ajada enne õli ostu, siis on kindel, et soetad enda nahatüübile sobiva õli.

      Delete
  7. Odavama alternatiivina julgen soovitada veel ka puhast vaarikaseemneõli - http://www.gaiacosmetics.ee/index.php?route=product/product&path=66_7_33&product_id=726

    Kuivõli, mis ei jäta rasvast tunnet ja on kasulikest ainetest pungil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tundub väga mõnus, ei tea, kas lõhnab ka hästi? Kujutasin muidugi kohe ette, et pudelist väljub vaarikalõhnaline õli, aga seemned vaevalt, et nii lõhnavad. :)

      Delete
  8. Nii hea postitus ja kommentaarid ka :D Juba ammu mõtlesin, et keegi võiks näoõlide kasutamise kohta midagi põhjalikku kirjutada, sest neid valearusaamu on nii palju - ja näed! kirjutasidki. Ma olen varasematel aastatel kasutanud enim jojoba- ja magusmandliõli, aga see talv olen testinud peamiselt kibuvitsa ja granaatõunaseemneõli (huh, kui pikk sõna) Kreemid lihtsalt ei suuda mu nägu piisavalt niisutada talvel. Aga nende seemneõlide kohta võin küll öelda, et lõhn pole midagi lillelist, pigem tuleb nina pesunäpitsaga kinni klõpsata :D Arvasin ise, et tean näoõlide kasutamisest nii mõndagi, kuid seda ei teadnud, kuidas õli õigesti peale kanda, vot siis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Liinake! Sa oled päris proff ju, nii paljusid erinevaid õlisid proovinud. Lõhna poolest meeldib mulle proovitutest n.ö. puhastest õlidest kõige enam kookose oma, no üle mõistuse hea ikka. Ainuke jama, et kui seda kasutan, ei saa Dexterist enam lahti, täitsa hulluks läheb, keel käib mööda nägu ja käsi. :D

      Delete
  9. Haha, nii proff jah, aga õlisid õigesti kasutada ikka ei oska :D Kookosõli unustasin üldse mainimata! See on ka üks lemmikutest, kuna lõhn on nii hea ja niisutab nahka/juukseid/huuli, universaalne toode põhimõtteliselt! Kui Dexile maitseb, ju siis on ikka väärt kraam, looduslik ka ja puha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tead, tema järgi ei saa küll otsustada, ta lakuks hea meelega isegi Lioton1000 geeli. :D

      Delete
  10. Ka mina sain uusi nippe siit postitusest! Aitäh sulle :)
    Oled proovinud Loreali näoõli ka, mida sellest tootest arvad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. L´Oreali õli ma ei ole kasutanud, aga arvustused on päris head, usun, et tasub proovida. Tore, et postitus meeldis! :)

      Delete
  11. Oi, PR, Sinu postitused panevad alati südame nii kiiresti põksuma, need on alati nii ilusasti teostatud. SUUR süda Sinu pihta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on küll kõige armsam kommentaar EVER! Aitäh, kallis Sandra! :*

      Delete

ShareThis