arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

22/10/2016

Laupäevane müsli



Kuna minu lemmik Eat Natural´i tatramüsli sai kapist otsa ja ma seda millegipärast oma kodu-Selveri müsliriiulilt enam ei leidnud, siis tulin koju hoopiski suure hunniku erinevate pähklite ja seemnetega, et ise üks korralik hunnik müslit ahjus kokku keerata. Asi on selles ka, et olen sel nädalavahetusel üksi kodus ja homsed pannkoogid jäävad ära, sest ma ei oska nii väikest kogust teha, et ainult mulle jätkuks ja suuremat portsu ka ei taha küpsetada, sest sööksin ennast nendest lihtsalt lõhki.
Mõtlesingi, et müsli oleks pühapäevaseks hommikusöögiks peaaegu, et sama hea ja tegelikult isegi natuke etem, sest on head-paremat-kasulikku paksult täis.
Valmistamisõpetust ma ei hakka siia enam kirja panema, tegin seda kunagi SIIN. Kuna ma kasutasin seekord veidike erinevaid koostisosi, siis loetlen need üles, ehk on kellelegi inspiratsiooniks. Sisse võib muidugi panna enam-vähem kõike, mida kuivainekapist leiab, v.a. ehk makaronid.
Mina kasutasin kaerahelbeid, datleid, kreeka- ja sarapuupähkleid, mandleid, chia-, päevalille,- kõrvitsa- ja seesamiseemneid, kookoshelbeid, kookosõli, mett, kaneeli ja soola. 
Selverisse on ilmunud päris hea hinnaga chia seemned - 200g pakk maksab 2,99€. 
Kui mulle on muidu Pähklinäpu tooted alati meeldinud, siis need helerohelises pakis kõrvitsaseemned maitsvad nagu... ei taha inetult öelda aga... sõnnik. Mhmh, ma ei tea miks ja kas mulle sattus imelik pakk, aga jah, niisama neid süüa igatahes ei ole eriline nauding. Ahjus see maitse õnneks peaaegu et haihtus, aga järgmisel korral ma arvatavasti haaran mõne muu brändi seemned. 
Mulle meeldib poolikud seemne/pähklipakid tühjendada pisikestesse purkidees, kust neid on hea smuutisse või kuhu iganes mujale lisada. 
Teised ained pistsin kõik koos ahju, kuid tükeldatud datlid ja chia seemned lisasin juba valmis müslile, neid ei ole vaja kuumutada.
Tegin seekord müslit kohe rohkem, kipub teine muidu nii kiirelt otsa saama, aga noh, üle paari päeva ma sellelegi hunnikule elupäevi ei ennusta. Lihtsalt niii hea!
 Suurem hulk müslit tähendab muidugi ka suuremat nõud, kuhu see mahutada ja see on asi, mida mul jällegi pole. Pidin ülejäänu plastikkarpi pistma, mis mulle eriti ei meeldi. Seega olen suuremat sorti müslipurgi otsingul. 
Banaan on alati hea mõte, kõht püsib kauem täis!
Aga kell ongi juba kuus kukkunud, mis tähendab ainult üht - müts silmini, sall kõrvuni ja koos väriseva ja palja Dexteriga õue. Jep, ma pole siiani jõudnud varraste- ja lõngajahile, sest tuhlasin kogu Pinteresti läbi, et leida veidikenegi lihtsamaid õpetusi, kuidas koerale kampsun selga saada. Nüüd on see leitud ja enam vabandusi pole, loodetavasti saab loomake varsti oma veidrasse kudumisse hüpata, sest veider on see minu esimene üllitis kindla peale. Kui mitte lihtsalt inetu. :D
...  

Kas olete ise kodus müslit teinud või eelistate poe omi?
...

p.s. Ma ei tea, mitmes toidupostitus see juba järjest on ja ma ei tea, miks ma ainult kõigest söödavast tahan kirjutada, aga igatahes on varsti paari ilu- ja moeteemalist juttu oodata, nii igaks juhuks mainin, kui keegi neid äkki igatseb. :*

12 comments:

  1. Ei ole sulle sattunud erandlik pakk, mul oli ka sõnnik :D olin varem ostnud mingi muu suvalise poola paki ja oli samamoodi sõnnikumaitsega. Samas mäletan, et nö oma kõrvitsatest kougitud ja puhastatud seemnetel on hea maitse. On sul õnnestunud varem poest õige maitsega kooritud kõrvitsaseemneid saada? Äkki kasutataksegi tänapäeval mingeid säilitusained, mis sellist maitset tekitavad? Aga tõsi, avastasin ka, et röstides kaob see "lisandväärtus" huvitava kõrvalmaitse näol ära:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei suuda meenutada, milliseid olen eelnevalt ostnud, aga igatahes pole neist ükski kummaliselt maitsenud. Ei oskagi arvata, milles asi. :)

      Delete
  2. Proovin ka järele! Olen suur müslifänn ja ennegi ise teinud, aga kuidagi unarusse on see ise tegemine jäänud. Andsid inspiratsiooni :)
    Tigeris nägin mingi aeg pastelsete kaantega suuri klaaspurke. Ise ostsin kaks pisemat, et hoiustada chia seemneid ja mandlilaaste. Aga suur oleks müsli jaoks just super ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, vahel on hea, kui keegi sellised lihtsad asjad meelde tuletab ja tegema utsitab. :) Tigerisse lähen kindlalt asja uurima, aitäh!

      Delete
  3. Datlid mulle kunagi üldse ei meeldinud ja nüüd ei julge niisama proovida, aga müslisse tundub hästi istuvat... ma e iteagi, peab vist ka kätte võtma ja järgi tegema. Lisaks tahtsin öelda, et kunagi ma üldse ei hinnanud mingit toidublogimist ja nüüd on lihtsalt päev kohe korras kui näen, et sa jälle midagi teinud või arvustanud. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma hakkasin ise ka alles üsna hiljuti datleid sööma, tundusid nii mõttetult imalad käkid, aga nüüd maitsevad väga. Datlite asemel võib rosinaid ka panna, kui need rohkem meeldivad või siis üldse ära jätta kuivatatud värgid, niisama on ka hea. Nii armas oled, aitäh Sulle! :*

      Delete
  4. Minul täpselt sama kogemus antud kõrvitsaseemnetega :( Ja mina sammuti suur isetehtud müsli fänn, seda võiks tõesõna hommikuks, lõunaks ja õhtuks süüa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ööseks ka, kell on 00:21 ja ma just lõpetasin kausitäie. :D Loodetavasti võtab Pähklinäpp midagi nende seemnetega varsti ette. :)

      Delete
  5. Ka mina ostsin äsja neidsamu kõrvitsaseemneid ja sain samasuguse halva kogemuse osaliseks - paraku ei kadunud mul pannil röstides see maitse aga kuhugi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igavene jurakas pakk ka veel ja kõik raisus. Aga ma mõtlen, et lähen pakun neid pargis linnukestele ehk nad pole nii pirtsakad selle maitse suhtes. :)

      Delete
  6. Mul on üks offtopic küsimus. Sa kirjutasid kunagi Joiki deodorantidest, et kas oled nendega endiselt rahul? Kas see neutraalse lõhnaga on ka kollakat värvi? Praegu on Joikis tasuta transport ja mõtlesin, et telliks, aga seal oli ka kommentaar, et pluusid võivad kollakaks muutuda selle deodorandi tõttu.

    ReplyDelete
  7. Jaa, olen ülirahul! Mõlemad deodorandid on kollakat värvi ja kui kannad valgeid riideid peaks kindlasti ootama, kuni need nahal täiesti ära kuivavad, siis ei tohiks plekke jääda. :)

    ReplyDelete

ShareThis