arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

14/12/2016

Kuidas ma jupikaupa ostlejaks hakkasin



Iga kord, kui ema mulle Tallinnasse külla tuleb teeme me ühe Ülemiste tiiru. Kuna me lõpuks alati surmani väsinud oleme, sest see keskus on ju üüratu, siis seekord jätsime riidekauplused kõrvale ja kammisime vaid sisustuspoode. Niimoodi jupikaupa šoppamine on tegelikult palju mõnusam ja kuigi me vahepeal siiski teelt eksisime ja ühe silmaga mulle jalatsipoodidest talvesaapaid otsisime, siis saime rahulikult sisutuspoodide ilusaid väljapanekuid uudistada ega pidanud vahepeal proovikabiinides ennast paljaks koorides väsitama.
Ei tea, kas tänu sellele, aga igatahes leidsin seekord päris palju toredat kodukraami, millest mõnda asja olin juba üsna pikalt otsinud. Ahjaa, tegelikult läksime Ülemistesse üldse seepärast, et tahtsin emale uut Zara Home poodi näidata, aga see meenus meile alles siis, kui tagasisõiduks oli takso juba kutsutud, kuid me tuiskasime oma kompsudega sealt ikkagi läbi ja selle viie minuti jooksul, mis jõudsime seal ringi vaadata, leidisin juba mitu asja, mida tuleks kindlasti uuesti uurima minna. 
Selle toreda kausikese (8,95€) leidsin Hemtex'ist, kus püsiklientidele oli kogu kaup 25% soodsam.  Sealt on pühade ajal mõnus hommikuputru süüa või piparkooke pakkuda. Samas ei ole kauss nii jõululik, et selle peale pühade lõppu peaks kappi järgmist aastat ootama saatma.
Ülemiste Rimisse ma tihti ei satu, see on lihtsalt nii pirakas, et seal süüa ostmas käia on paras piin, aga mul on hea meel, et sinna oma sammud siiski seadsime, sest leidsin sealt ilmatuma lahedad jõuluehted, mis neil kõik muide praegu 30% vähem maksavad. Haarasin kaasa mitu pakki siiru-viirulisi komme ja lahedaid tammetõrusid, mõlemi tavahind 2,99€ karp. Kommid lähevad arvatavasti sel aastal käiku, kui ma leian neile juurde veel ühevärvilisi valgeid ja punaseid kuule. Kui eelmisel aastal oli meil väga minimalistlik kuusk (piiluda saab SIIN), siis seekord võiks see vahelduseks jälle lõbusam olla. 
H&M'ist leiab alati hea hinnaga padjakatteid ja kuna mul paari jõuluteemalist vaja oli, siis just sinna neid otsima läksimegi. Valisin ühe tagasihoidlikuma tekstiga padja ja teise toreda punasemustrilise, mõlemal hinnaks 4.99€. Merry and Bright padja leiab SIIT, teist ma e-poes ei näe, aga see eest on seal teisi toredaid, mida ma jälle tavapoest ei leidnud, näiteks SEESEE ja SEE, mida on kolmes värvitoonis. Saatmine on muide 20. detsembrini tasuta!
Te juba teate minu nõrkusest kõikvõimalike naljakate loomakeste vastu, seepärast saate ju aru, et ma ei võinud seda toredat portselanist jänest (9,99€ LINK) poodi jätta. Millised vahvad jalakesed!
Magamistuba oligi mul kurvalt täiesti kaunistamata, aga nüüd ehib seda ema kingitud armas kuuseke, millele käib sisse küünal, kuid kuhu pistsin hoopis patareidel töötavad lambikesed ning minu armas jänes, kes sobib kuuse juurde jõule veetma imehästi.

Novembri lõpus kasutasin ära H&M'i musta reede pakkumist ja tellisin neilt muu hulgas need kaks küünlajalga.
Lühema leiab SIIT ja pikema SIIT

Tahtsin just selliseid kõrgemaid, mis sobiksid nii aknalauale, riiulile kui jõululauale. Mulle meeldib, et küünlajalad on erineva kõrgusega ja keskel on neil tore mumm.
Jyskist tõin koju selle maailma pehmeima karvase pleedi (13,99€), millist endale juba ammu igatsesin. Netipoes on küll veidi beežim variant (LINK) ja Ülemiste Jyskist võtsin riiulilt viimase valge, aga loodetavasti neid veel mõnest poest leiab.

Te ainult vaadake, kui kohev ja pehme see on!
Jyskis läks mul eriti hästi, sest leidsin sealt ka lapse tuppa voodikatte (34,99€ LINK), mida olin juba ilmatuma aja otsinud. 
Minu meelest sobib selline tekk noormehe tuppa ideaalselt, eriti, kui on soov seal sellist põhjamaist joont ajada. Pealisriie on mõnusast puuvillast ja tekk püsib voodil ilusti sirge, mis on tähtis, kui seda päeval ka n.ö. diivanina kasutatakse. Jysk pakub aasta lõpuni üle 30€ ostudele tasuta tarnet, nii et kel soov sealt miskit soetada, siis ei pea isegi kohale minema. 
Tahtsin siia lõppu teile veel oma hüatsinti näidata. Mäletate, mõni postitus tagasi olid sellel vaid õiepungad?
Vaadake teda nüüd! Ja see lõhn... terve tuba on seda täis!

8 comments:

  1. Võin ma küsida,kellena sa töötad:)?Lihtsalt huvipärast:)

    ReplyDelete
  2. See Jyskist saadud voodikate on küll täielik pärl! Otsin ise head pleedi või katet elutoa diivanile, sest hetkel seal olev sünteetiline kate ajab kassi karva nii elektrit täis, et teisest hakkab lausa kahju - käib mööda elamist ringi ja saab igalt poolt särtsu. Ja must kate pole heleda kassiga just kuigi praktiline valik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, otsisin ka just Dexteri karvade pärast puuvillas. Saan selle pesukuivatisse panna ja kümne minuti pärast on see karvavaba, sünteetilise võtan samasugusena sealt välja, kui sisse panin. :)

      Delete
  3. Vau:).
    Rahustuseks-läksin ka suure hurraaga üleeile Zara homesse,polnud veel jõudnud-Ülemiste teises linnaotsas,paar korda kvartalis satun sinna tavaliselt-polnud seal midagi väga võrratut.Mäletan Pariisis elades seda poodi hoopis teisiti.
    Aga ülemiste Rimis on alati midagi pakkumisel kui sinna satun,minuteada mida eriti teistes Rimides ei tähelda(suvel olid nt kõik raamatud -50% ales,pole eales nii sillas olnud).
    Toidu poole pealt proovi Biomenüd ja avasta veidi taimetoidumaailma.Nende vegan rosolje ja kartulisalat on hämmastavad ja Snickersi kook.Saab ka Wolfi kaudu tellida:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, aitäh, et juttu tegid, ma olen Biomenüst kuidagi suutnud nii mööda kõndida, et ei ole teist tähelegi pannud. Järgmisel korral kiikan kindlasti sisse. :)

      Delete
  4. Mul ei ole korteris kuuskegi (ei tule ka), aga nii-nii tahaks neid kommikujulisi ehteid + punaseid ja valgeid lisaks. Kujutan seda nii ilusana ette. Üldse ostaks vist pooled su näidatud asjadest (appi, see jänes!), kui ainult ruumi oleks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on jah see häda, et ruumi on üleliia. :D

      Delete

ShareThis