arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

16/04/2015

Dove kingiloos "Kas sina pead end ilusaks?" / lõppenud!


DOVE on mulle ja kindlasti ka teile silma jäänud oma lahedate kampaaniatega, kus modellideks on "tavalised" naised. Väga armas, et nad väärtustavad loomulikku ilu ja soovivad näidata, et me kõik oleme kaunid, igaüks omal unikaalsel moel, koos oma väikeste ebatäiustega. Kipub ju nii olema, et me seda ilusat iseenda juures enam ei märkagi, peegli ees jäävad silma vaid vead ja kui kõrval ei ole kedagi, kes iga päev kinnitaks - SA OLED ILUS! hakkabki endale tunduma, et "silmad on liiga väikesed ja nina on liiga suur"mitte "mul on ilus musisuu ja kaunid lokid". Dove viis läbi küsitluse, millest selgus, et lausa 96% naistest ei pea ennast ilusaks. Küll aga arvas neist 80%, et igas naises on midagi kaunist. Dove ongi oma uue kampaaniaga "Vali ilu!" südameasjaks võtnud naiste inspireerimise, et oma mõtteviisi muutes märkaksime seda ilu ka enda juures ega oleks nii kriitilised. Mina toetan igati nii toredat algatust ja et teidki kaasa mõtlema-rääkima kutsuda ja rõõmustada, loosin koos Dove´ga välja posu mõnusaid tooteid.

Dove kampaania sõnumit kannab endas lühifilm, mida filmiti viies erinevas maailma suurlinnas ja mis näitab ilmekalt, et naistel on oma ilu tunnetamisega raskusi kogu maailmas. Film on tõesti lühike, vaid 3 minutit, vaadake, mis tundeid see teis tekitab...


Ma ei tea, kuidas teie, aga ma muutusin seda filmi vaadates väga emotsionaalseks... Minu meelest olid need naised seal kõik niii ilusad! Tabasin ennast korra ka mõttelt, et seal peaks olema ka kolmas uks, minu jaoks, ma ei taha öeldagi, mis sildiga. Aga ei, tegelikult pani see klipp mind juurdlema küll, et miks ma nii tunnen ja miks ma arvan, et pean vastama iluideaalidele, mida pakuvad ajakirjad/reklaamid/internet. 

Ma loeksin hästi suure huviga, mida teie arvate ja tunnete, millise ukse oleksite valinud ja mida enda või naiste juures üldse ilusaks peate. Kes soovib seejuures ka kingiloosist osa võtta, jätku kommentaari lõppu enda emaili aadress. :) Võitja loosin välja 20.aprillil!

Kellel on veel üleliigsed 6 minutit, siis soovitan kindlasti vaadata ka Dove 2004. aasta kampaania "Real Beauty" lühifilmi SIIN. Muideks, see kampaania tunnistati 21.sajandi parimaks reklaamikampaaniaks üldse!
See film toob mulle meelde minu ema sõnad (ja emal on alati õigus) - "Sina näed ainult vigu, aga teised näevad tervikut".

Üks väga kõnekas kaader sellest filmist...
Praeguseks kõik, olge armsad!

image:source

64 comments:

  1. Melany-Herdys Juht16 April 2015 at 19:11

    Kindlasti tahan osaleda ja see video seal lõpus tõi isegi veidi pisaraid silma :D ja minu email on melonius@hot.ee :)

    ReplyDelete
  2. See video oli minu jaoks natuke pingutatult dramaatiline :D Saan aru, kui "tavalise" sildi asemel oleks olnud "inetu" või "kole". See, et keegi end mingil päeval imeilusana ei tunne, ei tähenda ju ilmtingimata, et ta arvab, et ta kole on. Lihtsalt...tavaline :D
    Ma oleks ka ilmselt "tavalise" uksest läbi läinud, sest ma pole end kunagi eriti ilusaks pidanud. Kuna ma olen hästi pisikest kasvu, öeldakse mulle, et ma olen "armas", aga peaaegu mitte kunagi pole keegi öelnud, et olen ilus. Olen selline tavaline, kellele järele ei vaadata ja kes ruttu meelest läheb :D
    roosilehtmaria@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Nii armas video! Oleksin ilmselt 'average' uksest läinud, aga nüüd peale video vaatamist on küll tunne, et edaspidi valiks ikka ilusa! :) Ma olen üldse selline inimene, et teiste juures märkan alati palju rohkem ilusat kui enda juures, ja alati meeldib mulle teistele kohe seda ka öelda, kui midagi eriti kaunist märkan inimese juures.. sest noh, kui mulle nii tehakse, olen alati kohe tükk aega rõõmus. Ja mida ootamatum komplimenteeritud 'asi' on, seda rõõmsamaks teeb miskipärast :D

    laurarrr@tlu.ee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tubli oled, et teisi rõõmustad! :)

      Delete
  4. Mina oleksin valinud Average ukse.
    Enda juures ei pea mitte midagi ilusaks, enne kui juhtub ime ja õnnestub need paarkümmend kilo alla saada :(
    Videos olnud naised olid aga tõesti kõik ilusad. :)

    pisiassu@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Nii tore, et sa antud video ja postituse enda blogisse üles laadisid. Tegemist on mu arvates niivõrd olulise teemaga, mida küll palju kajastatakse, kuid mis kuidagi minuni siiani päriselt jõudnud ei ole. Kuid see reklaamiklipp oli tõesti siiras ja pani pisut rohkem ka enda peale mõtlema, mida nii tihti teiste iluteemaliste reklaamidega ei juhtu.
    Enesekindlus on asi, millega olen väga kaua aega maadelnud ja teen seda praegugi. Peegli ette astudes näen heade külgede asemel tihti neid, mida soovin muuta. Mida tahaksin viia ligemale sellele perfektsele pildile oma peas, mille ümbritseva keskonna mõjul loonud olen. Üsna ebatervislik käitumine enese suhtes, kuid nii ta paraku kahjuks on. Jälgin väga palju erinevaid ilu- ja moeblogisid ning kogu selles kaunite naiste virrvarris on lihtne end arvutikaant kinni lükates sinna "tavalise" või vahel isegi "koleda" naise kasti liigitada. Sest kuidagi tundub kogu see "nende inimeste" elu nõnda kaugel olevat. Sest kuidas saaksin mina, lihtne noor naine, sinna jõuda? Ja ilmselt ei tule kasuks ka see, et eestlased ei ole kuigi altid end kiitma või oma häid külgi välja tooma, sama kehtib ka teiste kiitmise kohta. Seda on kurb tõdeda, kuna tegelikult on meie ümber nii palju ilusaid inimesi, nii mehi kui naisi, kes end väärtustada ei oska. Vahel tänaval kõndides tahaks kohe mõnele ligi astuda ja öelda, kui kaunid on tema juuksed või kui hästi mõni värv või riideese talle istub. Aga see oleks ju pisut kohatu, eks? Kuid samas, miks mitte?
    Tegelikult soovin lihtsalt, et me, naised, muutuksime vähem enesekriitilisemateks ja oleksime eneste vastu leebemad. Õpiksime armastama end sellistena nagu oleme.

    Armastan Dove'i tooteid, seega osaleksin hea meelega ka loosis!
    annemaria.kruunvald@gmail.com

    ReplyDelete
  6. See video tekitab minus erinevaid emotsioone. Mõnes mõttes ju tore idee, aga samas ma arvan selline sildistamine (kasvõi puhtalt eksperimendi mõttes) ei ole just kõige parem. Näiteks ma vaatasin, et paljud hakkasid minema ilusa sildi alt läbi, aga mõtlesid ümber, sest teised läksid teisest uksest. Ilmselt siis et mitte jätta endast väga üleolevat muljet? Kurb, et ei julgeta end ilusaks pidada teiste arvamuste tõttu. Aga samamoodi - miks beautiful ja miks average? Mida need sõnad üldse tähendavad, miks neid peab niiviisi eraldama jne? Ma arvan, et ma ise ei oleks tahtnud kummastki uksest sisse minna, et end ise mitte sildistada, seda teevad teised niigi liiga tihti.
    Aga hea meelega osaleks loosis ka.
    kaisa.lumiste@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Ma olen ka alati dove´i kampaaniaid väga hinnanud. Nii kurb,et naised endast nii mõtlevad, nii kurb, et mina ise endast nii mõtlen.
    Võtaksin ka loosist osa. kadi.uustal@gmail.com
    :)

    ReplyDelete
  8. Mind ajaks sellised uksed segadusse ja hoiaksin ilmselt eemale, kui keegi ei selgitaks, et millega tegu. mammu2108@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Minu meelest on ka kõik selles videos olevad naised väga ilusad. Mina ise oleksin valinud ilmselt kohe ILUS ukse. On asju, millele mõeldes tunnen, et võiks paremad olla, aga samas ei tunne ma ennast koledana. Mulle meeldib mu nägu ja keha. Kuigi on asju, mis ikka vahel meele mõruks teevad, siiski on häid asju rohkem ja ma arvan, et ma olen õnnelik inimene. Pigem on see, et inimesed ei peagi ise ennast teab mis koledaks, pigem kardetakse teiste arvamust, sest lihtsalt ei teata, mida keegi teine arvab. Minu meelest sellest tulebki ebakindlus. Emotsionaalselt oleks selline uks muidugi mõjutav, aga mina kujutan ette kuidas ilusast uksest läbi minnes mulle naeratus huulile tuleb :)
    MInu e-mail: erikakool93@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Väga huvitav. Olen selle video kohta palju kriitikat lugenud. Ise läheksin kindlasti "Average" uksest sisse. Mitte sellepärast, et ma ei pea ennast ilusaks, pean küll, aga minu jaoks ei ole ka keskpärane olemine kuidagi halb. Kurb, et Dove sunnib naisi iseennast sildistama, nagu meedia ei teeks seda juba piisavalt. Peale ilu on nii palju olulisi asju. Olla hea, tark, soe, abivalmis. Dove põhimõtteliselt ütleb, et valik on "ilusa" ja "keskpärase" vahel. Kui sa ilus pole siis....
    Dove üritab küll naisi empower'ida aga tegelikult on kõik nende kampaaniad ikkagi enda müügi suurendamiseks. Mind on juba mõnda aega häirinud nende "tõelist ilu" propageerivad reklaamid. Saan aru, et modellimõõtu naisi, kes on viimseni ära photoshopitud on ajakirjades piisavalt, aga nad on ka ikkagi "tõelised". Ma ei kuulu ei modelli kategooriasse ega Dove'i nägemusse tõelisest ilust. Kes ma siin olen? Keskpärane! Ja selle üle uhke. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samad sõnad! Ma olen väga skeptiline sellistes (Dove) reklaamides, eks nad kõik ju üks turundustrikk ole... Samas mis mind eriti häiribki on see, et Dove justkui tahab meile öelda, et oleme "ilusad", mitte "keskpärased" aga seejuures sildistab meid täiega. Mul on selline tunne, et see reklaamikampaania lõppkokkuvõttes tekitab just seda juurde, mille vastu algselt võitleb. Minul ei tekitanud kahjuks peale kriitika ja skeptilisuse mingit emotsiooni... Küsiksin hoopis - mis on "tavalises" ja "keskpärases" halba?

      Delete
  11. Nüüd sain aru,miks teil silmad märjaks läksid.Ilus olema s.t. ei pea selleks nägema ega kõndima.
    tamberg9@windowslive.com

    ReplyDelete
  12. Esimesena oleks ikka mõelnud 'average' uksest siseneda
    maritbauman@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Dove kampaaniad on tõesti väga armsa sõnumiga. Minu jaoks on ilus naine eelkõige enesekindel, mida ka Dove oma kampaaniatega tõestada tahab :) Osalen ka loosis. karini88@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Mulle alati meeldivad sellise sisuga videod. Video alguses tundus, kuidagi täiesti tavaline, et siseneda "average" uksest, kuna lihtsalt nii kuidagi inimestele sisestatakse. Kui sa pole mingi maailma kuulus inimene, siis oled tavaline ja keskpärane. Video kõige armsamaks kohaks oli minu silmis ema ja tütre osa, kus ema ütles,et tütar ärgu mõelgugi keskpärase uksest läbi minna. Tore, kui on inimesi/sõpru, kes sisestavad ja ütlevad, et keskpärane ei ole kindlasti Sinule. Muidugi ise peab olema valmis ka teistele sama ütlema. Väga motiveeriv video. Leian, et ükski naine ega mees ei peaks valima keskpärast, keegi ole keskpärane ega tavaline! :) Suurepärane video, aitäh, et seda jagasid! :)

    Sooviksin osaleda ka loosis: livet@hot.ee

    ReplyDelete
  15. Väga armas video. Pisaraid ei toonud aga väga mõtlema paneva sisuga ja kindlasti ka motiveeriv. :)
    anettheinam97@hot.ee

    ReplyDelete
  16. Tore video! Ma ilmselt oleks ka tavalisest uksest läinud... aga eks see oleneb päevast ka. Üks naine ütles hästi seal selle kohta, et selle ukse valimine on natuke hirmutav, sest sa ei tea, kas sinu enda hinnang endast ühtib teiste omaga.
    krisharsing@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Nii armas ja mõtlemapanev video. Vaatasin ka selle 6 minutilise video ära, sellega tuli küll pisar silma. Tegelikult ongi minu arvates kõik inimesed ilusad ja erilised, sest igaüks on ju teistest erinev. Igal ühel on omad negatiivsed ja positiivsed küljed. Tegemist on kindlasti väga olulise teemaga, sest ilmselgelt me jagame liiga harva ning vähe teistele inimesele komplimente ja kiitust. Video alguses mõtlesin, et oleksin ise läinud "average" uksest, aga kui video lõpuni jõudis, siis lõpuks jõudsin ikka otsusele, et oleksin läinud "beautiful" uksest. :)

    kannukatrin@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Eks selliste kampaaniate puhul on alati palju erinevaid arvamusi. Ühelt poolt leian minagi, et tegu on mingil määral justkui sildistamisega: ilus ja tavaline. Ja tegelikult pole ju nö tavalises olemises midagi halba. Samas igaüks on omal moel ilus ja on väga tähtis, et inimene ennast ilusana tunneks, muidu ei saa ju keegi teine ka teda ilusaks pidada. Ise oleksin valinud ukse täiesti olenevalt päevast. Mõnel päeval on kohe selline tunne, et täna olen nii ilus, teisel päeval ei tahaks ennast inimestele näidata. :D
    katrinkrass@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Minu meelest on tore, et Dove teeb selliseid asju. Mäletan veel ka seda vanemat klippi, tõesti väga emotsionaalne. Ma ei ole end kunagi ilusaks pidanud, tegelikult olen kurb selle pärast. Võrdlen end pidevalt teistega, kõik teised naised tunduvad mulle kenamad, neil on ilusad näojooned, silmad, juuksed, naeratus, keha jne. Mu noormees on mind kõvasti aidanud, ta ütleb mulle pidevalt et ma olen tema jaoks kõige ilusam, mul lähevad silmad märjaks kui ta seda ütleb, hea on seda teada. Kahjuks on mul veel maad selleni, et valida "ilus" uks, hetkel valiksin "tavalise". Kui ma ükskord aru saan, et end teistega võrrelda pole mõtet, siis ehk pean minagi end ühel päeval ilusaks.
    Ja PS, minu meelest oled Sa väga ilus! :)
    annnni112@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Väga mõtlemapanev video. Mulle meeldib väga ka see: https://www.youtube.com/watch?v=XpaOjMXyJGk Pisar tuleb ikka silma küll :')
    Ma arvan, et oleksin ka valinud ''tavalise'' ukse :)

    mailiishansson@hotmail.com

    ReplyDelete
  21. Ilmselt oleksin valinud ukse-ILUS, sest olen ajapikku hakkanud ennast paremini tundma ja ei tee enda vigadest suurt välja. Kui mul on need vead siis on ja just need mind erilisemaks teevad :)

    klaarika96@hot.ee

    ReplyDelete
  22. Video meeldis ja minu arust olid ka kõik inimesed seal ilusad :)
    tulks@hot.ee

    ReplyDelete
  23. Minu arvan, et kõik naised on ilusad. St, koledat inimest ei olegi olemas. Inimene saab oma välimust muuta riietumisega ja enda eest hoolitsemisega (meik, soeng jne). Mina oleksin valinud ukse- ILUS. Kunagi, kui ma ennast eriti mukkida ei osanud ja kulmude eest samuti hoolt ei kandnud, tundsin ennast koledana peeglisse vaadates, aga nüüd, kus ma olen õppinud kosmeetikat kasutama, juuksuri juures oma juustele natuke sära lisanud, tunnen ma ennast väga ilusana! :)


    Ja soovin osaleda- janeke8@hot.ee

    ReplyDelete
  24. Väga hea teema, sest tõesti, see kuidas me näeme ennast peegeldub üle meie lastele, eriti just tütardele. Me ei tahaks ju kunagi, et meie laps peaks ennast koledaks või leiaks, et ta ei ole väärt astuma läbi "ilus" ukse. Ma juba ammu vangutan pead, miks ilureklaamides kasutatakse vaid modelle, mitte nagu Dove tavalisi naisi. Noortel on mina pilt juba tihti nii vale tänu sellele. "Miks ma ei ole pikk ja peenike nagu need naised piltidel? Miks mul on vinnid/armid/pigmendilaigud vms?" Nii hea, et keegi pöörab tähelepanu sellele, et me KÕIK oleme ilusad ühel või teisel viisil. Kõige kaunim ongi end armastav ja naeratav naine. :) Jah loomulikult, eks ole ka mul asju ja kohti, mida vaadates ma leian, et ma ei ole ideaalne ja ilus, kuid iga päevaga püüan ma õppida end ikka rohkem ja rohkem armastama just nii nagu ma olen. :)
    edurhelen@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Väga armas video ja mis paneb mõtlema, et tegelikult on kõik inimesed ilusad, aga tõesti enda puhul tekib alati peeglisse vaadates tunne, et ma ei ole nii ilus kui tahaks ja hakkame otsima vigasid endas, mitte ei vaata ennast kui tervikut. Ise oleksin ka alguses valinud koleda, aga peale video lõppu pani see järgi mõtlema ja nüüd läheksin alati sisse ilusa inimese uksest :)
    Väga väga hea postitus sinu poolt.
    Dove tooted on väga mõnusad ja osaleksin meeleldi loosis.
    liisaas82@gmail.com

    ReplyDelete
  26. Ma oleksin valinud tavalise, sest oleksin arvanud, et sealpool ust ootavad mind modellid, kes siis vaatavad põlastavalt ja arutavad, et ei tea, kas SEE pidas end ka ilusaks :D Tavaline variant tunduks neutraalsem. Samas on mul enesehinnanguga alati probleeme olnud. Kui aga tavalise ukse taga oleks järjekord, siis valiksin tühja ilusa ukse lihtsalt selleks, et ootama ei peaks. egle566@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Seda pikemat klippi olin juba paar korda varem näinud, aga lühemat mitte. Kui hakkasin mõtlema, et kummast uksest mina oleksin sisse läinud, siis esimesena mõtlesin tavalise peale, proovisin siis aga väga oma mõtet muuta, et võiks ju ikka ilusa omast minna, kuid kuidagi ei suuda oma mõtet sinnani viia, et suudaksin valida ilusa ukse. Kahjuks ta nii praegu on, aga ehk suudan kunagi enda mõtlemist ikka muuta.

    susannapaiv@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Tõeliselt ilusad videod, olen alati imetlenud Dov i reklaame ja püüdlust panna naisi armastama sellistena nagu nad on. Ilmselgelt on igaühel nõrgad ja tugevad kohad (või vähemalt arvamused enda kohta), kuid iseasi kuidas keegi neisse suhtub. Õnneks olen õppinud olema vähem-kriitiline ning hindan end sellisena nagu olen. Igas inimeses on ilu, nii sisemist kui välimist! :)

    EneliRahula@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Minumeelest on ka need naised seal kõik nii ilusad :) Aga ma ilmselt valiksin ise ka ukse TAVALISE, mitte ilusa. Ma ise mõtlen küll, et ma olen ilus ja hoolitsen enda eest ja tunnen ennast hästi aga ise oled ju enda suhtes alati kõige kriitilisem. Siis aitakski palju, kui keegi teine ütleb, et sa oled ilus, siis tuleb endasse palju rohkem usku aga kahjuks ma seda nii tihti ei kuule, sest õelaid inimesi on nii palju ja siis ka enesehinnang saab kannatada. Kuid siiski ma usun ise, et ma olen ilus :) Ilmselt valiks selle tavalise ukse suure kõhklusega aga kardan, et siiski läbi "ilus"a ukse ma ei läheks aga hakkaks ennast pärast ümber veenma ja kahetsema ka. Need minu esimesed mõtted seda videot vaadates.
    Ja ma arvan, et kõik peaksid minema läbi ILUSa ukse, ka sina, ja ei tohiks olla mingit kolmandat ust, halvad mõtted peast välja! :)
    marlenpiho@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Vaatasin mõlemad videod ära ja no pisar silmas lihtsalt. Nii kurb, et suuresti tänu sotsiaalmeediale, ajakirjadele ning reklaamidele arvatakse, et ainult peenikesed ning ära photoshopitud naised on ilusad. Minu meelest väga hea ja mõtlemapanev reklaam, et ka meie oleme kõik ilusad, mitte ainult tavalised. Käin meigikoolis ja olen tähele pannud, et palju sealt ei pea end ilusaks. Näiteks kui ma teen neile meiki või vastupidi, siis ma olen alati leidnud midagi ilusat neis ning seda neile öelnud, kuid kahjuks nad ei oska seda kuidagi võtta. Nad on nagu kohmetud, et ah mis mina? tavaline asi, pole midagi. Mina nende asemel oleks meelitatud ning ütleks siiralt aitäh :) Me tõesti peaks olema rohkem enesekindlamad ning pidama end ilusaks, sest me kõik oleme ilusad :)
    Nii lahe, et Sa selle siia panid. Ma loodan, et paljud naised mõtlevad selle teema peale ja väärtustavad end rohkem! :)
    Loosist võtaksin ka osa :)
    Mona Masing
    mona.masinq@gmail.com

    ReplyDelete
  31. Väga lahe, et sellise postituse tegid aga seal oleks võinud olla avatud "ILUS" uks ja "TAVALINE" uks oleks võinud olla suletud näiteks. Kuid ka see video pani mõtlema ning kindlasti sooviksin osa võtta loosist :)

    katrekull1@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Mina oleksin kindlasti valinud Tavalise, sest noh, olen alati selline hall hiireke olnud :D Isegi kui katsetan uue soenguga vms, siis tunnen ikka, et olen tavalisemast tavaline ja ma ei leia, et selles midagi halba oleks. Minu arust tunnevad paljud inimesed end tavalistena, isegi kui teised näevad, et nad on ilusad. Inimeste enesehinnang on lihtsalt madal, ma arvan.
    Aga nagu ütlesin, minu arust pole tavaline olemises midagi halba :) Tavaline on minu jaoks normaalne :D
    Kuigi iga inimene on oma moel ilus :) Lihtsalt me näeme ennast teistmoodi.
    Aga minu arust on ka nii, et enesekindel naine ja loomulikult ka mees on ilus, isegi kui ta füüsiliselt ehk nii väga pole. Aga enesekindlus ja karisma ja..seda kõike peab inimesel olema :) Muidugi võib uus soeng või meik paljudele enesekindlust anda, aga näiteks minu puhul poleks sellest kasu, sest ma pole just eriti enesekindel ja ei kannaks neid lihtsalt välja. Lõpuks oleks pigem hale, mitte ilus.
    Nii et jah-enesekindlus peab olema.
    ja siis on muidugi inimesi, kes on tõesti nagu kaunitair, aga ka nemad jääks ilma enesekindluseta lihtsalt üheks näokeseks massist.
    Ja paljud ütlevad, et eriline ja teistmoodi on ilus. Just mingi väikse iluveaga vms.
    Ilu on vaataja silmades.
    Ja sinu ema öeldust, Pille-Riin. See on õige. Ainult mina isiklikult mõtlen alati, et teised näevad ka mind vaadates ainult vigu :(
    Sooviksin ka loosis osaleda :)
    evamariimarii@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Kindlasti väga mõtlema panev video. Kui mõtlen kuidas oleksin ise teinud, siis täna oleksin valinud ilusa ukse, eile võib-olla aga tavalise. See ju oleneb tegelikult väga palju tujust. :)
    Sellegi poolest on aeg-ajalt vaja näha sellise video sarnast motivatsiooni, et me arvaksime endast paremini. :)
    maarja-liis_reede@hotmail.com

    ReplyDelete
  34. Mina oleksin ka ilmselt valinud ukse "tavaline". Kuigi video lõpp on väga õige. Lihtsalt inimestes ei ole nii palju enesekindlust. Soovin osaleda loosis. merilinmerilin@hotmail.com

    ReplyDelete
  35. Ma oleks samuti läinud ilmselt sisse uksest "tavaline". Enda välimuse suhtes olen maast madalast olnud väga karm, mistõttu ei ole kunagi end ilusaks suutnud pidada.

    mariann.ploompuu@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Ma arvan, et mu juuksevärv on ILUS. Mu hing on ILUS. Ma olen vaeva näinud, et hoida end ILUSANA! Ma arendan end veelgi ILUSAMAKS! Ma tean, et olen ILUS, kuid tean ka, et mul on vigu. Ma rõhutan oma ILUSAID pooli ning sisendan endale iga päev, kui ILUS ma olen!! Ma väärin olla austatud ja ma väärin tunda end ILUSANA!

    mirjam.reino@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Ise sellises olukorras olles siseneksin ilmselt "tavaline" uksest, aga samas kes teab :) Mu enesehinnang sõltub tavaliselt tujust ja päevast ja üldisest väljanägemisest antud hetkel.
    Loosis sooviksin ka osaleda - merili.mannilaan@gmail.com

    ReplyDelete
  38. Ma oleksin ilmselt sisenenud "tavaline" uksest. Kuna ma pole väga enesekindel, siis oleneb mu hinnang suuresti hetkelisest väljanägemisest ja tujust. Samas viimasel ajal olen hakanud rohkem oma vigadega harjuma ja leian, et ei pea neid koguaeg varjama. Lõpetuseks tahaksin niipalju öelda, et iga inimene on ilus hoolimata oma pisikestest vigadest :)

    kristel.tamm94@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Minu arvates edastab see video väga tugevat sõnumit, et paljud naised üle maailma ei väärtusta ennast. Mina olin ka vanasti üks neist, sest nägin koguaeg igal pool reklaame ja plakateid, kus olid photoshopitud modellid. Tundsin, et ei ole ilus, sest ei näe nende moodi välja. Kahjuks on see noorte naiste hulgas vägagi levinud ja sage. Sellepärast mul ongi rõõm näha selliseid reklaame, kus õhutatakse endast lugupidama ja mitte alaväärtustama :)

    ReplyDelete
  40. Ma arvan, et oleksin valinud "Ilusa" ukse, kuna pean ennast kenaks küll. Samas kui vaadata ajakirju jne, siis on küll vahepeal tunne, et ma pole ikka piisavalt ilus ja väike kadedus on hinges.

    kaicake7@gmail.com

    ReplyDelete
  41. Ma oleks valinud 'Ilus' ukse. Ma olen õnneks endaga täiesti rahul, ka oma vigadega. Tänu sellele et sain omal nahal tunda kuidas käib piltide töötlemine ajakirjakõlbulikuks, ei tunne ma end enam halvasti ei kuulsuste ega ka modellidega võrreldes. Ja üldse, miks võrrelda. Kõik inimesed on omamoodi ilusad ja erilised.
    kirkemaarja.kotkas@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Oleksin sisenenud sellises situatsioonis "ilusa" uksest. Jah, ma armastan ennast sellisena nagu ma olen ja ma armastan ka kõiki inimesi enda ümber sellisena nagu nad on. Mulle kui teismelisele on mõnikord tõesti raske enda keha armastada, kuid ma armastan ja väärtustan ikkagi oma keha. anna.kuus@gmail.com

    ReplyDelete
  43. Mina nagu tavaline naine pean endki tavaliseks:D kuigi fotode põhjal on mulle öeldud ka muud:)
    Video oli väga mõtlemapanev..... ilmselt peaks see kes end tavaliseks peab, siiski proovima siseneda ilusa uksest ja ta tunneb, kuidas selg läheb kohe hulga sirgemaks;) st see teadmine on enesetundele väga hea:)
    meiliaadress on mul: siilu13@hotmail.com

    ReplyDelete
  44. Mulle on siiani Dove´i reklaamid meeldinud. Panevad mõtlema, nii ka see kord. Inimesed peaksid tõesti end rohkem väärtustama - seega, valiILUS :)
    liisieskla@gmail.com

    ReplyDelete
  45. Tõsi on, et mina oleksin valinud "tavaline", kui oleksin üksi sinna poodi läinud. Ja kui seal oleks olnud vasakul veel kolmas, siis ilmselt valinuks ma selle. Aga kui koos oma armastatuga, siis valinuks me naeratades ja teineteisele otsa vaadates koos ukse "ilus" sest ma armastan, kuidas ta minus vaid kõik hea ja armsa välja toob.

    kerlikostin@gmail.com

    ReplyDelete
  46. See oli väga hea ja mõtlema panev klipp. Aitäh, et jagasid! :)
    Kahjuks aga me sõltume liiga palju ajakirjandusest, mida loeme ja samuti on meile mingil määral oluline ka teiste arvamus. Seda videot vaadates tekkis kurb tunne, et kõik ei läinud "ilus" uksest sisse, nad oleksid olnud seda väärt!
    Mina ise olen üritanud ennast viimasel ajal teadlikult "parandada" ja märgata inimesi enda ümber. Teadlikult öelnud "Aitäh, olid tubli!" või "Näed täna hea välja!" ja sellest juba piisab, et keegi tunneks ennast paremini :) Laita oskame me kõik, kuid kiitusega oleme kitsid :)
    Seega peaksime kõik märkama inimesi enda ümber, sest me kõik oleme ühtemoodi ilusad :)

    Palju päikest Sulle, armas Pille-Riin! :)

    katirohumets@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väliselt pole ma olnud ei ilus ega tavaline-lihtsalt hall hiireke keda keegi ei mäleta ega tunne.Seesmiselt aga püüan olla hell,hooliv,armastav ja abistav. maieke6@hotmail.com

      Delete
  47. Video pani väga järele mõtlema.. Ise oleksin astunud average uksest sisse, kuid nüüd kui olen paar päeva asja seedinud, siis enam sellist otsust ei teeks :)
    Aga üldiselt pean naiste puhul või üldse inimeste puhul ilusaks seda (eriti viimasel ajal) kui inimene on nähtavalt südamest õnnelik, eriti kui inimesel silmist näha, et oma kallimat südamest armastab! :) Uskumatult ilusad siis kõik inimesed.
    Soovin loosis ka osaleda brigita2@hotmail.com

    ReplyDelete
  48. Mina oleks valinud tavalise....
    loosis soovin osaleda
    Niki20@hot.ee

    ReplyDelete
  49. Ma loen neid kommentaare siin ja mõtlen, et miks nii paljud peavad end "keskpäraseks" ja mitte ilusaks? Miks nii paljud lähevad sellest "average" uksest sisse? Mina ise oleks ka alguses sellest uksest läinud, sest sõnaga "ilus" seostuvad minu jaoks alati inimesed, keda mina pean endast ilusamaks ja kellele ma omistan mingisuguseid ideaalilähedasi omadusi välimuses. Tegelikult näen ma tänavapildis nii palju naisi, kelle kohta ma mõtlen "ilusad juuksed, ilus naeratus, ilusad silmad jne" Miks ma seda siis enda kohta ei mõtle? Iseenda suhtes ollakse vist alati kriitilisemad kui teiste suhtes :) Pika filosofeerimise lõpetuseks tahan öelda, et vähem kriitikat, rohkem üksteise sallimist!

    PS! Sa oled väga ilus minu meelest, Pille-Riin!

    chicca_liina@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Liinake, Sa oled üks ilusamaid inimesi, keda olen kohanud. :*

      Delete
  50. Ma tahaks nii väga öelda, et valiksin "ilus" ukse, ent ilmselt nähes enda ees palju kauneid naisi "tavalisest" uksest sisse minemas, siis hakkaksin endas kahtlema ja valiksin samuti selle. Samas ma ei leia, et ajakirjad annaksid edasi ebaloomulikke iluideaale- viimasel ajal on mulle kahjuks jäänud silma palju artiklied-fotoseeriaid-üleskutseid sisuga "milline on päris keha/vormikas on ilus" jne. Aga kuidas siis need inimesed end tundma peaksid, kellel ei ole kurve ja naiselikke kehavõlusid...Samas Dove kampaaniates on just esindatud suur hulk erinevaid kauneid naisi- just selline tasakaal, nagu võiks ju kõikjal mujal olemas ollla :)

    sveamaesalu@outlook.com

    ReplyDelete
  51. See oli nii südant liigutav video! :)
    birgitamme@hot.ee
    birgit tamme

    ReplyDelete
  52. Dove on alati suutnud oma reklaamidega positiivseid emotsioone luua :) ilmselt valiks ukse nimega tavaline, kuna ei pea ennast hetkel millekski enamaks :)

    kristina3093@gmail.com

    ReplyDelete

ShareThis