arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

26/06/2016

Kuidas teha maailma parimaid pannkooke?




Pühapäevahommikused pannkoogid on kõigil küll juba tehtud, aga ega suvel olegi see päev ju nii tähtis, puhkuse ajal võib perega pannkooke süüa kasvõi igal hommikul. Kui äkki on keegi, kellel tee, mis tahad pannkoogid kuidagi välja ei kuku, siis siin üks lollikindel retsepti, mis alati töötab. Olin ise ka aastaid kimpus ja katsetasin mustmiljonit retsepti, kui lõpuks leidsin  just sellise, mis annab imeõhukesed ja hästi pehmed koogid, nagu mulle meeldivad ning lisaks on retsept nii imelihtne, ei mingit kaalumist ega detsiliitrite mõõtmist. Vaja on vaid ühte klaasi.
Vaja läheb:
....................

2 muna
2 kl. piima
1 kl. jahu
soola

Sega munad lahti, aga ära vispelda. Lisa klaas piima, sega veidike, kalla juurde jahu, sega ühtlaseks. Lisa veel üks klaas piima ja sega taas. Muidugi võib ka kogu piima ühekorraga taignasse kallata, aga siis on vedelast taignast väga raske tükke välja segada. Maitsesta soolaga, kohe päris ohtralt, muidu jäävad magedad. Kes tahab, võib muidugi suhkrut ka panna, aga minu meelest on ainult soolaga koogid PALJU paremad ja pealegi on moos niikuinii magus. Ja suhkruta kooke võib ka soolase täidisega süüa, kes magusat parajasti ei soovi. Taigen peaks jääma umbes nii vedel, kui kõige vedelam joogijogurt. Lase taignal pool tundi seista, see on väga tähtis, siis tulevad need palju maitsvamad. Kui taigen on seistes liiga paksuks läinud, lisa enne küpsetamist veel veidi piima.  
Kõige paremad koogid tulevad malmpanniga, selle saab nii kuumaks ajada, et lausa tossab ja nii küpsevad koogid jube ruttu valmis ja jäävad hästi pehmed. Ma teen kooke alati maksimum kuumusega, tasapisi sossutades ei tule pooltki nii head.
Õli panen pannile umbes 1 tl. ja tainast valan kulbiga või plastkannust nii vähe kui võimalik panni ülemisse otsa ja keerutan panni nii kaua, kui see on üleni taignaga kaetud. Mõlemat poolt praen ainult 1-2 minutit. Kogu lugu. 
Huvitav on see, et iga jumala kord tuleb viimane kook poolik ja noh, see jääb Dexterile. Ei ole küll eriti tervislik, aga siiski suhkruvaba ja no kord nädalas ju ikka võib. :)

Milline on teie pannkookide retsept, mis alati õnnestub!
Kas teete pannkooke just pühapäeviti või siis, kui isu tuleb?

Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

11 comments:

  1. Mul tuli just sama mõte ,meie perelemmikud on paksemad pannkookid ja maasikamoosiga mis on ka suhkruvaba.Kuid deoreetiliselt ma ei usu et koer pannkooke sööb :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teoreetiliselt ma ei tea, aga praktikas söövad küll. :)

      Delete
  2. Ma olen ka üks neist pannkoogisoonetutest no-ei-tule-välja-nohhidest... Aga selle retsepti kavatsen ikkagi ära proovida. Aitäh! Kahjuks pean küll vähemalt nädalavahetuseni kannatama... oh õudust :D Need pildid näevad liiga isuäratavad välja! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et saad selle retseptiga pannkoogisoonele. :D

      Delete
  3. Oo, tuleb järele proovida. :)Kui palju kooke sellest kogusest umbes saab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul läheb alati meelest ära, aga äkki 10-12? :)

      Delete
  4. Mul on häbi tunnistada, aga ma pole põhimõtteliselt mitte kunagi elus pannkooke teinud (täitsa ise otsast lõpuni). Taigna tegemisega on mind alati aidatud, sest kardan et teen miskit valesti, küpsetamisega saan hakkama :D See on eriti naljakas seetõttu, et muidu mulle meeldib väga kooke, kringleid ja muffineid küpsetada, ning katsetan uusi retsepte alati meeleldi omapäi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Küll Sa ükskord oma pannkoogitaigna hirmust üle saad ja hakkad neid igal pühapäeval vorpima, usu mind. :D

      Delete
    2. Loodan, aitäh retsepti eest, usun et teen selle järele esimesed pannkoogid, ise otsast lõpuni :)

      Delete
  5. juba aastaid teen ainult ja ainult selle retsepti järgi: http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2009/10/puhapaevahommik.html

    ja lisaks on oluline ka jahu kvaliteet, olen katsetanud nii öko- kui ka tavajahusid, minu lemmik on Loodusväe nisupüülijahu, eriliselt peen jahvatus:) http://loodusvagi.ee/tooted/nisupuulijahu/

    Annika

    ReplyDelete

ShareThis