arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

27/06/2016

Arvustus // Lush´i tahked tooted



Lush´il on ilmatuma tore komme kasutada nii vähe pakendeid, kui võimalik ning just seepärast püüavad nad tooted meisterdada valmis tahketena. Lisaks keskonna säästmisele on sellel aga veel üks tore pluss - lennureisidel saab taolised šampoonid-palsamid pista muretult käsipagasisse. Ruumi võtavad need kotis vähe, kaal on pea olematu, ära jääb sobivas suuruses pudelite-purkide otsimine ning muretsemine lekkivate korkide pärast. 
Käisingi ühel päeval Lush´i armsas poekeses Foorumi keskuses, kus sain endale mõned tahked tooted välja valida. Ma ei jõua ära kiita Lush´i poe müüjaid, ilma nende abita on minu meelest selles poes täiest võimatu liigelda, erinevaid tooteid on lihtsalt niiii palju ja otsustusvõimetum inimene jääkski üksi sinna riiulite vahele keerlema. Lush´i tüdrukud on aga alati nii sõbralikud, abivalmid, tunnevad oma kaupa läbi ja lõhki ning oskavad soovitada just sulle sobivaid tooteid.
Siin on siis see, mis me mulle koos välja valisime. p.s. Hetkel on Lushi e-pood uuendamisel ja lingid ei tööta. Jokutasin selle postituse avaldamisega ilmatuma aja, et ehk saab leht valmis, aga tundub, et neil läheb rekonstrueerimisega veel aega. Igatahes ootan põnevusega, milline uus veebipood hakkab välja nägema. Kel soov nende lehelt sel ajal midagi tellida, saavad seda teha emaili teel.    
Tahke šampoon Karma Komba
8,90€ LINK
................................................
Minu otstest kuivadele, muidu rasustele juustele, mida pean pesema iga päev soovitas müüja just seda apelsini ja idamaiste vürtside järele lõhnavat Karma Komba rohelist ketast. Tegu on sügavpuhastava šampooniga, mis peaks sobima kõikidele juuksetüüpidele. Minule igatahes sobib väga hästi, peseb pea korralikult puhtaks, samas ei kuivata otsi. Olen meeldivalt üllatunud, et šampoon nii tugevalt vahutab, millegipärast kartsin vastupidist. Lõhn on tõesti mõnus, mitte liiga magus, sobib väga hästi kasutamiseks ka meestele - järgi proovitud ja heaks kiidetud. Vedelatele šampoonidele vahelduseks väga mõnus. Kõikidest toodetetst, mida proovisin minu kindel lemmik. Kasutada tuleb ketast nagu seepi, hõõrud veidi käte vahel ja kannad vahu juustele. See šampoon on saadaval vaid veebist tellides, tavapoest seda ei leia. Leti alt saadud. :)
Tahke palsam Big
9,40€ LINK
.............................
Selle palsami valisin lootuses, et saan oma ludud juuksed veidike volüümikamaks muuta, lisaks lubab Big lisada hulgi läiget. Pean ütlema, et kuigi müüja hoiatas, et tahke palsam ei anna välja nii palju toodet, kui olen harjunud palsamipudelitest välja valama, olen siiski veidike pettunud, et seda nii vähe toote küljest kätte saan. Soenda kuuma vee all ja mudi kaua tahad, mitte midagi! Tegelikult peaks palsamitükki otse juustele siluma, aga minu meelest on sellest niimoodi veel vähem tolku. Iseenesest on toode vägagi mõnus ja kui selle küljest julmalt paras ports kraapida ja juustele kanda, muudab see need tõesti volüümikamaks ja läikivamaks. Palsam sisaldab suurel hulgal kookosõli, lisaks veel näiteks meresoola ja sidrunimahla.
Lõhnab palsam väga meeldivalt vanilje ja jasmiini järele, mis küll juustele pikalt pidama ei jää, sest aroom on üsna õrn.
Et palsam mul vannitoariiulil seisma ei jääks, nii kipub ju minema nende toodetega, mida on ebamugav kasutada, leidsin ma talle hoopiski uue üleande - kasutan teda raseerimisgeeli asemel. Ma lausa mõtlesin korraks, et peaks oma hiilgava idee ka Lushile edastama, sest tõesõna saab see palsam uue tööga kordades paremini hakkama.
Olen ennegi juuksepalsameid sel otstarbel kasutanud, kuskilt netiavarustest ma selle ilunipi leidsin ja kuigi ka dušigeeliga saab asja aetud, jääb palsamit kasutades nahk peale loputamist palju siledam ja pehmem. Lushi palsam istub oma kumera poolega nii ilusti puhku ja lamedama poolega on väga mugav jalad üle hõõruda. Raseerija libiseb super hästi ja nahk on tänu kookosõlile ka peale loputamist mõnusalt niisutatud. Mina olen rahul ja Big ka, et saab oma uues ametis kasulik olla.


Hambapuhastustabletid
7,95€-9,95€ LINK
......................................
     Kõige põnevamad Lush´i tahketest toodetest on kindlasti need lahedates pisikestes pudelites hambapesutabletid. Pistad ühe tableti suhu, närid natuke ja pesed siis nagu tavaliselt, hambaharjaga. Vahutab päris tublisti ja hambad saavad kenasti puhtaks.  Hambapesu on üks ääretult rutiinne tegevus, miks mitte vahelduseks pasta tablettide vastu vahetada.
Valikus on lausa kuus erinevat maitset. Kes soovib eriti põnevat elamust, siis võib proovida näiteks süsimusti BOOM! või kuldse sädelusega BLING! tablette. 

Mina proovisin ära Oral Pleasure ja Limelight tabletid. Mõlemad maitsesid väga mõnusalt, roosad magusalt ja rohelised mündiselt-sidruniselt. Kel väga tundlik keel, nagu minul (mul hakkavad isegi veidi kangemat piparmündi nätsu närides silmist pisaraid voolama) võivad ehk leida, et kihisev-kipitav tunne, mida tabletid keelel tekitavad on veidike häiriv, aga see on ka pudelitel kirjas ja täitsa taotluslik ning möödub paari minutiga. Üsna kindel, et enamus inimesi ei pane seda tähelegi. Kui teil nätsu närimisega probleeme ette ei ole tulnud, siis selle kiheluse pärast ka kindlasti muretsema ei pea. 
Kehakoorija Rub Rub Rub
10€ LINK
...........................................
Olen Lush´i tahketest koorijatest kasutanud suhkruga Rough With The Smooth´i (kirjutasin sellest SIIN) ja kuna see oli minu jaoks natuke liiga karm, valisin seekord peenemateralise meresoolaga Rub Rub Rub´i. See on õrnema naha omanikele ideaalne, ma saan seda ilma valugrimassita kasutada tervel kehal, samas on see piisavalt tõhus ja koorib korralikult. Lõhn on hästi tagasihoidlik, natuke on tunda apelsini ja jasmiini, aga seda vaid siis, kui nina sisse pista, keha koorides ei tunne lõhna pea üldse. Koorija sisaldab peale soola ka nahka niisutavaid illipe ja cupuacu võisid (kas pole mitte toredad nimed?) ja sellesse on pressitud ehtsad Jaapani kirsipuu õied. Ainus, mis mind kuravaks teeb on see, et sool sulab imeruttu ja kuigi püüdsin kõigest väest koorijat otsese duši eest päästa, kahanes see hirmuäratava kiirusega ja sain koos Rub Rub Rub´iga duši all käia täpselt neli korda. Jään teda taga igatsema...    
Massaažikas Yes Yes Yes
9,15€ LINK
.........................................
Kõige keerulisem oli valida välja massaažikat. Neid on Lush´i poes mitu riiulitäit, üks lõhnab paremini ja näeb välja lahedam, kui teine. Aga piisas müüjal vaid poetada, et üks neist lõhnab jasmiini järgi, kui olin kohe kindel - selle ma võtan! Jasmiini lõhn on sireli ja pojengi kõrval üks mu lemmikuid. Mulle hirmsasti meeldib minu massaažika välimus ka, ta oli kohe nagu eriti rõõmus, et just tema valisin - YES!
Nagu nimigi ütleb, on massaažikad mõeldud massaažiks, kas siis iseenda või kaaslase, aga muidugi võib neid ka kasutada lihtsalt kehaniisutajatena, kui ei ole erilist viitsimist nahka mudida. Massaažikat võib veidi aega käte vahel soojendada, et selles sisalduvad kakao- ja sheavõi hakkaksid sulama või siis otse nahale hõõruda, see sulab tõesti ruttu, nagu ka fotolt näha, jõudis see pildi tegemise ajal mu näppude juurest juba veidike vedelaks muutuda.
     Toode on üsna rikkalik ja vajab imendumiseks tükk aega, ega muud moodi ju massaažist midagi välja ei tulekski. Mulle meeldib massaažikat kasutada ka kätekreemi asemel, niisutab oivaliselt ja käed jäävad nii pehmed.
Poes ringi uudistades hakkas mulle silma veel üks tore tahke toode - päikesekaitsega pesu, millel SPF lausa 30. Pesed ennast enne randaminekut sellega duši all puhtaks ja oled pealaest, no olgu, mitte päris pealaest, aga alates kaelast, kuni varbaotsteni päikese eest kaitstud, geniaalne! 

Kas olete mõnda Lush´i tahket toodet kasutanud?


Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

2 comments:

  1. Vau! Lush oskab alati oma toodetega üllatada! Eriti põnevad näivad need hambapuhastustabletid. Ning viimane toode, tõesti väga mugav, käia duši all ära ja ilma eraldi kreemitamata juba kannad päikesekaitset :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, Lushi poes on alati nii tore käia, nagu mängasjapoes väiksena. :D

      Delete

ShareThis