arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

16/07/2017

Pille-Riinu kookosepannkoogid kookosejogurtiga



 Kookosemaitselisi pannkooke olen ma teha plaaninud juba pikalt, aga kuna ühtegi sobivat retsepti ei ole silma hakanud, on see mul ikka tegemata asjade nimekirja ootele jäänud. Kuniks ma eile selle mõtte jälle üles soendasin ja veidike netis retsepte sirvisin ning lõpuks pettununa ise retsepti kokku panin. Tahtsin teha just pisemat sorti kooke ja kuna olen neid enne ricotta kohupiimaga teinud, mis maitsesid ülihead, siis lisaks kookospiimale ka see taignasse rändas. 
 Kasutasin kreemjat kookospiima, mida on lihtsam taignasse segada kui plekkpurgis kahekihiliseks muutuvat, aga usun, et ka sellisega saab koogid tehtud. Suhkrut panin taignasse hästi vähe, nii umbes paar teelusikatäit, aga kes magusamaid kooke armastab, võib seda muidugi heldemalt lisada. 

Vaja läheb:
..................

400 ml kookospiima
400 g ricotta kohupiima
maitse järgi suhkrut
2 muna
2 kl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1 tl vaniljesuhkrut
soola
...
Sega kokku kookospiim, ricotta ja suhkur. Lisa munad ning eelnevalt omavahel segatud kuivained. Küpseta keskmisel kuumusel pisemat sorti pannkoogid. Mina kasutasin praadimiseks kooksrasva, et kookose maitse oleks veelgi tugevam, kuid spetsiaalselt seda ostma ruttama ei pea, ka tavaline taimeõli sobib väga hästi. 

Kuna pannkoogid tulevad õrna kookose maitsega, siis tegin juurde veel eriti kookosese jogurtikreemi, mis kukkus lihtsalt oivaline välja.
Segasin Kreeka jogurtisse vahtrasiirupit ning puistasin sisse hulgi kookoshelbeid ja valmis see oligi.
Lisaks veel maasikatoormoos.... oivaline!

Kui olete kookosemaitselisi pannkooke varem teinud, siis millise retsepti järgi?

No comments:

ShareThis