arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

03/02/2017

7 hommikusööki #2



Väga armas, et te kõik siin veel olemas olete. Kohutav gripp röövis minult lausa mitmeks nädalaks jaksu blogisse midagi uut kirja panna, küll aga ei kadunud kuhugi mu söögiisu, nii et kui jõudu oli juba natuke rohkem, püüdsin oma hommikusöögid jälle pildile. Mulle hirmsasti meeldis, et te eelmise taolise postituse all nii toredasti kaasa rääkisite, suur aitäh kõigile, kes nõu andsid ja soovitusi jagasid. 
...
Kuna ma mõnda aega veel nisust hoidun, siis krõbistan võileibade asemel jätkuvalt pruuni riisi galette. Olen nendega juba nii harjunud, et mõte hammaste röstsaia löömisest tundub isegi natuke naljakas. Mis ei tähenda, et ma neid kuldseid-krõbedaid nelinurki taga ei igatseks. Aga galettide peale rändasid seekord sink ja paprika. Taldrikule ladusin veel pool avokaadot, mida ei olegi lusikaga niisama väga imelik süüa ja mõned kirsstomatid. Hommikusöögi lõpetasin ühe apelsiniga, mis on praegu nii head magusad, vähemasti need, mida Selver pakub. Söögi kõrvale ma ei joo, keefiri panin lihtsalt tassi soojenema, et see tunnikese pärast nahka panna.  


Soetasin üle pika aja koju ühe maapähklivõi purgi. Kuna see on üsna intensiivse maitsega, siis saab temast päris kiiresti villand, aga kui tükk aega pole söönud, siis on jälle nii hea. Võtsin seekord pähklitükkidega krõmpsuva variandi, mida on niisamagi hea purgist lusikaga süüa. I  ECO pähklivõid leiab näiteks Rimist. Neisse pole lisatud suhkrut ega muud jama ja tavalises variandis vist ei olnud ka soola.
Segasin lusikatäie maapähklivõid oma tavapärase kaerahelbepudru sisse, peale läks teinegi lusikatäis+banaan. Kes pähklivõid armastab, siis soovitan kindlasti proovida. 

Jällegi riisikoogid, seekord tuunikalaga, mis on purustatud ja õlis. Mul on külmikus alati mõni tuunikalakonserv, enamasti Selveri omad, kas siis purustatult õlis või tomatikastmes, minu meelest on need kõige mõnusama maitsega. Peale sobib oivaliselt tomat ja veidike tilli. Magustoiduks sõin maitsestamata Kreeka jogurtit vahtrasiirupi, kaneeli, banaani ja hurmaaga. 
Kord nädalas teen kindlasti banaanipannkooke, selleks ei pea isegi pühapäev olema. Ühest banaanist, kahest munast ja supilusikatäiest kaerahelvestest saab ühele täpselt paraja portsu ehk neli pirakat kooki. Eriti mõnusad on need koos Kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga.  
Pähklivõi läks veel ühel hommikul käiku, seekord smuuti sees. Klaasitäiele keefirile lisasin ühe banaani, supilusikatäie maapähklivõid, sama palju kaerakliisid ja natuke kaneeli. Lihtne, maitsev ja toitev. Kaerakliid on muide äärmiselt kasulikud ja  kiudaineterikkad. Need aitavad kolesterooli- ja veresuhkru taset alandada, sisaldavad magneesiumi, fosforit, rauda, tsinki ja foolhapet. Ostsin need küll pudru sisse segamiseks, aga mulle ei meeldi sugugi, millise tekstuuri need annavad, ei läinud mul see puder alla. Smuuti sisse sobivad need aga ideaalselt. 
Ühel hommikul lisasin kaerahelbepudrule vunki juurde lusikatäie kakaoga. Vahelduseks sai täitsa mõnus ja vaarikad sobisid selle šolaadise pudruga ülihästi. Kes armastab tugevat kakao maitset, siis võib kakaod rohkemgi panna, mina piirdusin teelusikatäiega. Peale veidike mõrudat putru maitses magus banaan suurepäraselt. 
Viimased galetid said enda peale avokaado+sidrunipipra ning kõrvale kirsstomatid. Lõpetuseks traditsiooniline kausike Kreeka jogurtiga, mis üle kallatud vahtra siirupiga, lisaks kiivi ja hurmaa.
...
Kui teil on mõni tore hommikusöögi-idee, soovitavalt nisujahu- ja suhkruvaba, siis jagage kindlasti!

10 comments:

  1. Väga mõnus on näiteks must koorikleib (ma pole seda kahjuks enam poodides jälle näinud, aga sobib ka tavaline koorikleib), kodujuustu, tomati ja spinatiga. Peale sidrunipipart (või laimipipart).
    Mina söön röstitud kaerahelbeputru ja panen sisse ka kaerakliisid :) Kuna mul pole alati värskeid pudru peale sobivaid puuvilju siis on mul sügavkülm marju (ja banaani) täis. Kui puder potis valmis ja jääb järelvalmima potis viskan tavaliselt peotäie marju ka sisse. Moosiga puder pole minu teema.
    Kui lisada smuuti sisse kodujuustu ja hästi korralikult blenderdada teeb see iga smuuti oivaliselt siidiseks.

    Ja minu viimase aja lemmik- granola. Tegin seda esimest korda ise ja see maitseb oivaliselt ja sobib smuuti peale, piimaga või nagu mina tavaliselt- kreeka jogurtiga. Ma panen retsepti blogisse varsti :)

    ReplyDelete
  2. Hei!
    Sinisel pähklivõil meresool sees,rohelisel creamyl pole:)!

    ReplyDelete
  3. Need maapähklivõid on tõesti parimad, kui ma ei eksi, siis avastasingi need sinu blogist mingist ammusest postitusest. Olen sõltuvuses küpsistest, kuhu panen 250g maapähklivõid, 150g jahu, 100g suhkrut ja 200 ml vett ja vahel ka šokolaaditükke. Tulevad tõelised kaloripommid ja hästi toitvad, aga mulle meeldib mõelda, et tervislikumad kui poeküpsised :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui äkki proovida täisterajahu ja rafineerimata suhkru või meega, siis on kindla peale tervislikumad. :)

      Delete
  4. Muide soovitan galette hummusega proovida-nt nopi tsilline ja gourmet clubi tomati basiiliku on minu lemmikud.Olen samuti gluteenivabal(vegam)"dueedil niisiis kuulan huviga kommentaari oma lemmiku kohta:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, see Nopi hummus on maailma parim, tatragaletiga on üle prahi. :)

      Delete
  5. Mul ei ole mingit eridieetti, aga mulle meeldib lihtsalt neid riisigalette süüa. Parim on kui panna toorjuustu, avokaadot, õhuke singiviil ja tomat. Mmm, keele viib alla.

    ReplyDelete

ShareThis