arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

25/03/2017

Peekonipannkoogid


peekonipannkoogid
Ma pidasin juba pikalt plaani, et proovin pühapäeviti tavapäraste pannkookide asemel natuke erilisemaid küpsetada. Aga kui pühapäev käes, on ikka selgunud, et ma ei ole absoluutselt ette valmistunud ja külmikus on kraami ikka vaid tavaliste pannikate praadimiseks. Sel korral olin tublim ja otsisin Pintersestist retsepti varakult välja ning muretsesin koju paar pakki peekonit. 
väikesed pannkoogid
Jep, ma tean, kõlab kummaliselt, aga uskuge mind, soolane krõbe peekon pannkoogis ja magus moos või vahtrasiirup on o-i-v-a-l-i-n-e kombo. Me sõime ja lihtsalt mõmisesime, nii uskumatult hea oli. Kindla peale kõige paremad koogid, mis ma eales olen valmis küpsetanud - nii pehmed ja õhulised! Natuke on nende kookidega rohkem nikerdamist, aga pühapäeva hommikul on ju aega küll ja tulemus väärib seda väikest pingutust 100%. pannkoogi retsept
Vaja läheb:
....................

2 pk (240g) suitsupeekonit
3 muna
1½ kl piima
2 kl jahu
soovi korral veidi suhkrut või vahtrasiirupit
50g võid
2 tl küpsetuspulbrit
½ tl vaniljesuhkrut 
soola
...
Küpseta peekonit 200 kraadises u.15 minutit, lase jahtuda ja haki peeneks või prae hakitud peekon pannil krõbedaks. Nõruta majapidamispaberil liigne rasv välja.
Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur, teises munakollased, piim ja sulatatud, jahutatud või. Vala jahusegu munasegu hulka ja sega, kuni jahu on märg. Vahusta munavalged kõvaks ja lisa pool vahust õrnalt segades taignale. Lisa teine pool ja sega vaid veidi, munavalgetükid peaksid taignas näha jääma.
Küpseta pisikesed paksud koogid. Puista krõbe peekon toorele pannkoogile ja keera koogid ümber, kui pinnale tekivad mullikesed. 
Mina pannkookidesse enamasti suhkrut ei lisa, sest söön neid niikuinii moosi või vahtrasiirupiga, aga kes on seda harjunud tegema, siis ka nendesse kookidesse sobib see sisse.
peekon ahjus
peekon
pannkoogitaigen
pisikesed pannkoogid
pancakes
Kõige mugavam on peekonit minu meelest hakkida kääridega...
soolased pannkoogid
bacon pancakes
Pannkoogid maitsesid ühtviisi hästi nii vahtrasiirupi kui maasikatoormoosiga. Ma ei tea, kuidas ma enne selle peale pole tulnud, et külmutatud maasikatest moosi teha, maitseb täpselt nagu suvel.
pancakes gif
Andke kindlasti teada, kuidas pannkoogid välja tulid ja kas maitsesid. 
pannkoogid moosiga

2 comments:

  1. Minu arvates on ka sellised pannkoogid peekoni ja mee/ vahtrasiirupiga imehead. Kui juhtub külmutatud mustikaid olema lisan neid taignasse.

    ReplyDelete

ShareThis