arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

29/09/2016

Kodu // Digitrükitud Dexter





Meil on kodus jätkuvalt seintes mitmeid tühje kruvisid, mis kunsti ootavad. Ma tegelikult olin juba loobunud sinna midagi rippuma otsimast, sest üürileping sai läbi ja omanik kavatses korteri müüki panna. Meie õnneks ta siiski loobus plaanist ja me saame oma armsaks saanud Kadriorus edasi pesitseda.
Nojah, siis ma hakkasingi mõlgutama, et tuleks need hiiglaslikud tühjad kruviaukudega seinad siiski millegagi kaunistada ja läks nii, et ma ei jõudnud veel väljagi mõelda, mis see peaks täpsemalt olema, kui minuga võeti ühendust digitrükki teostavast firmast GRANO ja pakuti võimalust ühest minu fotost tore väljatrükk teha.
Kuna kõige enam häirib mind tühi sein koridoris ja seal asub ka Dexteri pesa, siis mõtlesin, et oleks tore sinna üks pirakas Dexteri pilt riputada, kus ta veel pisike kutsikas oli. Läksin kohe oma pildiarhiivi sobrama ja pidin kahetsusega nentima, et olin pea kõik fotod pisemaks teinud, et need ruumi ei võtaks ja originaalid minema visanud. Üks oli siiski säilinud ja see saigi välja trükitud.  Valisime suuruseks 60x90cm ja pilt sai fotokapale, mis tähendab, et foto on paigaldatud plaadile. Ümber saab valida metallraami, mina otsustasin valge kasuks.
Minu meelest sai väga lahe, iga kord koju tulles vaatavad nüüd kaks Dexterit mulle koridoris otsa. Pildid tegin küll elutoas, sest koridoris ei ole pildistamiseks lihtsalt ruumi. 
Kapa on hästi kerge, selle võib isegi vabalt väikese naela otsa riputada, kui on selline sein, kus naelad sees püsivad. Mingit hullu puurimist-tüübeldamist ette ei ole vaja võtta.
Pildi taga on mugav tross, millega saab selle kergelt seina riputada.
Pilt jäi tõesti terav, Dexteri iga vuntsikarv on selgelt näha. 
Kel soov samuti A1 suuruses fotot printida, siis resolutsioon peaks olema vähemalt 2362x3543 pikslit.
Mõte hakkas igatahes täitsa liikuma ja mul on juba plaan, mida järgmise tühja kruvi otsa kodus riputada. Nimelt, kui ma nägin seda pilti SIIN, tekkis mul kange tahtmine üks pilvepilt seinale saada. Mul on isegi üks taoline suure resolutsiooniga foto arvutis juba aastakese oma aega oodanud. Ma kuidagi kujutan ette, et seda pilti vaadates oleks nii hea tunne...
Sama suur fotoplakat kui Dexteri kapa, läheks maksma 17€ ja samas mõõdus puidust raami saab Photopointist kätte umbes sama summa eest. Ja ongi olemas! 
Veidike väiksemat pilti oleks veel vaja söögilaua kohale ja elutoas on samuti üks kruvi, mis midagi ootab...
Pean natuke Pinterestis tuhlama ja ideid koguma.

Kel huvi, siis Grano kodulehe leiab SIIT ja fototrüki hinnakirja näeb SIIT.
Fotode tellimiseks tuleks saata email aadressile fotod@grano.ee.

No comments:

ShareThis