arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/08/2017

Kaneelikuklimuffinid



Juba mitu päeva on mind vaevanud meeletu kaneelikukli isu. Ma usun, et asi on selles vargsi ligihiilivas sügises. Teate küll... õhtul on akna taga juba pime ja tuul sahistab natuke hirmutavalt  puulehtedes, paned hubased lambid/küünlad põlema, kerid ennast diivanile fliisi sisse kerra ja siis tahaks midagi eriti head ja lohutavat. Mitte selles mõttes lohutavat, et midagi oleks halvasti, lausa vastupidi, lihtsalt ma ei tea eesti keeles ühtegi paremat sõna... no midagi, mis teeks olemise veelgi mõnusamaks. Vot minu meelest kaneelikukkel on just selline hubane-lohutav ja sügisesse-talve eriti hästi sobiv asjake, mis soojalt koos klaasi külma piimaga tekitab kohe sellise eriti õndsa olemise.
Kuna ma ei ole eriti suur pärmitaigna sõtkuja, olen seda vist elus vaid korra teinud, siis otsisin netist variante, kuidas sellest tööst pääseda. Leidsingi Pinterestist toreda retsepti, kus kaneelikuklid on osavalt muffini kuju võtnud. Tundus väga lihtne ja seda see oligi, pool tundi ja "kuklid" olid valmis ning kodu mõnusat lõhna täis. 
Vaja läheb:
....................

2 kl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
3sl suhkrut
soola
3 sl sulat. võid
1 muna
1 kl piima

Täidis:
...............

100 gr toasooja võid
5 sl suhkrut 
3 tl kaneeli

Sega ühes kausis kokku kuivained, teises või, muna ja piim. Kombineeri kaks segu kokku, segades nii vähe kui võimalik. 
Täidiseks sega või, suhkur ja kaneel kahvliga ühtlaseks. Pool sellest sega ettevaatlikult taigna hulka. Jaota tainas 12-sse muffinivormi ning tõsta igale muffinile u. teelusika jagu täidist ja keeruta see näiteks kahvliotsaga taigna sisse. Küpseta muffineid 200 kraadises ahjus u. 15 minutit.   



 Ütleme nii, et muufinid maitsevad paremini kui need välja näevad. Pealt jäid need mõnusalt krõbedad ja seest pehmed. Järgmisel korral paneksin kaneelitäidist rohkem taignasse ja vähem peale, sest see kipub küpsedes ja taigna paisudes veidike üle ääre mullitama. 
Päris kaneelikukli mõõtu muffinid ehk küll välja ei andnud, aga kuna neid oli nii imelihtne teha - ära jäi pärmitaigna sõtkumine/kergitamine/rullimine/tükeldamine, siis kindlasti teen neid teinekordki, siis ehk lisan natuke õunatükkegi.

No comments:

ShareThis