arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/02/2014

Arvustus // Rich Pure Luxury juuksehooldus



Juuksehooldustoodete testimine ei ole üldse nii lihtne, kui võib tunduda. Kuna juuksed elavad oma elu ja sõltumata sellest, mida ma neile peale määrin, on nad ühel päeval tõeliselt kaunid ja säravad, järgmine päev võib aga olla vabalt worst bad hair day ever. Kui just hakkab tunduma - vot see šampoon/palsam/õli on mu juustele kui loodud, siis järgmisel kasutuskorral võib tunduda hoopis, et hullemat toodet annab otsida  - juuksed on sorakil, elektrit täis ja peadligi. Nii need päevad mööduvad ja muutuvad nädalateks, lõpuks kuudeks... proovid nii ja proovid naa, tasapisi hakkad "juuste oma elu" ja toodete sobivust eristama ning tadaaaaa, võib hakata arvustust kirjutama. :)
Rich tooted saadeti mulle proovimiseks SALON24 poolt, aitäh neile, sest jällegi, ise ei oleks ma neid endale soetanud. Kuigi mulle Rich´i niisutav šampoon, mida olen varasemalt kasutanud, oma hea lõhna ja juuksed pehmeks jätva tulemusega väga meeldis, jäi see mulle siiski veidi liiga toitvaks, nii et ma ei ole julenud enam Rich´i poole piiluda oma õhukeste ja kindlasti mitte kuivade juustega.       
Rich Pure Luxury Argan Oil Color Protect šampoon ja palsam 
10,90€ LINK / 11,90€ LINK
Need kaks on mõeldud juuksevärvi kaitsmiseks ja ületöödeldud juuste toitmiseks.
Lubavad muuta juuksed säravaks, siledaks ja pehmeks. Sisaldavad UV kaitset.
 Sõna toitev tundus mulle küll veidi hirmutav, sest tavaliselt tähendab see, et toode on rammusam, kui minu õhukesed juuksed suudavad taluda. Aga ei, kuna need on ette nähtud igapäevaseks kasutamiseks, siis üleliia toitev ei ole neist kumbki. Juuksed jäävad täitsa kohevad ja pehmed, ainus asi, mida märkasin, et peale kuivamist on need natuke... ma ei leia õiget sõna, aga tunne on, nagu oleks juustesse veidi kuivšampooni pihustanud. Mõnes mõttes on tore, sest juuksed nagu hoiavad veidi paremini, samas on need ilma läiketa. Seda annab muidugi teiste toodetega parandada. :) 
Ma küll pead ei anna, aga mulle tundub tõesti, et juuksevärv püsib neid kahte kasutades kauem värske. Järgmisel korral peale värvimist pead pestes on loputusvesi täiesti puhas, tavaliselt annavad juuksed veel mitu pesu värvi ära, hea töö! Šampoon vahutab kõvasti, see mulle meeldib. Palsami juures on tore, et see muutub samuti vahuseks, kui käte vahel hõõruda, nii on seda palju kergem juustesse määrida, läheb ilusti laiali. Natuke häirib mind nende toodete lõhn. See ei ole just ebameeldiv, aga on kuidagi liialt puudrine/tolmune, raske seletada, selles ei ole mitte kübetki värskust, nii on vist õige öelda, kuid see ei ole ka magus... Ehk häiribki mind see, et ma ei oska seisukohta võtta, et mida see lõhn meenutab. :) Aga õnneks on aroom üsna õrn ja peale pesu ma oma pead enam sellega vaevama ei pea. Pakendid on muidu toredad ja mugavad, aga mulle vist sattus veidi vigane šampoonipudel - miskipärast koorus juba esimesel kasutuskorral sellelt tekst maha. Ei ole just suur kaotus, pudel juba peaaegu tühi ka. :) Nende toodete juures on eriti tore, et need on sulfaadi- ja parabeeni vabad, lisaks sisaldavad UV kaitset, palsam ka kuumakaitset ning muidugi argaaniaõli.  Mulle need kaks täitsa meeldisid, kuigi sära ei täheldanud, oli juuksevärv kaitstud, juuksed pehmed ja siledad.


Rich Pure Luxury Argan Oil Elixir 
13,90€ LINK
Toode lubab taastada juuste elastsuse, niiskustasakaalu ja elujõu, vähendada värvi tuhmumist ja aeglustada juuste vananemisprotsessi. Kaitseb UV kiirguse eest. Sisaldab muu hulgas argaania/oliivi/magusmandliõli. 
Olen seda eliksiiri juba mitu kuud kasutanud, aga nagu pildilt näha, ei ole see pea üldse vähenenud.
Kuna tegu on konsistentsilt hästi paksu õliga, siis ma kasutan korraga vaid 2 tilka, see täpselt see, millega mu juuksed toime tulevad ja rahul on. Kuivade-januste-paksude juuste omanikud aga andke minna, see on just sedasorti juukseõli, mis ma usun, teile meeldiks - rikkalik, toitev ja niisutav. Kui õigesti doseerida, ei muuda see juukseid kiiremini mustaks ega tiri neid peadligi. Tuleb leida endale sobiv kogus ja pealekandmisviis. Mina kasutan õli niisketel juuste, siis imendub see täielikult. Usun, et kuivade/lokkis juuste omanikud võivad seda vabalt ka kuivadele juusteotstele siluda. Vahel kasutan õli ka öösel juukseotstel õlimaskina, kui on kavas hommikul juuksepesu ette võtta.
Natuke on minu jaoks probleemiks pudeli pump - ühest pumbatäiest sortsub pudelist välja vähemalt kümme tilka õli, mida on  ilmselgelt liiga palju. Et saada vajalikud paar piiska, pean pumbale üliettevaatlikult vajutama ja isegi siis kipub sealt väljuma veel lisaks sama palju. Pump on küll igasugu muude toodete juures väga super, aga vot seerumid ja õlid võiksid ikkagi olla tilgutamist võimaldava dosaatoriga. Eriti, kui pudelil on kirjas Kanna 3-4 tilka...  Muidu on pakendiks olev klaaspudel igati kena, omapärase kuju ja luksusliku väljanägemisega. Lõhn on tootel väga veider ja kaob kätelt nii ruttu, et ma ei jõua välja mõelda, mida see meenutab... no polegi oluline, kui seda niikuinii eriti tunda ei ole. Ma tean, et see õli on paljude lemmik ja võitnud ka mitmesuguseid auhindu, aga minu õhukestele rasvastele juustele on igapäevaseks kasutamiseks sobilikum  mõni kergema koostisega produkt. 


Rich Pure Luxury Protect & Shine kuumakaitsesprei
13,90€ LINK  
Sprei kaitseb kuuma eest, annab juustele sära, aitab vältida niiskuskadu ning hoiab ära värvi tuhmumist.
Kuumakaitsespreide kohta on väga raske üldse midagi öelda... Kui toode ei jää kleepuv ega muuda juukseid kiiremini mustaks, on see minu jaoks väärt kraam. Kuna enamus kuuma eest kaitsvaid tooteid just seda minu juustega teevad ja see ei tee, siis saab hindeks 5+
Kuna ma sirgendajast olen suutnud juba paar aastat hoiduda, siis ei saa ma ka katsetada, kuidas see kuivadel juustel toimib. Niisketele juustele enne föönitamist pihustades see igatahes mingit märki neile külge ei jäta, mis on tore, kaitse peabki olema tajumatu ja nähtamatu. Veidi on tunda vaid mõnusalt magusat lõhna, kuid seegi hajub paari sekundiga. Kui keegi otsib kuuma eest kaitset, siis võib selle pudeli soetamist kaaluda küll, kui tillukese 125ml pudeli eest 14€ ei pea paljuks välja käia. 


Rich Pure Luxury Argan De-Frizz & Shine juuksesprei
13,90€ LINK
Sprei lubab muuta juuksed siledaks ja säravaks. Niisutab, vähendab kahu, muudab juuksed nõtkeks ja pehmeks.
Sisaldab UV filtrit ja kuumakaitset.
See pudel on viie kuldse Rich´i seast mu lemmik. Olen sellest igast otsast vaimustatud. Kõigepealt, pudel on ütlemata mõnus, raskest klaasist ja käes hästi mugav, sest on pikk ja peen. Prits on kvaliteetne ja kork sulgub tihedalt. Nagu näha, on ka seda toodet mul väga vähe kulunud ja seda kulubki väga vähe. Kui pähe pritsides tundub, et pudelist lendub juustele vaid puhas õhk, siis peopessa pihustades saab selgeks, et tegelikult väljub pudelist imepeene uduna kerge õli, mis kiirelt imendub. Seega 1-2 pihustust on minu juustele täiesti piisav. Mulle meeldib, et õli on hästi kerge, see ei lisa juustele kaalu, teeb need siledaks, eemaldades kahu ja jättes need pehmeks. Pihustan õli kuivadele juustele lõppviimistluseks ja see imendub kenasti. Lõhn on hästi õrn, pea olematu, veidi puudrine. Igati mõnus toode just õhemate juuste omanikele, kes tahavad õliga juukseid turgutada, kuid pelgavad "päris" õlisid, see on tõesti pea veesarnaselt vedel ega koorma peenikesi kiharaid. Toode on parabeenivaba. Soovitan! 

   

Kas olete mõnda neist Rich- i toodetest proovinud?
Millised on muljed?

Tänaseks kõik, olge armsad! 






8 comments:

  1. Olen proovinud Rich juukseõli ja super hea õli on juuksed teeb säravaks,juuksed kammitavamaks ja lõhn on ka väga meeldiv.Rich teisi tooteid pole ma veel proovinud.

    ReplyDelete
  2. Kas oled proovinud ka Macadamia sprei kujul õli? Tahaks jubedalt ühe ära proovida, aga nüüd ei teagi, kumb võiks parem olla. Vedelal kujul olen proovinud nii Richi kui Macadamiat ja siis väljus Macadamia kindla võitjana;)

    Inger
    www.ingerr.com

    ReplyDelete
  3. Olen siiani ainult shampooni proovinud ja see meeldis mulle. Järgmisena tahaksin seda spreid proovida :)

    rubyblogi.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ma ei tahaks täna üldse nendest toodetest rääkida, vaid ära mainida et appi kui hästi Sa oma piltide kompositsioone teed ja kujundad! Super super super (: Ps. See lehmamoodikuju seal taga on oikuikihvt!

    ReplyDelete
  5. Olen proovinud shampooni ja palsamit, aga juuksed läksid väga ruttu tagasi mustaks

    ReplyDelete
  6. Richi tooted on ühed mu lemmikud. See argaaniaõli on parim, juukseotsad teeb väga pehmeks ja mõnusaks. Samuti šampoon ja palsam on väga head, kuigi jah võivad väga toitvad mõnele juuksetüüpile olla. Olen kasutanud ka Intensive Treatment Cream aga see toodet enam uuesti väga ei osta. Sama töö teeb põhimõtteliselt ka see õli ära.

    ReplyDelete

ShareThis