arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

05/09/2015

Kulmud!




Korjasin  kokku kõik oma kulmutooted ja räägin neist veidike lähemalt. Ütlen kohe ära, et ma ei ole mingi kulmumaalija ja jätan need nii loomulikud, kui vähegi saan. Täidan vaid mõned hõredamad kohad ja lisan veidike volüümi.  Kui ma varem püüdsin kulmud hästi täpselt välja joonistada, siis nüüd hoian end peeglist võimalikult kaugele, nii umbes meetri pealt on kõige paremini näha, kuhu pliiatsit või puudrit vaja lisada on.
Püüan kulmudega üldse võimalikult vähe tegeleda, liigne tähelepanu lõppeb alati sellega, et otsin välja pintsetid ja... Mulle tundub, et see nende ignoreerime hakkab tulemusi andma, kulmud on lõpuks hakanud paksemaks muutuma ja hõredamat kohad, kuhu ma arvasin, et enam midagi kunagi asemele ei kasva, on juba üsna märkamatud. 
brow make up
Riitsinus- ehk kastoorõli
4,80€ LINK
.........................................

Riitsinusõli olen nüüd kasutanud juba pea paar kuud, küll mitte piinliku järjepidevusega. Kolimise ajal kadus mu pudel nädalaks põhjatutesse kastidesse, kuid nüüd on see kenasti vannitoariiulil tagasi ja leiab igal õhtul kasutust. Vara on vist veel kokkuvõtteid teha, aga mulle justkui tundub, et kulmukarvad on veidi tumedamad küll kui muidu. Eriti ilusad ja läikivad on kulmud muidugi kohe peale õlitamist.
Ma püüan protseduuri teha veidi enne voodisse hüppamist, sest padjapüüris olev riitsinusõli ei ole kulmukasvu parandav riitsinusõli. Ega see eriti imenduda tahagi, sest on hästi paks, aga natuke ikka.  See, et õli paks on teeb tema kasutamise hästi lihtsaks. Kui ma esialgu kandsin õli peale kulmuharjaga, siis tegelikult on näpuga selle ühe tilga laiali määrimine palju hõlpsam ja nii saab õli ka ilusti nahka masseerida. Ka jääb ära see tüütu harja pesemine. Veidike tupsutan õli ka ripsmepiirile, sest need on mul viimasel ajal ka üsna nirud. Riitsinusõli leiab igast apteegist ja hind on sellel ülisoodne. Ühest pudelist, ma pakun, jagub vist küll elu lõpuni või vähemasti nii kauaks, kui selle õlitamisega viitsimist tegeleda on.  
riitsinusõli

Refecto Cil kulmuvärv / #3.1. Light Brown
5,90€ LINK
........................................................................

Kuigi mu enda kulmud on üsna tumedad, siis on need kuidagi ebaühtlast tooni ja imeliku kuldse läikega, seepärast värvin neid aeg ajalt püsivärviga. Olen juba pikemat aega olnud truu Refecto Cil värvile - see püsib kaua, on laia toonivalikuga ega määri nahka. Soetasin viimati kogemata helepruuni tooni 3.1, mis veidike värvi küll lisab, aga järgmisel korral jään ikkagi nr. 3 juurde, mis on mõnusalt tumepruun. Või proovin hoopiski Apraise kulmuvärvi (LINK), mida müüja samuti väga soovitas.  
refecto cil
Vesinik on pärit ühest vanast kulmuvärvimiskomplektist, mulle väga meeldib, et see on geeli kujul, värv jääb nii paksem ja seda on lihtsam kulmudele määrida. Väike segamistopsik on samuti samast karbist pärit. Kas see Esteli kulmuvärv ka ise midagi väärt oli ma ei mäletagi, ju siis mitte, kui ma uue otsingule läksin. Värvi segan ma kokku ja kannan peale selle Lancòme vana ripsmetušši harjaga, millel on head pikad harjased. Ma ei kujuta ette, kuidas saab kulmud värvitud karpides kaasas olevate valgete pulgakestega... müstika. 
refecto cil reviewJärgmiseks võtan ette kulmugeelid, milledega, pean tunnistama, ei olnud mul enne ilublogiga alustamist mitte mingit kokkupuudet. Kasutasin küll vahetevahel läbipaistvaid geele, aga värvi lisavaid ma isegi ei mäleta, et oleksin poodides märganud. Need võisid seal muidugi olla, ma lihtsalt ei osanud otsida. 
brow gel
Hetkel on mul kasutuses kolm kulmugeeli, üks toredama harjaga kui teine...
brow gels review

brow plumper

Maybelline // Eye Studio Brow Drama modelleeriv kulmugeel / #Medium Brown*
6,49€ LINK
......................................................................................................................................

Maybelline geel meeldib mulle mitmel põhjusel. Värv on tuubis selline veidi puuderjas ja kuivemapoolsem - sellega saab tükk aega kulmude kallal mässata kartmata, et värvi saab liiga palju. Esmalt tuleb geel lühikeste tõmmetega kulmudele kanda vastukarva, seejärel kasvusuunas, nii saavad kõik karvakesed kaetud ja tulemus jääb hästi loomulik. Kes sassiminevate kulmudega hädas, siis saab sellele probleemile Brow Dramaga lahenduse,
geel kuivab üsna kõvaks ja hoiab kulmud ilusti paigal, töötab justkui juukselakk. Kui see "kivistunud" tunne veidike häirib võib kulmud kulmuharjaga korra läbi kammida. Pigem lisab geel värvi, kui volüümi, aga kuna see muudab kulmukarvad siiski paksemaks tunduvad need veidike lopsakamad küll. Olin esialgu sellest pallikujulisest pikkade harjastega aplikaatorist natuke häiritud, kuid tegelikult on sellega ülimugav tegutseda, värv ei kandu sellelt nahale ja jääb vaid karvadele pidama. Toon Medium Brown on üsna hele, kel tumedad juuksed/kulmud, siis soovitan tumedamat varianti proovida.  
maybelline brow drama review
Oriflame / Giordani Gold kulmugeel / #Brown*
.............................................................................
8,90€ LINK
 Oriflame kulmugeeli hari meenutab kõige enam ripsmetuši oma, kuid sisu on siiski kulmugeelile kohaselt õhuline, küll veidi vedelam, kui teisel kahel. Seepärast tuleb temaga ka natuke ettevaatlikumalt tegutseda, sest kui tähelepanelik ei ole võib värv nahale sattuda. Erilist volüümi geel kulmudele ei lisa, küll aga värvi ja hoidvust. Tulemus jääb hästi loomulik ja viimistletud. Sobib neile, kel kulmudega muidu rahul ja vajavad vaid veidi dramaatilisemat tooni. Tuub on Oriflame geelil kõige enam minu maitse järele - mõnus katsuda ja ilus vaadata. Toon Brown on küll üsna karupruun, kuid õnneks mitte eriti soe ja sobib šokolaadipruunide juustega päris hästi. Ahjaa, üks eelis on Oriflame geelil teise kahe ees peale ilusa pakendi veel - see jätab kulmukarvad läikivaks!
oriflame brow gel
Benefit // Gimme Brow volüümi lisav fiibergeel / #Medium Dark
25,58€ LINK
...........................................................................................................

Benefiti kulmugeelil on ainult üks häda - see on oma tillukese kolme grammise sisu kohta veidike liiga kallis. Kuigi teistest peajagu üle, on 3-4 korda krõbedam hind siiski natuke liiga kõrge, et kaaluksin uue soetamist. Aga seda räägin ma praegu, kui vähemasti pool tuubi on veel täis. Täitsa võimalik, et kui see mul ükskord otsas, hakkan teda väljakannatamatult taga igatsema. Jah, ma ühinen kõikide teistega, kes seda pisikest tuubi taevani kiidavad. See tõesti muudab kulmud oma fiibritega tihedamaks ja peidab auklikud kohad, jäädes ise pea märkamatuks. Mikrohari on ülimugav, sellega pääseb iga karvani ja mingil imemoel see nahka värviga kokku ei mökerda, isegi, kui ette ei vaata ja poolpimesi kulmude kallal toimetad. Väga hoogu ei maksa geeliga siiski minna - vahel, kui ennast unustan ja püüan kulme suurematena näidata, kui need mul on, harjates ka neid pisikesi udemeid, mis kulmude välisäärtes kasvavad, võivad kulmud lõppkokkuvõttes jääda imelikult laialivalguvad. Siis ei aita muud, kui kogu kupatus maha võtta ja otsast alustada. Toon  Medium Dark on hästi neutraalne ning peaks sobima paljudele.        benefit gimme brow review
Nüüd on vist see koht, kus ma peaksin teile ütlema, millist neist kolmest siis ikkagi eelistada. Ma jään täitsa hätta.... Tulemused ei ole nii drastiliselt erinevad, et mõnda neist mitte soovitada. Seepärast ei ole ma ka pilte lisanud, kus tooted kasutuses - piltidel ei jäänud see väikegi erinevus absoluutselt näha. Benefit lisab kõige enam volüümi ja jääb hästi loomulik, kuid on nii hirmkallis, Maybelline on kõige soodsam, annab hea hoidvuse ja lisab värvi, kuid mitte erilist lopsakust, Oriflame tuub näeb hea välja, annab tugeva tooni ja ilusa läikiva lõpptulemuse, kuid kipub nahka määrima. No võta nüüd kinni, milline see üks ja õige on. :) 
brow gels
Kulmupliiatseid kasutan ma üsna harva, sest nendega on vaja veidike kauem jännata. Ka on pliiatsiga oht kulmud ülejoonistada (eriti, kui tegu pehmema süsiga), noh selliseks, et kohe on näha - kulmude kallal on nokitsetud. :)  
brow pencels
Manhattan kulmupliiats / #Brow-nie
3,90€ LINK
...................................................................
Tegu ongi ühe sellise pehmemat sorti pliiatsiga, mis jätab endast maha tugeva rasvase joone ja millega kulme väga joonistada ei anna. Küll annab see mõnusa tooni ja kuna jääb hästi karvadele püsima, siis käitub ka justkui kulmuvaha - hoiab need ilusti paigal. Kasutangi seda pliiatsit pigem tooni andjana ja mõnede hõredamate kohtade täitmiseks, kulmu kuju korrigeerimiseks on ta lihtsalt liiga jõuline.  

Maybelline kulmupliiats / #Soft Brown # Deep Brown*
4,39€ LINK
.............................................................................................

Maybelline pliiatsid, nagu pildiltki näha, on palju tugevamad, nendega annab päris kenasti puuduolevat kulmu algust, lõppu või keskkohta juurde joonistada, oleneb, mis kellegi parajasti juurdejoonistamist vajab. Tuleb vaid pliiats hästi teravaks teritada (pista see enne külmikusse, siis saab eriti terav), nii jääb tulemus ilus ja korrektne. Õige pisut võiks pliiats siiski veel kõvem olla, siis oleks kasutamine veelgi lihtsam. Suureks plussiks on mugav hari, mis pliiatsi otsa ehib, eraldi kulmuharja jaoks ei ole mingit vajadust, see teeb suurepärast tööd. Minu tumepruunide juustega sobib hästi toon Deep Brown, kuid ka Soft Brown ei ole just väga hele ja saan ka teda ilusti kasutada, jääb ehk isegi loomulikum.
maybelline brow drama
Artdeco kulmupuuder /#3
4,50€ LINK
............................................
See tilluke topsike on mul kasutuses olnud juba pea poolteist aastat, kuid peale nende tillukeste täpikeste, mis on tekkinud pintsliga toksimisest, ei reeda miski, et see nii pikalt ja seejuures tihedalt kasutuses on olnud. Puudrit kulub imevähe, paar-kolm korda pintsliga karbis käimisest jätkub kogu kulmule. Püsivus on samuti suurepärane, minu väga rasusel nahal peab õhtuni ilusti vastu.  
art deco brow powder review

artdeco brow powder 3
Toon #3 on külmemat sorti kakaopruun. 
brows filling
MUA kulmupintsel
2,09€ LINK
................................

See MUA pintsel on mind juba paar aastat truult teeninud ega ilmuta mingeid kulumise märke. Mulle meeldib, et see on tugev ja täpne, puuder saab just sinna, kuhu ma seda tahan. Kuna pintsel on sünteetiline ja seepärast libedate karvadega, ei võta see korraga palju värvi külge, mis mulle täitsa sobib, nii ei satu liiga palju kulmupuudrit korraga ühte kohta. 
mua brow brush

Ja veel. Kui kodus on mõni kulmudele lähedast tooni matt lauvärv olemas, ei ole eraldi kulmupuudri järele mingit vajadust. Mina leidsin sellise näiteks Maybelline the NUDES paletist. Ülemises reas kõige parempoolsem toon on üsna sarnane Artdeco nr.3-le. Ka kasutan vahel Max Factory lauvärvi toonis Burnt Bark, mis on veidike tumedam ja soojem.
maybelline the nudes palette review
brows fill


Vali kulmupliiats, kui ...
...............................................
 soovid muuta kulmu kuju 
tahad kulmukarvu juurde joonistada
 sulle meeldivad defineeritud kulmud



Vali kulmpuuder, kui ...
.............................................
  soovid kulmudele värvi lisada ja/või neid veidike laiemaks/pikemaks joonistada
su kulmud on pea olematud või väga heledad/hõredad 
sulle meeldib loomulik/pehme tulemus



Vali kulmugeel, kui ...
.............................................
 sinu enda kulmud on lopsakad ja oled nende kujuga rahul
 aega on vähe
 tahad kulmukarvu taltsutada ja/või lisada värvi




Millised on teie lemmikuimad kulmutooted?


Tänaseks kõik, olge armsad!


* kingitud toode
photo:source

14 comments:

  1. Mina kasutan korraga kõiki liike! :D Kõigepealt Essence kulmupliiats piirjoonte loomiseks, siis Essence kulmupuuder (heledam toon esiossa, tumedam kulmu tahaotsa), seejärel Maybelline Dark Blond esiossa, Medium Dark tagaossa (selle palli osa muide mina lõikasin tangidega ära, toodet on lihtsam kasutada). Mõnikord siis kogu kupatus veel Essence läbipaistva geeliga üle. Siuh-sauh, kõik kiirelt! :D

    Ise olen hirmus rahul endaga,et olen suutnud üsna viletsad tooted enda jaoks ikkagi tööle panna.Lõpptulemus on ilus ja üllatus-üllatus, täitsa loomulik! (patsutus õlale!)

    Tulevikus siiski tahaks paremaid tooteid proovida-Benefitilt ja Anastasia Beverly Hillsilt.Eestis ei ole häid kulmuprodukte saada! Peab julguse kokku võtma ja netist tellima asuma! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhh, kui ma kasutan puudrit ja veel geeli otsa, mõtlen, et ei tea, kas pingutasin üle. :D Eino tubli, kui sellise hulga toodetega suudad loomuliku tulemuse saavutada. :)

      Delete
    2. Jah, mõnikord tasub katsetamine end ära :)

      Delete
  2. Super mõnus põhjalik postitus! Mul on on aga hoopis kolmas püsivärv - ion color brilliance toonis nr 3. Tahtsin Tradehouse'ist Refectocili osta, aga just see toon 3.1 oli otsas ja müüja soovitas seda brändi :) Niisiis ma ei oska Refectociliga võrrelda, kuid mina isesenesest olen enda omaga ka rahul, tulemus kestab ikka väga kaua! Kui kulmutehniku juurde läksin, siis ta isegi küsis, et "oo, oled alles ise värvinud?" kuigi tegelikult oli värvimisest ikka pea kaks nädalat möödas :)
    Mulle ei paku miski suuremat rahuldust, kui ilusasti tehtud kulmud. Minu nõrkus :) Seetõttu ma käingi kulmutehniku juures, kes mu kulmudega imesid teeb. Lisaks sellele, kui tema tehtud püsivärviga tulemus hakkab kaduma, värvingi ise püsivärviga, sest mu enda kulmuvärv on tohutult hele ja suvel päevitades veel eriti, selline tunne nagu kulme polekski :D et kuna ma ei taha täitsa kulmudeta ringi käia ja iga päev Artdecoga mässata ei viitsi, siis on püsivärv lihtsalt *a must* :)
    Muidu nimetatud asjadest on mul veel Maybelline'i kulmupliiats, kuid sellest ma kasutan ma ainult seda kulmuharja poolt (ise ei ostnud seda, vaid võidetud Maybellinelt), mis on lihtsalt perfect, sest tõesõna ei pea siis eraldi kulmuharja ostma :) Maybellinne'i Brow Drama on ka, mis on tõesti hästi lihtne ja kiire fix, kui kulmudega väga mässata ei viitsi :)

    ReplyDelete
  3. Ei suuda ära imestada, kui kenad pildid sul on! Tean, et töötled Picmonkey'ga (kui midagi ei ole muutunud) aga kuidas täpsemalt ja mis kaameraga pildistad? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle! Kasutan juba pikemat aega programmi PhotoScape, mille saab netist tasuta arvutisse tõmmata. Hästi lihtne kasutada. Teen seal fotod heledamaks ja teravamaks, muidu on ühed hallid udukogud. :) Pildistan Canon 600D-ga.

      Delete
  4. Minul on Rimmeli kulmugeel - üliväga meeldib :) enne kasutasin Essence'i kulmupliiatsit ja kulmupuudrit (esimene on väga hea, teine kehvake), aga kulmugeeliga jääb tulemus palju ilusam ja oht liiale minna on ka väiksem. :)

    ReplyDelete
  5. Nii mõnusalt põhjalik postitus! Tekib kiusatus isegi kastoorõli katsetada. Aga värske lugejana esitaksin hoopis ühe teemavälise küsimuse - blogil on põnev nimi. Kas see tähendab ka midagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõik nimed, mida tahtsin panna olid juba ära võetud. Pea oli tühi ja laual lebas ajakiri, kus tagakaanel Lancòme Genifique seerumi reklaam, sellest tuletasin. :D

      Delete
  6. Ma tahtsin ka kulmudest postitust millagi teha, aga nüüd on selline tunne, et kõik on juba nii pikalt ja põhjalikult lahtikirjutatud, et olen lootusetult hiljaks jäänud. Küll aga õpetas reedel YSL`i jumestuskunstnik ühe nipi, saan seda siis kunagi jagada :) Ma armastan põhjalikke postitusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma loeksin küll hea meelega Sinu kulmutoodetest. Ja eriti sellest nipist muidugi. :)

      Delete
  7. Väga põnev postitus! :)
    Mul oleks ka üks teemaväline küsimus, et kas oled lähiajal veel minemas mõnele blogiga seotud üritusele? Mulle väga meeldivad igasugused ürituste postitused ja siis hiljem ka kingikottidesse piilumine! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! :) Jaa, täna just käisin kahel, püüan varsti neist juttu ka teha. ;)

      Delete

ShareThis