arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

13/09/2015

Retsept // Lihtsad õunamuffinid




Eile tuli suuremat sorti muffini isu ja kuna on õunahooaeg, siis need ka sinna sisse pistetud said. Üllatavalt maitsvad tulid!
Pealt jäid hästi krõbedad, seest pehmed ja õun lisas mõnusat mahlasust. Toredad muhud kerkisid ka pähe. Valmistamine on imelihtne ja koostisainete nimekiri on meeldivalt lühike.   

Vaja läheb...
............................

150 g võid
2 dl suhkrut
soola
2 muna
4 dl jahu
1 tl vaniljesuhkut
1 tl kaneeli
1 dl piima
kaks-kolm keskmist õuna, soovitavalt hapukamaid
Hõõru toasoe või suhkruga vahule, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja lisa õrnalt segades või-munavahule. Viimaks lisa piim ja õunakuubikud. Tõsta vormid ääreni taigent täis ja küpseta 225 kraadises ahjus 15 minutit. Mina sain kogusest 15 muffinit. 
Neid muffineid tagavaraks teha ei tasu, kõige maitsvamad olid need soojalt. Järgmisel päeval tõmbusid veidi kuivaks ja krõbe koorik muutus pehmemaks. Nii et otse vormist suhu! :)
Kui ma muidu eriti piima niisama ei joo, siis nende muffinitega sobis piim nii hästi, et läks kohe mitu kruusi.
Need kohe nõuavad piimakruusi kõrvale. 
Järgmisel korral panen kolmanda õuna ka sisse, siis on veelgi mahlasem. Mulle tundus, et kui veidigi veel õunatükke lisan, siis taigen vaid neist koosnebki, kuid valmis muffinites oli õuna lõpuks päris hõredalt, nii et võib julgelt üle pingutada. 
Photo: source

5 comments:

  1. Mmmmm! Ajad siin suu vesistama! :D Tuli ka kohe isu teha! :) Homme ehk teengi, nom nom! (Lisaks, oskad sa toitu püüda pildile niiiiiii hästi! :D)

    ReplyDelete
  2. tahtsin öelda, et olen alati väga rõõmus, kui mõne retsepti postitad. sellised lihtsad, kodused toidud on tore vaheldus saja eri komponendi ja paaritunnise valmistuskäiguga retseptidele toidublogides. bookmarkin need alati neiks õhtuteks, kui endal ideed otsas. loomulikult on su pildid ja delivery ka superarmsad, natukene nagu Pioneer Woman'il. kui vähegi viitsimist või juhust on, võiksid neid siia rohkemgi postitada :) täna õhtul läheb muffiniteoks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, lihtsaid retsepte ajan ise ka mööda netti taga. Püüan ikka siia riputada, kui midagi head välja tuleb. Viimasel ajal midagi väga põnevat ei ole avastanud. Rohkem sellised.... nääh, käib kah. :) Aitäh armsate sõnade eest!

      Delete
  3. ma ise ei viitsi viimasel ajal väga küpsetada, aga teiste tehtud asjad näevadki alati paaaalju isuäratavamad välja! :D

    ReplyDelete

ShareThis