arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

04/11/2013

10 asja, mida su rasune nahk vajab!



Uskuge mind, just mina olen õige inimene seda postitust kirjutama, sest tean sellest nahatüübist kõike - on ta mind juba 20 aastat kiusanud ja tundub, et pean temaga oma elupäevade lõpuni leppima. Erilist lohutust ei paku ka teadmine, et rasune nahk vananeb aeglasemalt - läikiv näolapp ei ole just meeldiv, isegi kui see tähendab hilisemat kortsumist.
Ma ei ole kohanud õlisema nahaga inimest kui mina - rasuseks ei muutu mõni tund peale pesu vaid T-tsoon: otsaesine, ninaümbrus ja lõug, vaid terve nägu läigib, kui diskopall. Ega eriti midagi selle vastu ette võtta ei saagi, nahaarsti kirjutatud kreemid toovad küll vähest leevendust, aga nahatüüpi muuta need muidugi ei suuda. Räägin lähemalt mõnest toodetest, mis mul on aidanud veidi seda ülevoolavust kontrolli all hoida.

Kuigi sul võib olla tahtmine oma rasust nahka pesta võimalikult kuivatavate geelide-vahtudega, siis vaata ette - kõik, mis nahka kuivatab, saadab talle ka signaali - "tooda rohkem rasu!". Kasuta hästi õrnatoimelisi vahendeid, et nahka võimalikult vähe ärritada. Usu mind, mida vähem sa teda torgid, seda rahulikum ehk kuivem ta on. Vesi vali pesemiseks soe, külm vesi ei lahusta rasu näolt lahti, kuum jällegi paneb rasunäärmed pumpama. Kui kannad paksemat meiki, siis soovitan selle enne pesu maha võtta näopiima või mitsellaarveega.
Väike nipp, kuidas testida, kas sinu jumestuskreem on kergestieemalduvate killast. Kanna kreem peopesale ja lase mõni minut kuivada. Nüüd mine pese käsi puhtaks sama tootega, millega tavaliselt nägu puhastad. Kuna peopesa on mõnusalt kortsuline, on sealt väga hea välja lugeda, kas nahale jääb kreemijääke. Tegelikult soovitan alati pesta nägu kaks korda - esimese korraga eemaldad meigi ja teise korraga saad kõigest muust lahti, mis veel nahale jäi.
Hetkel kasutan ma Garnier´i Pure Active Fruit Energy näopesugeeli. See ei kuivata, lõhnab hästi ja jätab nahale mõnusa värske tunde. Sisaldab salitsüülhapet, mis sobib rasusele nahale hästi, kuna puhastab poore sügavuti. Geel on hea hinnaga, sooduspakkumiste aegu maksab 2€ kanti ja on saadaval kõigis kosmeetikapoodides ja marketites.
Tähtis on ka vahetada näokuivatamisrätikut nii tihti kui võimalik, soovitavalt lausa iga päev - niiske rätik=bakteripesa. Sama kehtib padjapüüri kohta. 
Kuna rasusel nahal on surnud rakkude kiht eriti paks, siis ilma koorimiseta siin ei saa. Kui sul on lihtsalt rasune, kuid muus osas igati tip-top nahk, siis võid vabalt poes esimese ettejuhtuva mitte eriti suurte teradega koorija korvi pista. Kuid aknele kalduva, punetava või muidu tundliku nahaga, soovitan tungivalt pöörata pilgud õrnade ensüümidega või veidi tugevamate AHA hapetega koorijate poole. Need ei kraabi nahka vaid n.ö. lagundavad vana naha ära (kangemaid AHA happeid kasutavad dermatoloogid keemiliseks koorimiseks). Miks ei või vistrikulise naha puhul kasutada terakestega koorijat? Sa hõõruksid põletikku tekitavad bakterid mööda nägu laiali ja võid kindel olla, et kahekordistad nii oma soovimatuid külalisi. Kaks ensüümkoorijat, mida julgen soovitada on Gatineau´lt ( 17,90€ LINK / ARVUSTUS) ja Ziaja´lt (4,50€ LINK). Mõlemad teevad väga head tööd ja jätavad naha imepehmeks ja siledaks. Mis peamine, need on naha vastu nii õrnad, ma ei kujuta küll enam ette, et mõne kraapiva teralise tegelasega oma nägu kriibiksin.
Üks hea savimask väärib õlise naha hoolduses ka kindlasti äramärkimist. Eriti hea on savimaski kasutada just peale happelist näokoorimist, et tasakaalustada naha pH taset. Peale selle ahendab savi poore, imab välja kahjulikud ained, ravib põletikke ja tasakaalustab rasueritust - ideaalne meiesugustele! Valik on väga lai ja savi mitut värvi.
Mul on hetkel kasutuses kaks savimaski, mida vaheldumisi kasutan. Roosas tuubis Oriflame Pure Nature orgaanilise takjajuureekstraktiga savimask (hetkel kehtivas kataloogis 3,29€ LINK) on nii mõnusalt kreemjas ja hea lõhnaga. Jätab naha värseks ja pehmeks, ei kuivata. Tõesti mõnus toode! Teine, Avon´i Clearskin sarja kuuluv poore sügavpuhastav mask (5,50€ LINK) sisaldab mineraalsavide segu ja salitsüülhapet. Kui musta värvi mask muutub näol kuivades helehalliks, on õige aeg see maha pesta. Natuke on tunda, et nahk hakkab maski all kiskuma, aga kivistunuks see nägu ei muuda, saab täitsa vaevata naeratada. Peale maski on tunda, et nahk on tõeliselt puhas ja poorid näivad tillukesemad. 

Nagu rasune nahk juba küllalt halb ei oleks, kipuvad sellega kaasas käima ka ühed soovimatud tegelased, mis võivad mitte ainult päeva vaid ka näonaha jäädavalt rikkuda. Kui tegu on paar korda kuus ilmuva mõne üksiku vistrikuga, saab abi vistrikupulkadest. Üks tore toode, mis mul alati varuks, on see ELF-i rullotsikuga Zit Zapper (1,76€ LINK / ARVUSTUS). Minu puhul tõesti töötab, julgen soovitada! Apteegitoodedest olen proovinud Australian Bodycare teepuuõliga vistrikupulka (8,45€ LINK,  ARVUSTUS), mis mulle samuti väga meeldis ja mis hoiab ka asja ilusti kontrolli all. Kui aga näol on pidevalt mõni põletikuline tegelane ja antibakteriaalsete vedelikega neid ei ohjelda, soovitan tungivalt nahaarsti külastada. Väljakirjutatud kreemide-tablettidega saab naha seisukorda tunduvalt parandada ja hiljem ei pea endale etteheited tegema, et asja käsile ei võtnud. Mina ootasin liiga kaua ja nüüd saan vaid tagantjärgi nutta, et varem ei tegutsenud, sest nahk on aknearmidest jäädavalt rikutud. Võtke õppust!
Kui vähegi võimalik, kasuta kindlasti päeval niisutavat kreemi/geeli, sest ka rasune nahk vajab niisutust. Mina kahjuks ei ole sellist päevakreemi veel kohanud, mis hoiaks mu naha matina terve päeva. Veidi tõmbavad rasueritust tagasi erinevad aknekreemid, mida nahaarst on mulle kirjutanud. Nende halb külg on jällegi pindmise naha kuivatamine ja see hakkab inetult ketendama. Püüan päevakreemi kasutada kindlasti nendel päevadel, kui välja pole vaja minna, siis saab nahk kodus rahulikult niiskust imada. Parim päevakreem, mida olen proovinud ja mis peab minul mitu tundi jumestuskreemi all vastu, on Lumene 24H Balancing Moisture Face Cream (9,67€ LINK / ARVUSTUS).  See niisutab mõnusalt ja muudab naha pehmeks. Teine minu suur lemmik on Arnaud kaaviari ja pärliekstraktiga päevakreem (25,90€ LINK / ARVUSTUS). See lõhnab minu meelest arulagedalt hästi ja niisutab tõhusalt. Suvel jääb minu naha jaoks ehk veidi liiga raskeks, aga talveks, kui nahast kekkütte tõttu viimnegi niiskus röövitud, sobib imehästi. 

Vali kindlasti selline jumestuskreem, mille etikett teatab oil free ja long wear või millel kirjas, et see sobib just rasusele nahale. Siis on kindel, et see ei ummista poore ja püsib võimalikult kaua läikevaba. Isegi, kui su nahk on väga korrast ära, püüa kasutada meiki minimaalselt. Kanna näole õhuke kiht jumestuskreemi või BBkreemi, see on naha ühtlustamiseks, mitte vistrike ja muu peitmiseks. Kui asud kreemiga liialdama, lootes kihte lisades saavutada veatu jume, lõpetad pigem ebaloomuliku maskiga ja oh, kui see kõik veel paari tunni pärast näol "sulama" hakkab...
Jumestuskreem, mis minu nahal kõige kauem vastu peab, olles samal ajal ka hea katvusega, on Revlon Colorstay (9,95€ LINK). Teine kreem, millest olen suures vaimustuses on Maybelline Dream Pure BB kreem (8,25€ LINK), mis on mõeldud just rasusele nahale. Sisaldab jällegi probleemse naha head sõpra - salitsüülhapet. Kreem on uskumatult hea katvusega ja jätab mõnusa mati tulemuse. See ei sisalda õlisid ja on nahal hästi kerge ja laseb sellel hingata. Sisaldab ka päikesekaitsefaktorit.
Järgmisena haara hea katvusega peitekreemi järele, jäta nahk seal, kus see sul kena on, puutumata ja tupsuta üle vaid probleemsed kohad. Kasuta kindlasti peitepulka, mitte valgustpeegeldavat pliiatsit, sellega tood vaid probleemid esile. Toon võiks olla võimalikult sarnane jumestuskreemiga, kindlasti mitte heledam, sest hele pigem suurendab ja toob välja. Mina olen üliõnnelik oma Collection 2000 Lasting Perfection peitekreemi üle (eBay-s umbes 10€ LINK) , mille tore blogija JASMIN mulle Inglismaalt kaasa tõi. See on suurepärase katvusega ja püsib terve päeva täpselt seal, kuhu sa seda tupsutad.
Hea puuder on läikiva naha suurim sõber, ilma selleta läigiks mu nägu juba poole tunni möödudes. Asjatundjad soovitavad rasusele nahale pigem kompaktpuudrit. Kõige parema tulemuse saab, kui kanda puuder peale puudripadjaga rulluvate liigutustega. Seda just nendes piirkondades, mis kõige kiiremini läikima hakkavad. Mujal näol võib kasutada pintslit ja tolmpuudrit. Olen proovinud päris mitmeid kompaktpuudreid ja kõige tõhusamalt töötab minu pihul kõige odavam. Selleks on MUA kompaktpuuder (1,18€ LINK), mis ei näe küll kuigi kena välja, eriti peale pikemat kasutusaega, aga teeb oma tööd tõesti hästi. Lisaks suurepärastele matistavatele omadustele jääb see ka näol pea märkamatu. Soovitan!
Ükskõik, kui  kauapüsivat jumestuskreemi ma ka ei kasutaks, mõne tunni möödudes hakkab see näol "sulama". Avastasin aluskreemid enda jaoks alles hiljuti ja jumal tänatud! Mul on kasutusel see lahe munakujuline Tony Moly Eggpore Silky Smooth Balm (12,90€ LINK / ARVUSTUS).
Olen sellest tõeliselt vaimustatud, meik püsib palju kauem ja nahk näib siledam ja värskem välja. 
Enamasti kipub rasuse naha omanikel peale jumestuskreemi "ära ujumise" juhtuma sama ka lauvärvidega. Sa võid hommikul näha hirmsasti vaeva, varjutada-hajutada, aga kui paari tunni möödudes on kogu su kunst silmavakku kogunenud või olematuks hajunud, siis ei tasu olukorraga leppida vaid haarata lauvärvi aluskreemi järele. Nii mina, kui ka paljud teised ilublogijad on väga rahul selle ELF-i Mineral Eyeshadow Primer´iga (3,52€ LINK / ARVUSTUS). See hoiab tõesti kogu päeva silmameigi paigal, lauvärvid näivad kirkamad ja neid on kergem hajutada.
Rasuse naha omanikuna on sul need ehk juba käekotis olemas. Kui ei, on viimane aeg need sinna muretseda ja sa imestad, kuidas ilma nendeta elada said. Tupsuta nägu õrnalt rulluvate liigutustega, et mitte meiki maha hõõruda. Kui päeva jooksul soovid nägu puuderdada, on see samm enam kui vajalik, vastasel juhul jääb puuder inetult rasustele kohtadele pidama. Pabereid on hea kasutada ka peale päevakreemi ja enne jumestuskreemi pealekandmist, et üleliigne imendumata kreem eemaldada. Mina kasutan hetkel E.L.F.-i pabereid (1,78€ LINK), mis sisaldavad rohelise tee ekstakti. Igati head abimehed. 

Te ei usu, kui paljud inimesed ei pese oma pintsleid, mitte ainult nii tihti kui vaja, vaid lausa üldse mitte! Eriti tihedad pintsliloputajad peaksid olema rasuse naha omanikud, sest me ju ei soovi baktereid täis pintslitega oma naha seisukorda veelgi hullemaks pintseldada ja seda need räpased pintslid just teevad - piisab vähesest, et saada poorid ummistatuks ja vistrikud kerkivaks. Kui kasutad pintsleid igapäevaselt, oleks hea omada pritsuga pintslipuhastus vedelikku, mida on lihtne pintslile peale kasutamist paar korda peale pitsida ja salvräti sisse puhtaks pühkida.
Mulle väga meeldib ELF-i  alkoholi sisaldav kiireks värskenduseks mõeldud sprei (4,39€ LINK). Kuigi see ei tee pintsleid nii puhtaks, kui korralik pesu, tapab ta siiski bakterid ning tagab, et pintslid pesude vahepeal hügieenilised püsiksid, lisaks annab mõnusa lõhna. Iganädalaselt peaks ette võtma korralikuma pintslipesu. Hetkel on mul kasutuses spetsiaalne pintsilipesušampoon ELF-ilt (4,39€ LINK), aga minu meelest teeb tavaline šampoon või vedelseep täpselt sama head  tööd. Mulle meeldib kasutada antibakteriaalset vedelseepi, siis on kindel, et võimalikult paljud bakterid on läinud. NB! Sama tihti kui pintsleid, tuleb pesta ka meigišvamme ja ärge unustage aeg ajalt ka puudripatju välja vahetada!!!
Kuigi rasuse nahaga on palju muret ja vahel tahaks lihtsalt paberkoti pähe tõmmata, siis annab õigete vahenditega siiski üht-teist ära teha. 

Jagage oma läikimisvastaseid nippe ja rasuse naha hooldusrituaale. 

 Tänaseks ongi kõik, olge armsad!



39 comments:

  1. Mul küll ei ole nii rasune nahk nagu Sa kirjeldad seda endal olevat, aga olenemata sellest oli Su postitus väga informatiivne ja äärmiselt kasulik. Aitäh Sulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sulle aitäh! ;) Mul on tõesti ekstreemselt rasvane nahk. :))

      Delete
  2. Hei, mis number tooniga sul see puuder on? :) MUA lehelt leidsin kõige heledama tooni shade 2, aga see vist ikkagi liiga tume.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul shade 1, tundub jah, et hetkel otsas. :(

      Delete
  3. Peaksin ka neid ensüümkoorijaid proovima. Aga enamus nippe õnneks juba teadsin ja olen nõus. Iga väiksemgi liigutus, parandab asja (olgu see siis padjapüüri vahetus või pintslite pesu). Aga puudritest eelistan just rohkem tolmpuudrit. Minu rasusele nahale sobib just see palju paremini kui kompakt. Põnev lugemine oli! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul jääb tolmust väheks, eriti T-tsoonis. :D Proovi kindlasti neid õrnemaid koorijaid ja anna teada, kuidas meeldis. ;)

      Delete
  4. Nii hea ja põhjalik postitus! Kuna mul endal sama probleem nahaga siis oli niii hea lugeda ja kindlasti proovin mõned mainitud tooted ära- Aitäh! :)
    Mina ise avastasin mõni aeg tagasi enda jaoks Bourjois 1 2 3 PERFECT jumestuskreemi, mis tõesti teeb lubatut ja jätab mati tulemuse ning samuti ka aastaid on mind aidanud ARTDECO Fixing Powder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, armas Ingel! :) Bourjois 1-2-3 jumestuskreem on mul kindlasti kavas ära proovida, hea, et meelde tuletasid. ;)

      Delete
  5. Mul oli sama mure. Ääretult rasune näonahk ja mis kõige hullem, mu laup on täis väikesi punnikesi ning ka suuremaid vistrikke tekib aina juurde üpris tihti. Vahest on hommikuti selline tunne, et lihtsalt ei taha kooligi minna. Tahaks nagu lasta näonahal ilma meigita olla, et äkki paraneb natuke, kuid kui ilma meigita olen kooli juba jõudnud, tunnen ennast nagu täielik koletis kõigi teiste perfektse näonahaga koolikaaslaste seas. Nädal tagasi ostsin endale apteegist teepuuõli, lootes, et see tõesti aitab, kuna olen palju head selle kohta kuulnud. Kandsin seda punnikestele 3-4korda päevas, nagu seal kirjas oli, kuid ei midagi.. Selle toime oli tühine. Samuti ostsin endale selle Sebamed Clear Face Clensing Foami, mida kasutan samuti iga hommik ja õhtu. Rasusest nänahast pole enam jälgegi, selle üle on mul muidugi ainult hea meel, kuid pärast pesu on vaja otsekohe nahale niisutavat kreemi kanda, muidu algab juba kiskumine näos. Samuti tekitab see ka hiljem õrnalt kipitust. Küll aga pole ikkagi punnikesed kadunud ning enesehinnang on madalam kui muru :(
    Päris pikk murekiri tuli, aga tahtsin lihtsalt sellest kuhugi kirjutada ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kairin, suur aitäh nii pika kommentaari eest! :) Ma soovitan kindlasti nahaarstiga nõu pidada, saad kindlasti abi - läheb küll umbes kuu aega, et preparaadid mõjuma hakkaksid, aga usu, asi läheb paremaks. :) Olen kusagilt lugenud, et kui akne just otsaesist kimbutab võib asi olla mingi toidu talumatuses, organism ei suuda teatud aineid lagundada, samuti pidi stress, vähene uni ja liigne muretsemine just selles piirkonnas vistrikke tekitama. Kolmas põhjus võib olla juuksehooldustoodete sattumine laubale - šampoonid, palsamid, lakid hoia sealt kindlasti eemale, soovitatakse pesta enne pea ja siis nägu, et jäägid nahalt eemaldada. ;)

      Delete
  6. Võib-olla oled juba proovinud, aga minul see aitas. Igal õhtul peale näo puhastamist määrin kreemi asemel näkku jojobaõli, kuna see on kõige sarnasem naha loomuliku rasuga, "arvab" nahk, et on juba piisavalt rasu tootnud ja läigib vähem, samuti vähendab vistrike teket ning ei ummista poore. See nõuab järjekindlust ja tulemused andsid end näha umbes kuu möödudes, aga mina soovitan soojalt. Ostsin apteegist - 20ml maksis umbes 4 eurot, kuid jätkub sellest ikka tükiks ajaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, kunagi ammu isegi proovisin, aga kuna ma juba tükk aega olen sunnitud öösiti nahale aknekreeme määrima, siis jäi see katki. Peaks täitsa uuesti proovima, kui ravile vahe sisse tuleb. :) Aitäh soovitamast!

      Delete
  7. Mina julgen soovitada mudamaski Puhtlalt Looduselt. Väga normaalse hinnaga, tavaliselt peale maha pestmist siuh tooneriga üle ja kreemi ka veel. Pärast mitmenädalast kasutust oli erinevus päris suur varasemaga. Minu nahk armastab :)
    Postitus on üli informeeriv, nüüd peab ju jälle poodi lippama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, mulle meeldis ka see mask väga, kindlasti ostan millalgi uuesti. .)

      Delete
  8. Olen ise ka rasulise nahaga, täpsemalt vistrikulise, kuid see postitus hetkel kohe inspireeris minema oma näole korraliku ja hooldava puhastuskuuri tegema, sest olen terve päev seda aina edasi lükanud, kuid mu näonahk väga vajaks seda hetkel.

    ReplyDelete
  9. Tõepoolest väga informatiivne postitus. Sain häid ideid, mida enda naha peal hakata katsetama. Aitäh! :)

    ReplyDelete
  10. Ma tean, mida Sa tunned :D Mina olen ka see "diskopall". Aga õige see on, et rasuse nahaga ei tule kortsud nii ruttu, nii et mingi pluss peab ka ikka olema, eksole :D Aga sain minagi Sinu postitusest nii mõndagi kasulikku teada, eriti seda kuidas on õige jumestada (see on minu nõrk koht) ja maskid. Jumestuskreemina kasutan minagi Bourjois 123, kiidan ja soovitan ka seda! Aitäh, nii kasulik jutt ja ilusad pildid !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea teada, et ma ei ole ainuke. :D Pean selle Bourjois´i kindlasti ära proovima. ;) Aitäh Sulle ka!

      Delete
  11. Oi, aitäh selle postituse eest! Minu jaoks oli siin küll uut infot päris palju.

    Kas oled ka Lumene primerit kasutanud? Ostsin hiljuti, ent ei märka, et see aitaks kahjuks. Äkki teen midagi valesti pealekandmisel?

    Igapäevase jumestuskreemina kasutan MaxFactori CC kreemi ja mulle väga meeldib selle sametine konsistents ning jätab päris mati tulemuse. Eelnevalt oli mul Garnieri BB-kreem for sensitive skin ja see juba peale kandes jättis üpris õlise tulemuse, seega Garnieri ei soovita, vähemalt seda sensitive varianti mitte.

    M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tean, et väga paljudele sobib Lumene primer, aga minu nahale see samuti ei meeldi. :( Neid peaks vist kolme sorti olema, mina olen seda matistavat varianti proovinud. MaxFactori CC kreemi prooviksin küll hea meelega. .)

      Delete
  12. mul on ka rasuse nahaga suur probleem - iga päev vaatan peeglist ja mõtlen, et miks mina selline "rasvane" olema pean! :D savimaski kasutan ja jojobaõli ka, üleliigse rasu saan päeva jooksul ära nii, et võtan salfaka ühe kihi paberit ja tupsutan sellega nägu - minuarust töötab sama hästi kui spets rasu eemaldavad paberid. jumestuskreemi peaks aga küll ära vahetama ja pintslid pesen juba täna ära :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, salfakas ajab ka asja ära, aga minu meelest need spets paberid jätavad meigi rohkem puutumatuks, imavad vaid rasu. ;)

      Delete
  13. Muide huvi pärast, miks sa näovett/toonikut ei kasuta? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kasutan ikka. :) Ma lihtsalt tahtsin siia panna ritta tooted, mis just rasusele nahale hädavajalikud, muidu oleks liiga pikaks läinud. ;)

      Delete
  14. Mis firma see Ziaja on? Hinnad on päris soodsad, kas on looduslik või mitte?

    ReplyDelete
  15. nii super postitus! :) igati kasulik
    oeh järjekordne postitus kus kiidetase seda BB kreemi, mida ise ka kasutan ning kirjutasid ka, et jätab mati tulemuse.. mulle tundub, et ma olen saanud mingi praagi, sest mul jätab see ikka näo väga läikivaks :/ mõtlen kas uus osta sama kreem muust poest või mingi muu kreem.
    aga väga super blogi, jõudu edaspidiseks! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Kristi! :) On Sul ikka kindlasti sinise korgiga rasusele nahale mõeldud variant? :)

      Delete
    2. jep, sinise korgiga ikka :)

      Delete
    3. Äkki siis on tõesti praak vms. :( Kas koos puudriga ka hakkab kohe läikima? Ega liiga palju korraga äkki näole ei saa kreemi?

      Delete
  16. Mul on ka olnud aastaid rasune nahk ja olin juba ära harjunud. Saadeti Garnieri Moisture Match roheline kreem kombineeritud ja rasusele nahale. Esimene kord ajas veel rohkem läikima. Hiljem juba tegi näo matiks ja nüüd ei läigi üldse ja mul on pigem kuiv nahk ja sooviks hoopis niisutada. Käisin kosmeetiku juures hiljuti ja ta kooris nahka ja pani mingit kreemi ja mõni päev läikis veidi ja nüüd on jälle kuiv. Ostsin kreemi, et vähegi niisutada ja ainult päev läigib ja jälle kuiv. Lasteseepi kasutan näo puhastamiseks vistrikest. Veidi kuivatab aga pole hullu. Mulle mõjus see Moisture Match kreem ikka nii, et nüüd soovin veidigi niiskemat ja läikivamat nahka mitte kuiva. :D Maybelline BB kreem on ka hea. Sain selle proovimiseks ja mulle meeldis. Kahjuks ei ostnud sooduka aeg ära ja nüüd on 8 euri. Aga muidu on artikkel väga kasulik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moisture Match tundub siis toimivat, peaks proovima. :) Mul on Maybelline BB kreemiga ALATI nii, et kui mul teda vaja on, ei hakka kusagil soodushinnaga silma ja kui parajasti vaja pole, on kindel, et igas marketis on pakkumine 5€. ;)

      Delete
    2. Kindlasti proovin selle sinises pudelis variandi ka ära, kui oranž otsas. :)

      Delete
    3. Panin ööseks jälle Moisture Match rohelise peale, et niisutada. Hommikul oli nägu täiesti kuiv. Ja nägu muutuski kuivaks pärast selle kreemi kasutamist. Ja nüüd ei aita ükski niisutaja ja läike andja. :/

      Delete
  17. Kuskoha sneid Ziaja tooteid müüakse :) ?

    ReplyDelete
  18. Sattusin siia juhuslikult ja pean oma nr. 1 toodet kiitma: apteegist Avene seebivaba puhastusgeeli, hind võibolla kallim aga kulub vähe ja toimib nii noortel kui vanematel, kel punnid näkku trügivad. Juba 20 a kasutan seda ja kiidan.
    Elu esimese BB kreemi proovisin juhuostuna netipoest : Rilastil Aqua , väga mõnus tundlikule ja probleemsele nahale.

    ReplyDelete

ShareThis