arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

02/12/2016

Tere, Detsember!




Ma ei tea, kuidas teil, aga mul on jõulutunne täitsa läinud. Aga noh, see on iga aasta nii, et esimese lumega, nii umbes novembri alguses tuleb see prauhti peale ja detsembriks ei ole temast enam midagi suurt järel. Ega olegi ju võimalik selles jõulutunde mullis kuude viisi elada, aga noh, nüüd võiks see ikka juba vaikselt tekkima hakata.
Ilma lumeta ei saa sellest muidugi juttugi olla, nii et esialgu peame selle ära ootama. Piparkookide küpsetamine on ka üks asi, mis aitab. Kui kodu nende lõhna täis ja Bublè taustaks jõululaule laulab, siis ei saa seda mõnusat õdusat tunnet mitte tekkida. Piparkooke on minu meelest veel natuke vara küpsetada, aga Michaeli panin küll juba mängima ja ostsin Selverist ilusa lumehelbekujulise piparkoogivormi ka. See paistab pildi alumises paremas nurgas.
...
Käsi püsti, kes vaatasid eile kahekümne kuuendat korda "Üksinda Kodus"? Noh, päris nii mitu korda seda telekast vist näidatud ei ole, aga noh, midagi sinnakanti. Mina olen igatahes igal aastal platsis ja  vaatan iga kord heldimusega. Ma muidugi tean, mis seal toimuma hakkab, aga aasta jooksul suudan ikkagi nii palju unustada, et natuke põnev on ikka. Ja noh, lihtsalt tore on, isegi, kui paljud kohad on juba pealuu sisse kulunud. 
Jõuluasjad said ka kõik toredasti mööda korterit laiali puistatud. Ma olin täitsa kindel, et olen ühe kastitäie kuhugi ära kaotanud, sest kuidagi vähevõitu sai seda nodi, aga kolimisega sai enamus ära antud/visatud ja tegelikult polegi rohkem vaja. Natuke tunnen puudust küünklajalgadest, aga tellisin H&M´ist paar tülkki, mis peaksid varsti minuni jõudma.
Kõige tähtsam on muidugi kuusk! Ka sel aastal toome päris kuuse, sest eelmiste pühade ajal olin sellest nii lummatud. Meil oli kunstkuusk vist pool elu olnud ja olin juba täitsa unustanud, kui tore on kuuselõhna täis tuba ja kui lahe on see tunne, kui nurgas seisab selline suur elus tegelane. Jah, puukesest on kahju, aga tuletan siis alati oma ema sõnu meelde, et taimed annavad inimesele ennast hea meelega ära. Aitäh, kuuseke!♡ Tõin eile pargist veidike kuuseoksi koju, kuidagi imelikud juba tundusid mu kunstliiliad laua peal, nüüd on kohe palju talvisem.
Valiolt sain ka armsa jõuluhõngulise paki Gouda juustude ja pühademaitseliste kohupiima ja jogurtiga. Ma ise juba tükk aega poest magusaid piimatooteid ei ole ostnud, aga muidugi lõin neile lusikad kohe sisse ja mõlemad olid väga mõnusad. Isegi täitsa tore oli neid koos ühest kausist süüa, konsistents on neil üsna sarnane ja magus piparkook sobis hapuka glögiga nii hästi. Kes magusaid  jogurteid-kohupiimakreeme armastavad, siis pühade ajal on need kaks kindlasti must have.  
 Lindt´i pühadekaruta ei möödu meil küll ükski jõul, selles mõmmikus lihtsalt on midagi eriti armastusväärset. Olin tõesti äärmiselt heldinud, kui laps mulle selle ühel päeval koolist koju jõudes kinkis. Eks ta jääb nüüd uut aastat ootama, sest traditsiooniliselt pistame ta alati alles siis pintslisse, kui kõik muud pühademaiustused on otsas. 
Detsember algas mul ikka üsna magusalt. Aga noh, eks olen terve aasta selle valge suhkruga piiri pidanud ja nüüd võib natuke patustada ka. Tore kingipakk minu lemmikult Karl Fazerilt kindlustab, et saan iga päev suu šokolaadiseks. 
Minu jaoks olid mõlemad jõulušokolaadid esmakordselt maitsmisel, vähemalt ma ei mäleta, et oleksin nende mandlite ja jõhvikatega talvešokolaadi enne proovinud, kuigi see oli neil juba eelmiste jõulude ajal saadaval. Krõbedate küpsisetükkide ja jõuluvürtsidega tahvlit ei ole ma kohe kindlasti maitsenud, see on neil päris uus ja alles poodidesse jõudnud.
Pean ütlema, et mõlemad šokolaadid mekivad üsna sarnaselt ja on mõnusa piparkoogi maitsega. Minule meeldis rohkem jõhvikatega variant, sest sellel on sees krõbedad mandlid ja suured küpsisetükid, aga lapsele jällegi sobis paremini uus šokolaad, sest sellest leiab krõmpsuvaid pisikesi küpsisetükke rohkem ja kuivatatud marjad talle šokolaadi sees eriti ei istu. Mina sööksin mõlemaid vaheldumisi või korraga hea meelega, tõesti mõnusalt jõuluse maitsega.
Ma muideks just ükspäev Selveris piilusin seda jõulukalendrit ja mõtlesin, et see sobiks ka suurele inimesele. Mitte et teised ei sobiks, aga noh, see on selline ilus täiskasvanulik ja lapsed ehk ootavad advendikalendrist erikujulisi üllatusi. Fazeri omas on kommid küll eri maitsega, aga näevad ühesugused välja. Vähemasti esimesed kaks on olnud kandilised.
Kes Fazeri šokolaadi ja kommide fänn, sellel tasub kindlasti see kalender endale koju tuua, sealt leiab nii piimašokolaadi-, vaarikajogurti-, toffee-, marmelaadi-, piparmündi- kui valgešokolaadikomme. Ma muide tulin just Selverist ja kohe sissepääsu juures nägin neid samu kalendreid 30% soodsamalt. Kaks päeva on küll kalender juba kehtinud, aga saategi kohe esimesel päeval mitu kommi korraga pintslisse pista.
Mina igatahes juba ootan hommikut, et teada saada, mis kolmanda akna taga peidus on. 
Kui juba maiustamiseks läks, siis haarasin Selverist kaasa ka paar jõulumaitselist kohukest, seekord Farmi omad. Olen paari teise brändi oma kunagi proovinud ja need kõik suhteliselt sarnaselt maitsenud, meenutades piparkooke. Farmi kohuke maitseb veidike teisiti, tuletab meelde ehk apelsinikeeksi.
Mulle meeldib nende kohukeste juures, et šokolaadiglasuur on hästi krõbe, kuigi võiks veidike paksem olla ja mandariinitäidise oleksin ma veidike hapukama teinud, aga muidu täitsa mõnus pühademaius ja tasub proovimist. Tänane postitus tuli hullumeelselt magus, aga noh, millal siis veel head-paremat mugida, kui mitte pühade eel ja ajal, onju? 
Kuidas teil kinkidega on, kas kõik ilusti pakitud ja kapi otsa peidetud või ootavad alles poes?
Haha, ma jagan siin pea igapäevaselt jõulukingiideid, aga ise tellisin esimese kingi alles täna. Nii kahetsen, et alles nüüd, mil kõik poodises trügima kukuvad, ennast liigutama hakkan, aga vähemasti on mul välja mõeldud, mida ma täpselt taga ajan, seega hops poodi sisse ja hops kohe välja. Ma vähemalt loodan, et saan nii lihtsalt hakkama.

10 comments:

  1. Täiesti teemaväline küsimus aga millise kaamera ja objektiiviga Sa oma blogisse pilte teed? Mulle tohutult meeldivad Su blogi pildid, sest need on nii paeluvad ja ilusad. Blogile annavad nii palju juurde just kaunid pildid ja seepärast jäin mõtlema :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh! Eks see visuaalne pool on tähtis jah, eriti, kui ei ole just pikkade lugude kirjutaja. :) Kaameraks on Canon 600D ja objektiiviks Canoni 50mm f/2,5 Macro.

      Delete
  2. Mulle nii meeldivad need liikuvad pildid su blogis! Muidu endal on juba esimene voor piparkooke tehtud, aga arvestades, et minu peres pole keegi kunagi piparkoogi sõber olnud ja tegelikult tegin neid elus üldse teist korda, siis isu ei ole otsa saanud. :D Ja nende Fazeri šokolaadide üle olen pikalt mõtisklenud, peaks vist ikka ära proovima. :D Šokolaad on praeguseks ajaks rohkem elamuseks saanud, eriti kõik need uued maitsed. :) Mõnus magus postitus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore, et meeldis, aitäh ja toredaid magusaid pühi Sulle! :*

      Delete
  3. Jee, aitäh nii toreda postituse eest! Ausalt öeldes just täna blogi jaoks pilte tehes mõtlesin, et kas ja millal Sinu jõulutunde postitus tuleb. :) Ja näed, tuligi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa oled alati nii armas, aitäh, Jasmin! :*

      Delete
  4. See mõmmi traditsioon on hästi armas :) Ajasid kohe šokolaadi isu peale. Kas oskad umbkaudu selle Fazeri kalendri hinda öelda?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui ma ei eksi, oli tavahind 10€ ringis.

      Delete
  5. Nii armsalt jõulumeeleolukas sa oskad olla! Loen, vaatan ja naudin!

    ReplyDelete

ShareThis