arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

17/03/2016

Kodu // Mis on minu öökapil?




Mulle jubedalt meeldivad postitused, kus näidatakse ette, mis kellelgi öökapi peal reas on.
Kuna ma ühtegi seesugust enam tükil ajal silmanud ei ole, mõtlesin, et näitan siis enda kapipealset. Ehk saab keegi innustust ja teeb ka samalaadse postituse, et ma saaksin seda siis uudishimulikult lugema tõtata.
 See väike toosike on mägra unepalsam ehk Badger Sleep Balm (10,55€ LINK), mille tellisin juba jupp aega tagasi FEELUNIQUE lehelt, kui seal oli suuremat sorti allahindlus käimas. Tegu on täiesti loodusliku võidega, mille nina alla määrimine peaks aitama kiiremini uinuda või tegelikult uneks ette valmistada. See ei tee sind otseselt uniseks vaid rahustab, aitab lõõgastuda ja peas tiirlevaid mõtteid vaigistada, et saaksid loomulikul viisil unne suikuda.    
Ega mul tegelikult uneprobleemi ei ole, jään üsna ruttu peale teki alla pugemist magama, aga vahel kipun enne uinumist ennast erinevate mõtetega üles kruttima. Need võivad olla täiesti suvalised uitmõtted, et mida kellelegi kinkida, mida homme süüa teha või millest peaks kõnelema järgmine blogipostitus ja enne, kui ma arugi saan, olen ühest väikesest mõttejupist välja rullunud pikk lõng, mida ma muudkui kerin ja kerin ja ise aina rohkem elevile minnes. Olen õppinud seda pahet küll ohjama, aga vahel on hea ninaalune mägrasalviga kokku määrida ja lasta rahustaval lanendli-rosmariini-bergamoti-ingveri-palsamnulu lõhnabuketil ennast unemaale kanda.
Seda armsas metalltoosis palsamit võib kasutada terve pere, see on täiesti looduslik ning ohutu isegi kõige tillematele unetutele. Seda võib muidugi tarvitada ka ärkvel olles rahustava ja mõtteid koondava määrdena. Palsamit võib kanda nii nina alla, huultele, meelekohtadele, rinnale või kätele, ühesõnaga kõikjale, kust mõnusad eeterlikud õlid ninna jõuavad. Lisaks viiele eeterlikule õlile sisaldab võie veel mesilasvaha, oliivi- ja kastoorõli ning ingveriekstrakti, rohkem mitte miskit! Kõik on orgaaniline ja palsamid tehakse valmis peaaegu, et käsitsi. Kel huvi, saab valmistamisprotsessi uudistada SIIT. Soovitan nii unetutele, kui muidu mõnusate looduslike lõhnade austajatele, kel rahunemise või keskendumisega raskusi.
Peale selle, et telefon on öökapil väga vajalik selleks, et hommikul tõustes esimese asjana, silmad alles poolkinni, Instagrami feed läbi lapata, töötab see muidugi hästi ka äratajana. Kuigi mul otsest vajadust väga vara ärgata ei ole, ei meeldi mulle poole päevani magada. Olen ennast viimasel ajal harjutanud vähemalt keskööks teki alla pugema, et saaks päeva varakult alustada. Päev tundub vara ärgates palju pikem, täna näiteks ajasin ennast voodist välja juba pool seitse ja kella on üheksaks, mil ma varem tavaliselt ärkasin, oli mul juba nii mõnigi asi tehtud, mis voodis lamades oleks tegemata jäänud. 
Äratuskella peale ärkamine ei ole just meeldiv, eriti, kui see juhtub alarmi andma just siis, kui uni kõige sügavam ja magusam.
Leidsin sellise app´i, mis kuulab läbi mikrofoni, kui palju sa unes nihverdad,  saab selle järgi aru, kas magad sügavalt või on uni kerges faasis ja ajab sind üles just siis, mil see sinu jaoks on kõige lihtsam. Töötab tõesti! Lisaks on huvitav vaadata erinevate päevade unegraafikuid, eriti üllatas mind, kui erinevad need võivad olla võrreldes teiste pereliikmetega. Mõni magab pea terve öö sügavalt, teine vajub sügavasse unne vaid mõned korrad öö jooksul. Rakenduse nimi on SLEEP CYCLE ja see on saadaval nii iphonedele kui androididele SIIN
JOIK´i Sametise kookose kehakreemi* (7,30€ LINK) armusin ma kohemaid, kui olin seda esimest korda nuusutanud. See lõhnab täpipealt nagu Frooshi kookosesmuuti, mis on minu kõige lemmikum smuuti üldse. Lisaks kookosele on mõlemas tunda värsket ananassi, mis teeb asja eriti isuäratavaks. Joiki kreemi valisin öökapile just seepärast, et enne voodisse pugemist ei peaks pikalt ootama kreemi imendumist, see kaob nahasse imekiirelt, olles samal ajal piisavalt niisutav. Nahk jääb tõesti hästi sametine ja katsudes selline natuke niiske. Just täpselt selline nagu peale kookosrasva või sheavõiga kreemitamist. Need mõlemad on selles kreemis olemas, lisaks veel näiteks kookospiim, oliiviõli, aaloemahl ja vananemisvastane E-vitamiin.
Kreem teeb tõesti tublit tööd nii kehal, kui ka kuivema nahaga kätel, lisaks on see imeilusat helekollast värvi, mille, kui ma ei eksi on kreem saanud porgandist. Kiita saab ka pump, sest see lihtsalt on palju mugavam, kui ükskõik milline kork. Aga kõige kõvemad plusspunktid ikkagi lõhna eest. Unenäod ei saa koledad tulla, kui suigud unne, kookose-ananassilõhnaline käsi põse all. Ainult tuules kiikuvad palmid ja ananassisalud...
Selle apelsiniga Musimee (3,50€ LINK) tellisin ma veel siis, kui käre pakane väljas paukus ja huuled vajasid midagi eriti tõhusat. See 30% meesisaldusega huulevõi aitas mind läbi terve talve ja pehmendab mu huuli kindlasti suveni välja, sest sellest topsist jätkub oi, kui kauaks.
Peale mee leiab huulevõist veel mesilasvaha, kakaovõid, astelpaju-, apelsini- ja mandliõli. Ei mingit keemiat!
Musimett valmistatakse Viljandimaal, väikeses Maalasti külas, kus üks tore pere mesimumme peab. Mesilaste poolt puhtast loodusest korjatud/valmistatud mett ning erinevaid meesaadustest tooteid nemad pakuvadki. 
Toode on toosis üsna paks, seda on isegi natuke raske kätte saada, eriti, kui toas on natuke jahedam, aga sulab see huultele kandes kiirelt ja niisutab nii hästi, et ma selle veidike keerulise pealekandmise kiirelt unustan. Lisaks lõhnab ja maitseb Musimesi väga mõnusalt natuke apelsini ja veidike kakao järele. Ja kui pehmed on huuled hommikul!!! Ükskõik, kui lootusetus seisus need õhtul ka ei oleks, hommikul on suu sile nagu uus. Järgmisel talvel soetan selle toosi kindla peale uuesti, ehk valin siis lavendliõliga variandi, siis nagu kaks ühes - huule- ja unepalsam.
Tallinnas ja Viimsis tuuakse palsam ja ka mesi või muud tooted, mida on soov proovida koju lausa tasuta, mujale saadetakse postiautomaadiga. Kõiki Mallasti tooteid saab uurida SIIN.
Ma ei tea, kuidas teil, aga kõige paremad mõtted-ideed tulevad mul kas vannis mõnuledes (mida ma küll enam teha ei saa ja duši all on mul pea üldse mõtetest tühi), hambaid pestes või siis voodis enne magamajäämist. Ja kui neid kohe üles ei kirjuta, on need pärlid veidi aja pärast tagasi lennanud sinna, kust nad tulid. Muidugi saaks need ka mugavalt telefoni toksida, aga mulle kuidagi meeldib vana hea märkmik+pastakas kombo paremini. Kirjutama peaks aeg-ajalt juba seepärast, et mitte seda kunsti ära unustada. See tõesõna ununeb.
Vahel, kui ma ei ole tükk aega pastakat käes hoidnud, ei oskagi nagu enam korralikult kirjutada, näpud on nii harjunud klahvidega, et ei saa enam keeruliste tähtede joonistamisega hakkama, kummaline tunne. Kiisuga märkmik, millesse ma vahete-vahel kirjutamist harjutan on pärit Tartu Zeppelini keskuse büroopoest, roosa pastakas postkontorist. 
Veekruus tekkis mulle voodi kõrvale alles Tallinnasse kolides. Imelikul kombel on siin õhk kuivem, kui Tartus, kuigi meri ju lähedal, asi võib olla muidugi ka majas, mis äkki toast niiskuse välja imab, kui selline asi on võimalik. Olgu mis on, aga hommikuks on suu nii hullult kuiv, et kui kohe veelonksu ei saa, siis on tunne, et see pudeneb tolmuks ja seepärast mul üks tass veega seal alati olema peab. Hommikul pean selle kohe tühjaks valama, sest siis vallutab voodi Dexter ja talle meeldib oma pikka koonu tassidesse toppida. Tass ise on pärit TIGER´ist ja maksis 2€. 
Kuna mul öölampi veel ei ole (panin silma peale SELLELE Ikea omale), siis et mitte päris kottpimedas kirjutada või telefonis-arvutis silmad kissis surfata, on mul öökapil JOIK´i küünal. Valisin hästi malbe aroomiga ja naiselikult heleroosa lõhnaküünla Õrn puudutus (6,90€ LINK), mis nii põledes, kui niisama seistes lõhnab hästi tagasihoidlikult
ega sega oma vängusega und. Mulle meeldib, et selles lõhnas ei ole mitte midagi kibedat või kirbet ega ka läägelt magusat, see on selline sametine ja armas. Järgmisena on mul plaan proovida imelilusat helesinist värvi lavendli-kookoselõhnalist Joiki küünalt Magus uni
Valge roosipõõsas on mitu aastat tagasi soetatud Selverist ja ilus valge ümbrispott on kingitus emalt, kes leidis selle ühest Soome kirbukast.
Küünla taga paistab minu armas muffini ja jänkuga pildike LUCKY LAIKA´lt, millest kirjutasin kunagi pikemalt SIIN. Pildil on kiri, mis tuletab mulle igal hommikul meelde, et igas päevas võiks olla veidi pidupäeva.

 
Mis teie öökapil reas on?
Kas see on  piinlikult korras või täis erinevat kraami, mida ehk vajagi ei lähe?

Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

* kingitud toode

27 comments:

  1. Mul küll öökappi pole, kuid kindlasti kui mul suurem kodu saab olema ja voodi kõrvale ka kapikesed tekivad, siis märkmik+pliiats combo on seal kindlasti. Lisaks küünal, telefon ja samuti ilutooted (huulepalsam, küüneõli). Muidugi ka mu silmaklapid, ilma milleta on juba raske magama jääda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma alati mõtlen, et kuidas nende silmaklappidega magada on, minul oleks need hommikuks kindlasti kukla taga.:D

      Delete
    2. Tõsi, hommikuks on nad mul külje all, kuid uinuda on mõnus, eriti kui Mikk näiteks telekat veel vaatab, aga mina magada tahan :)

      Delete
  2. Ma nii kade inimeste peale, kes saavad omada öökappi või armsaid esikukapikesi, kus peal asju hoida. Minu mugul kisub sealt kõik asjad maha ja nõnda pole mõtet sinna midagi pannagi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma esikukapist unistan ka. Ma tegelikult täitsa imestan, et mul Dexter öökapilt seda huulepalsamit pole ära varastanud, ta alati nii hullult tahab seda lakkuda, kui endale peale määrin. :)

      Delete
  3. Kas tigeris pole mitte täishinnad kõikidel asjadel? Tartus maksab see sama kruus igaljuhul kaks euri :D

    ReplyDelete
  4. Kas sa seda ei tea, kas Eestis kuskil ei müüda seda unepalsamit? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda vaevalt, aga midagi taolist tasub ehk looduspoodidest otsida.

      Delete
  5. Nii armas öökapike ning selle sisu ka, pruun ja valge sobivad hästi kokku :) Mul on sinu nimetatud asjade hulgast ka mitu enda lemmikut, nt Joiki kreem ja küünal, mis erinevatel perioodidel ka minu öökapil on olemas olnud. Samuti leiab sealt alati ka mõne raamatu, jalakreemi (meeldib õhtul peale dušši jalgu sisse kreemitada voodis) MyEqua veepudeli ja patsikummi. Lisaks sellele on mul täpselt see sama IKEA öölamp :) soovitan ja olen väga rahul. Ainus asi, mille üle võiks kurta on vaikne pinin, mida kuulen kui lamp põleb. Aga see võib olla ka lambipirnist tingitud, ma pole viitsinud seda veel välja vahetada ja teist pirni testida :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma küll ise oma pruunide kappide üle eriti õnnelik ei ole ja plaanin need millalgi valgeks võõbata. Kuigi mine tea, äkki läheb see valgevaimustus mingi aeg üle. Jaa, seda Ikea lampi sooviks küll hirmsasti, ehk leian kellegi, kes selle mulle nõus tooma on. :) Küsisin elektrikust isalt selle pinina kohta - võib olla nii lambist, kui pirnist või äkki pole pirn lõpuni sisse keeratud?

      Delete
  6. Oi, mul ei olegi öökappi. Aga Sinu oma on see-eest kadestamist väärt! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin ise ka mitu aastat ilma, kui elasime üürikorteris, kuhu enda mööbel ei mahtunud, nüüd uues kohas on ruumi küll ja sain oma öökapid kohale tarida, jehuu! :)

      Delete
  7. Minul ka on selline Ikea lamp , kuid mul see ei pinise.. Ehk siis vast on ikka pirnis asi :d aga minul on öökapil alati The Body Shopi teepuu öökreem, mida ma igal õhtul näol kasutan ning samuti vesi :) Vahest satub ka huulepalsam, kuid olen nii laisk selliste toodete kasutaja :(

    ReplyDelete
  8. Oi, minul on ka öökapil see mägra palsam. Aga mul on Night-night versioon, mis on lavendli ja kummeliga. Nii hea lõhn ja aitab väga hästi uinuda.

    ReplyDelete
  9. Hakkasin nüüd igatsema üht öökappi oma voodi kõrvale! Võib-olla teen nii, et laon kõik ühikatoas leiduvad ajakirjad ja raamatud kuhja ja hakkan seal peal asju hoidma...

    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, selliseid "öökappe" ju ennegi nähtud. :)

      Delete
  10. Ma ei saanud "Reply" nupu alt vastata, kirjutan siis uue kommentaari :D Proovisin pirni kõvemini kinni keerata - ikka pinises. Ilmselt on viga pirnis endas (või siis sain praagi lambi, äääh).

    ReplyDelete
  11. Kirjuta, kuidas oled Tallinna eluga harjunud - mis meeldib, mis ei meeldi võrreldes Tartuga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, see on hea postituse idee küll. :)

      Delete
  12. Väga mõnus postitus, aitäh põnevat app'i tutvustamast, laen kohe telefoni alla ja proovin järele :)
    Minu öökapi pealne on pidevalt segamini, aga kui vahetevahel teda korrastan, siis sinna jäävad ema tehtud papist tapeediga kaunistatud ehetekarp, akrüülist sahtlitega meigikarp, juuksehari, kõrvaklapid, TBS kanepi kätekreem ning taaskasutust leidnud imearmas klaasist küünlatops kus on peidus enim kasutust leidvad kõrvarõngad. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tundub, et sul on mõnusalt pirakas öökapp, kui meigiasjad ja ehtedki ära mahuvad. TBS kanepi kätekreem on minu suur lemmik ka. :)

      Delete
  13. Mul ei olegi öökappi, aga selle eest on voodi kõrval igat muud nodi :) Ajakirju ja raamatuid, pooleliolev heegeldamine, erinevaid kehakreeme, riideid, arvuti, telefon, patsikumme ja juukseklambreid. Ühesõnaga hommikul kui jalad voodist välja lükkad, siis peab ennem vaatama kuhu võib astuda :) Ja mul on kõike seda sodi igapäevaselt ju vaja, eriti kui ma magama lähen :)Märkmikku ainult veel ei olle, aga ilmselt tassin selle ka sinna! Kaire

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sul on kiiremas korras ja eriti suurt öökappi vaja! :)

      Delete
  14. Proovisin ka selle äpi ära ja pean ütlema, et ma ei saa lihtsalt aru sellest :D. Sellel skaalal on kogu aeg joon üles-alla, nagu ma ärkaks mitu korda üles? Ma ei ärka ju :D Ma ei saa ka täpselt aru, kuida see ikkagi möödab mu une sügavust vöi kuidas täpsemalt ta saab aru, millal ma olen ärkvel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui joon tuleb üles, siis muutub uni sügavast kergeks uneks, päris üles sa ei ärka. Inimese unitsüklid vahelduvadki öö jooksul pidevalt. Kui soovid lähemalt asja uurida, trüki Googlesse "une faasid", üsna põnev on. :) Telefon kuulab mikrofoniga, kas sa liigutad, kui ei, tähendab oled sügavas unes, kui keerutad, siis kerges.

      Delete

ShareThis